Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
26 Ocak 2010 Salı - 07:50

Vakit'in eski yazarı El Kaide'nin fikir babasıymış

El Kaide örgütüne bağlı 57 kişilik oluşumun fikir babasının Vakit Gazetesi'nin eski yazarı Mustafa K. olduğu iddia edildi.

Vakit in eski yazarı El Kaide nin fikir babasıymış

Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Harekat Daire Başkanlığı koordinesinde çökertilen ve aralarında öğretmen, imam, eşcinsel ve kadın satıcısının bulunduğu iddia edilen El Kaide örgütüne bağlı 57 kişilik oluşumun fikir babasının Vakit Gazetesi'nin eski yazarı Mustafa K. olduğu iddia edildi. Örgütün yurtdışı bağlantılarını sağlayan Mustafa K.'nın üst düzey sorumlularla Almanya ve Azerbaycan'da görüştüğü ve mesajları İstanbul'a getirdiği belirtildi.

El Kaide örgütüne yönelik 22 Ocak 2010 günü düzenlenen operasyonla ilgili bugün İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde basın açıklaması yapıldı. Basın toplantısına İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve İl Jandarma Komutanı Dr. Kurmay Albay Hamza Celepoğlu katıldı.




Vali Güler, “İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Ankara, Erzurum, Kayseri, Kırıkkale, Muş, Niğde ve Samsun İl Emniyet Müdürlükleriyle, 22 Ocak 2010’da radikal dini motifli bir terör örgütüne yönelik olarak eş zamanlı ve müştereken gerçekleştirilen operasyonlarda 57 örgüt mensubu yakalanarak gözaltına alınmıştır. Yakalanan örgüt mensuplarının bir kısmının legal ve illegal yollarla yurtdışına çıkarak cihat bölgelerinde kaldıkları, cihat bölgelerine gönderilecek örgüt mensuplarını eğitmek amacıyla ormanlık alanlarda spor ve kamp faaileytleri icra ettikleri ve bu faaliyetlerle birlikte askeri eğitimde yaptıları belirlendi. Ayrıca bazı örgüt üyelerinin El-Kaide terör ögütünün Avrupa, Türkiye, Suriye sorumlusu olarak bilinen Louai Sakka ve 15-20 Kasım 2003 günü bombalı saldırılardan dolayı aranan ve Irak'ta öldürülen Habip Aktaş'la geçmişte irtibatlarının olduğu tespit edilmiştir” dedi.

3 EL BOMBASI VE 7 TABANCA ELE GEÇİRİLDİ
Operasyonlar sırasında ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda ise 3 el bombası, 1 sis bombası, 7 tabanca, 2 kurusıkı tabanca, 1 havalı tabanca, 1382 fişek, 18 av tüfeği, 1 lazer noktalıyıcı, düzenek yapımında kullanılan elektronik malmeze, 7 hançer, 3 kılıç, 31 masaüstü ve dizüstü bilgisayar, 53 harddisk, 7 ses kayıt cihazı ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.
Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan şüpheliler arasında şaşırtıcı kimlikler de ortaya çıktı. Örgüt üyeleri arasında iki kadın satıcısı, iki eşcinsel ve iki imamın bulunduğu iddia edildi. İmamlardan birinin örgütün Avrupa yakası sorumlusu, bir öğretmenin de Anadolu yakası sorumlusu olduğu ortaya çıktı. Emekli imam Mehmet D.'nin elebaşı, Vakit Gazetesi eski yazarı Mustafa K.'nın ise fikir babası olduğu iddia edildi. Edinilen bilgiye göre, 3 yıl önce Vakit gazetesinden ayrılan Mustafa K.'yla El Kaide'nin yolları 2000 yılında kesişti. Örgüt tarafından Mustafa K., ile Mehmet D'nin yeni bir grup oluşturmasına karar verildi.

"ÇAY İÇELİM" DİYEREK ÖRGÜT MENSUPLARI İLE BULUŞUYORDU

Fikirleriyle oluşuma yön verdiği için Mustafa K.'nın adı oluşum içinde ideolog olarak geçti. Oluşumun yurtdışı irtibatını sağlayan Mustafa K, Avrupa ve Azerbaycan'da örgütün üst düzey isimleriyle buluşup toplantılar yapıyordu. Burada alınan kararlar ve iletilecek mesajlar Mustafa K., aracılığıyla İstanbul'a getiriliyordu. Mustafa K., “Çay içelim” adı altında buluştukları mekanlarda mesajları örgüt üyelerine söylüyordu. Mustafa K..'nın en ısrarcı olduğu konunun ise Usame Bin Ladin'e tabi olunması konusu olduğu belirtildi. Mustafa K., oluşum üyelerine Usama Bin Ladin için “Mehdi'nin ordusunun müjdeleyici öncü kumutanı” vurgusunu yaptığı ve bu ilkeyi benimsetmeye çalıştığı bildirildi.

OĞLU UYUŞTURUDAN GÖZALTINA ALINMIŞTI

Mustafa K.'nın oğlunun da 15 gün önce narkotik maddeyle yakalandığı iddia edidi. Mustafa K.'nın oğlu 10 Ocak 2010 günü Güngören'de güvenlik timleri tarafından durduruldu. Bu kişinin üzerinde yapılan aramada uyuşturucu madde ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheli Güngören İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

YAKIŞIKLI ÇEKİN
Aralarında Mustafa K. ile Mehmet D.'nin de arasında bulunduğu şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından soruşturmanın yürütüldüğü İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Beşiktaş’taki adliye binasına çıkartıldı. Mustafa K. kendisini görüntülemeye çalışan basın mensuplarına " Yakışıklı çekin" dedi. Ancak Vakit Gazetesi yönetimi eski yazarları Mustafa K.'ya sahip çıktı. Balyoz Darbe Planı'nda Vakit Gazetesi'den yedi yazar ile Mustafa K.'nın adı tutuklanacak gazeteciler listesinin yer aldı. Vakit Gazetesi bu durumdan gurur duyduğunu açıkladı. Vakit Gazetesi daha önce de 14 yaşındaki B.Ç.'ye cinsel tacizden tutuklanan yazarı Hüseyin Üzmez'i yalnız bırakmamıştı.(dha)

 
Başbuğ: ''TSK'nın sabrının sınırı var''
 
Avrupa’da gurur günü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbuğ: ''TSK'nın sabrının sınırı var''
Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Balyoz Planı iddialarıyla ilgili çok sert konuştu.
Baykal: CHP'de değişim olacak
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal partisinin mayıs ayındaki kurultayına işaret etti.
Adres sormak tarih oluyor
Ücretsiz iPhone uygulaması Turkcell Pusula'yla artık adres avucunuzda.
 
Diyanet Müsteşarlık oluyor
Faruk Çelik, kurumla ilgili kanun tasarısını CHP ve MHP gruplarına sundu.
Depremin enkazından 11 gün sonra sağ çıktı
Bir mucize kurtuluş daha!
"Başka planlar da var" iması
Başbakan Erdoğan: Bu iş artık gizli kapılar ardında kalmıyor
 
Uçağın düştüğü yer belirlendi
Uçağın düştü yer tam olarak belirlendi ve 92 kişiye ulaşmak için arama ...
Rusya'dan Sibirya uyarısı...
Rusya Meteoroloji Dairesi ile Acil Durumlar Bakanlığı önemli bir açıklamada bulundu.
İnanılmaz ölüm
THY uçağının kanadı, camına buzlanmaya karşı ‘de-icing’ işlemi yapan araca ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri