Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
26 Ocak 2010 Salı - 07:40

Adres sormak tarih oluyor

Ücretsiz iPhone uygulaması Turkcell Pusula'yla artık adres avucunuzda.

Adres sormak tarih oluyor

Lokasyon bazlı servisleri 'Zenginleştirilmiş Gerçeklik' özelliğiyle birleştiren ücretsiz iPhone uygulaması Turkcell Pusula, benzersiz özellikleriyle hayatı kolaylaştırıyor.

Sahip olmayanların bile özelliklerini ezbere sayabildiği bir teknoloji fenomeni halini alan iPhone, cep telefonlarında bir çağı kapatıp yeni bir çağ açtı. iPhone, Apple'ın uygulama mağazası App Store'dan indirilebilen uygulamalarla kullanması çok daha eğlenceli ve fonksiyonel bir cihaza dönüşüyor. Turkcell tarafından sunulan yeni bir iPhone 3G/3GS uygulaması olan 'Turkcell Pusula' da bunlardan biri. Uygulama, aranılan noktaların konumlarını harita üzerinde göstererek bu konumların detaylı bilgilerine anında ulaşılmasını sağlıyor. Bu çok kullanışlı uygulamanın önemli bir özelliği de lokasyon bazlı servisleri Zenginleştirilmiş Gerçeklik'le birleştirmesi. Bu özelliğiyle 'Türkiye'deki ilk ve tek uygulama' unvanını kazanan Turkcell Pusula, yine Turkcell tarafından sunulan lokasyon bazlı bir servis olan 'Neredeyim' ile 'Turkcell'liler Kazanır' kampanyasını da içeriyor.

Uygulama sayesinde iPhone 3G/3GS kullanıcıları en yakın mekanları harita üzerinde görebiliyor, en yakın noktaya harita üzerinden yol tarifi alabiliyor ve bulundukları noktayı arkadaşlarıyla paylaşabiliyorlar. Kullanıcılar ayrıca, iPhone 3GS'in dahili pusula özelliğini ve uygulamanın Zenginleştirilmiş Gerçeklik özelliğini kullanarak bu noktaları kamera görüntüsü üzerinde canlı olarak da görebiliyorlar.

Çarpıcı özellikler


Turkcell Pusula'nın 'Neredeyim' mönüsünden eczane, polis, ATM, yeme içme, giyim, sinema ve eğlence başlıkları altında kullanıcının o anda bulunduğu konuma en yakın mekanların bilgilerine ulaşılabilirken; 'Fırsatlar' bölümünde, 'Turkcell'liler Kazanır' kampanyasına katılan firmaların sundukları fırsatlar yer alıyor.

Detay ekranında her konuma ait adres ve telefon bilgileri bulunuyor. Kullanıcı isterse detay ekranlarından ilgili konumun yol tarifini alabiliyor. Uygulamanın 'Bana Özel' mönüsünde ise yeni kampanya duyuruları yer alıyor.

Zenginleştirilmiş Gerçeklik

Gerçek dünya ile sanal dünyanın canlı olarak birleştirilmesi olarak ifade edilen Zenginleştirilmiş Gerçeklik ile yepyeni bir reklam mecrası da hayatımıza girdi. Bu teknolojiyle gazete, dergi gibi basılı yayınlar ve outdoor mecra, hatta herhangi bir obje canlı ve etkileşimli hale geliyor. Basılı reklam materyallerinin üzerine yerleştirilen ikona cep telefonunun kamerasını tutarak, ilanın anında video olarak izlenmesini mümkün olabiliyor. Örneğin reklam panosundaki bir emlak ilanı üzerine yerleştirilen görsel, görüntülü görüşme ile cep telefonu ekranında gösterildiğinde, kullanıcı ilandaki evin içinde gezme fırsatı yakalıyor. Zenginleştirilmiş Gerçeklik'in yeni nesil telefonlarda yaygın kullanıldığı başka bir alan ise lokasyon bazlı uygulamalar. Turkcell Pusula uygulamasında olduğu gibi, iPhone 3GS'in pusula özelliği ve 3.1 versiyon ile gelen Zenginleştirilmiş Gerçeklik birleştiğinde, en yakın mekanları ve bilgilerini kamera görüntüsü üzerinde canlı olarak görmek mümkün oluyor.

Ücretlendirme ve kullanım


App Store'dan ücretsiz olarak indirilebilen Turkcell Pusula'nın herhangi bir abonelik ücreti bulunmuyor. EDGE/3G üzerinden bağlanıldığında kullanılan data, standart mobil İnternet tarifesi üzerinden ücretlendiriliyor, Mobil İnternet paketi kullananların ise paket kotasından düşülüyor. Wi-Fi bağlantısındaki veri trafiği ise Turkcell tarafından ücretlendirilmiyor. 3.1 ve üstü versiyonlarda yazılım yüklü olan iPhone modellerinde (3G ve 3GS) çalışan uygulamayı kullanmak için de herhangi bir abonelik gerekmiyor.

 
Diyanet Müsteşarlık oluyor
 
Baykal: CHP'de değişim olacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Diyanet Müsteşarlık oluyor
Faruk Çelik, kurumla ilgili kanun tasarısını CHP ve MHP gruplarına sundu.
Depremin enkazından 11 gün sonra sağ çıktı
Bir mucize kurtuluş daha!
"Başka planlar da var" iması
Başbakan Erdoğan: Bu iş artık gizli kapılar ardında kalmıyor
 
Uçağın düştüğü yer belirlendi
Uçağın düştü yer tam olarak belirlendi ve 92 kişiye ulaşmak için arama ...
Rusya'dan Sibirya uyarısı...
Rusya Meteoroloji Dairesi ile Acil Durumlar Bakanlığı önemli bir açıklamada bulundu.
İnanılmaz ölüm
THY uçağının kanadı, camına buzlanmaya karşı ‘de-icing’ işlemi yapan araca ...
 
Süper müsteşara örtülü yetkisi
Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı için start veriliyor. İstihbarat tek elde toplanacak
Şüphen varsa Başbuğ'u görevden al
Deniz Baykal, Balyoz Darbe Planı iddiaları üzerine Başbakan Erdoğan'a bu çağrıda bulundu.
Kanadoğlu yeni bir tartışma başlattı
AK Parti Kanadoğlu'na sert tepki gösterirken CHP açıklamaları sahiplendi
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri