Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
25 Ocak 2010 Pazartesi - 08:22

Depremin enkazından 11 gün sonra sağ çıktı

Bir mucize kurtuluş daha!

Depremin enkazından 11 gün sonra sağ çıktı

Haiti’yi yerle bir eden depremden 11 gün sonra bir kişi daha enkazdan canlı çıkarıldı. 23 yaşındaki genç erkek “Yıkılan bakkalın enkazında su içerek ve ufak tefek şeyler yiyerek hayatta kaldım” dedi.
Haiti’yi yerle bir eden depremden 11 gün sonra enkazdan bir kişi daha kurtarıldı. 23 yaşındaki genç Haitili erkek derhal hastaneye kaldırıldı. Kalabalığın alkışları arasında kurtarma ekiplerinin çabalarıyla enkazdan canlı çıkarılan Wismond Exantus isimli genç Haitili, hareket edebiliyor ve konuşabiliyor. Kurtarma çalışmalarına resmen son verilmesine karşın bu mucize kurtuluş, hala Haiti’de bulunan arama kurtarma ekiplerini heyecanlandırdı.

Gıda mağazasında kaldı

Wismond Exantus isimli depremzede, canlı çıkarıldığı enkazda 5 kişinin daha hayatta olduğunu açıkladı, ancak kurtarma ekiplerinin bütün çabalarına rağmen henüz başka yaşam izine rastlamadı. Kurtarma ekipleri, yine de temas kurma çabalarını sürdürüyorlar. Fransız kurtarma ekibi üyelerinin anlattığına göre, Exantus’un bir gıda mağazasının enkazında bulunduğu, sesini duyan ailesi tarafından bildirildi. Ailenin haber vermesi üzerine Yunan kurtarma ekipleri BM ile temas kurdu, bunun üzerine Fransız ve Amerikan ekipleri de harekete geçirildi. 25 yaşındaki Wismond Exantus, tedavi gördüğü hastanede, kendisini iyi hissetiğini belirterek, “Yıkılan bakkalın enkazında su içerek ve ufak tefek şeyler yiyerek hayatta kaldım” dedi.  Arama çalışmalarına resmen son verilmesine karşın, Birleşmiş Milletler’in verilerine göre Port-au-Prince’de şu anda 62 yabancı kurtarma ekibi bulunuyor.12 Ocak’taki korkunç depremden bu yana 133 kişi enkazdan canlı kurtarıldı.

İlginç duvar yazıları

Önceki gün de Port-au-Prince’te 84 yaşındaki bir kadın ile bir genç 10 gün sonra enkazdan sağ çıkarılmıştı. 21 yaşındaki Emmannuel Buso, susadığında hayatta kalmak için idrarını içmek zorunda kaldığını söylemişti. Bu arada Başkentin duvarlarında, “Fransa’nın yardımına ihtiyacımız yok, sadece Amerika Birleşik Devletleri’ninkine ihtiyacımız var” ve “ABD’ye güveniyoruz” yazılı sloganlar da dikkat çekti. Haiti Fransa’nın eski sömürgesi.
Felaketten 11 gün sonra enkazdan çıkarılan Wismond Exantus isimli genç Haitili, hareket edebiliyor ve konuşabiliyor.

Yardım dağıtımı sırasında uyarı ateşi
Haiti’de yardım dağıtımı, güvenlik alanındaki yetersizlik nedeniyle güçlükle yapılıyor. BM askerleri, başkent Port-au-Prince’te bir yardım dağıtımı sırasında daha önce yardımdan nasibini almayan yüzlerce Haitili’nin saldırısı üzerine uyarı ateşi açmak ve göz yaşartıcı gaz kullanmak zorunda kaldı. Basın mensupları, eski bir askeri havaalanında yapılan dağıtımının başta sorunsuz gittiğini, ancak daha sonra depremden beri hiçbir yardım alamayan yüzlerce Haitili’nin karışıklık çıkarmaya başladığını belirtti. Haiti’de güçlü olan zayıfın elindeki yardımı alıyor.
 
Hasarın boyutu korkutucu
Ülkenin İçişleri Bakanlığı, 7 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısının 112 bin 226’ya ulaştığını, yaralı sayısının da 194 bin olduğunu açıkladı. Hasarın korkutucu boyutta olduğunu belirten İçişleri Bakanlığı, bir milyon insanın evsiz kaldığını ve depremden en çok etkilenen Port-au-Prince, Jacmel ve Leogane’deki binaların yarısının yıkıldığını kaydetti. Haitili yetkililer, en az 23 özel hastane ile okul, bankalar, sanayi ve ticaret kuruluşlarının ağır hasar gördüğünü belirtti. Amerikalılar toplam ölü sayısının 150 bin ila 200 bin olabileceğini söyledi.

 
"Başka planlar da var" iması
 
Diyanet Müsteşarlık oluyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"Başka planlar da var" iması
Başbakan Erdoğan: Bu iş artık gizli kapılar ardında kalmıyor
Uçağın düştüğü yer belirlendi
Uçağın düştü yer tam olarak belirlendi ve 92 kişiye ulaşmak için arama ...
Rusya'dan Sibirya uyarısı...
Rusya Meteoroloji Dairesi ile Acil Durumlar Bakanlığı önemli bir açıklamada bulundu.
 
İnanılmaz ölüm
THY uçağının kanadı, camına buzlanmaya karşı ‘de-icing’ işlemi yapan araca ...
Süper müsteşara örtülü yetkisi
Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı için start veriliyor. İstihbarat tek elde toplanacak
Şüphen varsa Başbuğ'u görevden al
Deniz Baykal, Balyoz Darbe Planı iddiaları üzerine Başbakan Erdoğan'a bu çağrıda bulundu.
 
Kanadoğlu yeni bir tartışma başlattı
AK Parti Kanadoğlu'na sert tepki gösterirken CHP açıklamaları sahiplendi
TSK'dan 'balyoz' açıklaması
Genelkurmay Başkanlığı: Belge 2003-2006 tatbikat programında bulunmaktadır.
2 Tekel işçisi hastanelik oldu
TEKEL işçileri eylemlerinin 38. gününe açlık grevinin ise 3. gününe girdi.
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri