Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>SİYASET
29 Ağustos 2009 Cumartesi - 09:24

Öcalan 'Kürdistan'ı hatırladı

Açıılım tartışmalarıyla cesaretlenen terörist Öcalan, yine eski söylemine döndü.

Öcalan  Kürdistan ı hatırladı

Terör örgütü PKK'nın lideri Abdullah Öcalan, açılım tartışmalarının ardından uzun süredir kullanmadığı söylemine döndü. Terörist Öcalan, ''Ortak vatan Türkiye ve Kürdistan'dır'' dedi. Abdullah Öcalan, hazırladığı yol haritası için “Yol haritası demokratiktir, birleştiricidir, bütünleyicidir. MHP’nin söylediği ayrıştırıcı söylemi kesinlikle doğru değil. Türkiye halklarına, Türkiye’ye, Türkiye demokrasisine hizmettir. Yol haritası, çözüm için Türkiye modelidir” açıklamasında bulundu.

Terör örgütü lideri Abdullah Öcalan, avukatlarıyla görüştü. Edinilen bilgilere göre görüşmede sağlık durumuna değinen Öcalan şöyle konuştu:

“Beni buraya atmışlar. Sağlığım da buradaki koşullara bağlı. Sağlığım tek başına değil de buraya atılma nedenim ve koşullarımla bağlantılı ele alınmalıdır. Sağlığımda önemli bir değişiklik yok, eskisi gibi. Gözlerimde şiddetli yanma var, gözkapaklarım yapışıyor, ciltte kaşıntı var. Doktor, şiddetli alerjidir dedi.''

Yaşam koşullarından yakınan terör örgütü lideri, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Boğazımdaki akıntı devam ediyor. Burnum tıkanıyor, sürekli akıyor, beni çok rahatsız ediyor. Burası her gün işkenceden daha beter. Üst solunum yollarında bir sıkışma, tıkanma var, zorlanıyorum. Sağlığım da bu şekilde ele alınmalıdır. Burası işkenceden beterdir. Ne yapacakları da belli değildir. Bu dayanılmaz sağlık sorunlarına rağmen kendimi zorlayarak, gözlerimdeki bu yanmaya rağmen, beynimi patlatarak bu yol haritasını yetiştirdim ve savunmanın “Ortadoğu Kültürünü Demokratikleştirmek” kısmını da bitirdim. Ben burada kafa patlattım. Dünya ve Avrupa bilimlerinin hepsini okudum, hepsini inceledim. Yazdıklarım bütün bunlardan çıkardıklarım sonuçtur. Bilimseldir, ulaştığım sonuçlar açısından da çok önemlidir. Bu yazdıklarım moderniteden çıkış olarak değerlendirilebilir. Ben Dilthey üzerine bir makale okudum. Fikirlerim Dilthey’le paralellik arz ediyor.”

AKIL HOCALARI İNGİLTERE


ANF'nin verdiği bilgiye göre, terör örgütü lideri Öcalan, şöyle devam etti: “Türkiye tek devlet, ulus-devlet peşine takılmış gidiyor. İşleri boğuntuya getiriyorlar. Politika yapılacaksa doğru temelde yapılmalıdır. PKK de gerçekler temelinde politika yapmalıdır, gerçekleri dile getirmelidir. DTP de gerçekleri dile getirmelidir, gerçekler temelinde doğru politika yapmalıdır.

Basında okudum NATO Genel Sekreteri Rasmusen’in Türkiye Yunan ilişkilerine ilişkin açıklamalarını okudum. Beni buraya getiren komplo NATO Gladio’sunun işidir. Yunanistan istihbaratının Gladiosu’nun işidir. İkisi birlikte yaptılar. Bu işin içerisinde Yunan Gladio’su da var, Amerika’nın CIA’sı var, İngiltere’nin MI6 sı vardı. Bunların akıl hocalığını da İngiltere yapıyor. İtalyan Gladiosu da halen devam ediyor. Amerika beni Türkiye’ye teslim ederken Türkiye’den İran’la ilgili taleplerini karşılayacağını hesaplamıştı. Ama Türkiye buna uymadı. Yunanistan ise benim teslimim karşılığında Türkiye’nin kendisine Ege adaları ve Kıbrıs’ta taviz vereceğini düşünüyordu. Türkiye hiç bir şey vermedi, vermez de. Beni burada tutmalarının nedeni işte bu hesaplardır. Bu hesapları tutmadı. O nedenle burada tutulmam meçhul hale geldi, Benim ne olacağım meçhul hale geldi. Beni buraya getiren güçler beni burada ne kadar tutarlar belli değil.”

KENDİMİ KULLANDIRTMAYACAĞIM

“Mustafa Kemal, İngiliz oyunlarını kısmen de olsa çözmüştü. İngilizler kendi politikaları için Türkiye’de Kürtleri devletin önüne attılar. Bunlar hep böyle yaptılar. Şeyh Said’i kullandılar. Şeyh Said’i kullanarak Musul ve Kerkük’ü aldılar, bu şekilde Mustafa Kemal’e de Kürtlere yönelme yolunu açtılar. İngiltere bu şekilde Şeyh Sait üzerinden politika geliştirdi. Benim üzerimden de politika geliştirmeye çalıştılar ama ben kendimi kullandırtmadım, kendimi kullandırmayacağım, benim üzerimden politika geliştirmelerine izin vermedim.

Türkiye’de bu oyunlar 1923 ile 1944 yılları arasında İngiltere tarafından oynanıyordu. 1944 yılından sonra Amerika devreye girdi, bu oyunları sürdürdü. 1920 ile 23 yılları arasında Mustafa Kemal bu oyunlara direnmeye çalıştı, ama başarılı olamadı, güç getiremedi, onların denetimine girdi. Hatta suikaste maruz kaldı. Mustafa Kemal bu oyunları anlamıştı, çözmüştü, suikasti kimin yaptığını, generallerin yaptığını anlamıştı, Suikasti Kazım Karabekir’den biliyordu ve onu idam etmeyi düşünüyordu.

Mahkeme günü generaller sivil kıyafetlerini giyerek hepsi bir tarafta yer aldılar, tavırlarını bu şekilde ortaya koydular. Mustafa Kemal bunu görünce onların gücünü anlayıp olayı geçiştirerek üstünü kapattı. Hatta Kazım Karabekir, Mustafa Kemal’e ben daha çok şey yaptım. İktidar benim hakkımdır diyordu. Ben Erzurum Kongresi’nde isteseydim seni tutuklardım. O yüzden iktidar benim hakkım diyordu. Mustafa Kemal buna karşı Kazım Karabekir’e “bir omuz üzerinde iki baş olmaz” diyerek kendi tavrını da gösterdi. İttihat Terakki ile etrafını sararak, Mustafa Kemal’i kendi denetimlerine aldılar.”

MENDERES NEDEN İDAM EDİLDİ BİLEN YOK

“Sayın Erdoğan’a da, basında çıkan haberlere göre suikast yapılacaktı. Ergenekon da Başbakan’a suikast düzenleyecekti, hatta dört darbe girişimi var. Daha ne olsun. Ama Sayın Erdoğan bu durumun farkında değil. Ben burada bu hususları dile getiriyorum. Bu söylediklerimi tehdit olarak anlaşılıyor. Ben buradan kimseyi tehdit etmiyorum. Benim burada böyle bir konumum da, niyetim de yok. Ben buradan sadece görüş bildiriyorum. Sayın Erdoğan, Menderes’in neden idam edildiğini biliyor mu? Menderes Rusya’ya yanaşıyordu. 6-7 Eylül olayları bahane edilerek Amerika’nın bilgisi dahilinde idam edildi. Türkiye’de Menderes’in niçin idam edildiğini doğru dürüst bilen yok. Altmış yıldır Türkiye’de, dünyada Gladio hakim. Türkiye’deki bu Gladio’yu çözen, ortaya koyan bir tek kitap yok, bir tek kimse yok. Oysa iktidarsanız bunları bilmek zorundasınız.”

MHP AMERİKA’NIN DESTEĞİNİ YİTİRDİ

“Başbakan bir iki tehditle geri adım atmamalıdır. Mustafa Kemal’i bu yüzden önemsiyorum. Mustafa Kemal kısa bir süre için de olsa bunlara tavır göstermişti ama Başbakan Erdoğan da bu ne kadar olur bilemem. Bahçeli bu açılıma sert bir şekilde karşı çıkıyor. Bu sürecin kendi yönünden en iyi farkında olanlardan birisi Bahçeli’dir. Genelkurmay da açıklama yapıyor. Bunları söylemek zorunda hissediyor kendini. Ama Bahçeli daha organizelidir. Bahçeli’nin bu kadar sinirlenmesi, çözüme karşı çıkması gayet doğaldır. Çünkü Amerika’nın desteğini yitirmiş durumdadır. Neleri kaybettiklerinin / kaybedeceklerinin farkındadırlar.

Bugüne kadar Amerika tarafından eğitilmişler, Amerika’dan destek görmüşler ama Amerika 5 Kasım 2007’den itibaren Türkiye’deki Gladio’dan desteğini çekti. Bunlar neleri kaybedeceklerini biliyorlar. Onun için bu sürece karşı çıkıyorlar. Oysa bunların hepsi Amerika’nın ürünüdür. Aynen El Kaide gibi. İşte Amerika daha çok El-Kaide tipi örgütlenmelerle Ortadoğu’nun denetimini elinde tutmaya çalışıyor.”

BİN LADİN’İ AMERİKA YETİŞTİRDİ


“Usama Bin Ladin Amerika’nın yetiştirdiği biridir. Bin Ladin Amerika’ya karşı savaştıklarını, Amerika’ya karşı olduklarını söylüyor ama ben hala Amerika’nın etkisinde olduğunu düşünüyorum. MHP de Amerika’ya karşı çıkıyor ama onlar da Amerika’nın ürünüdür. Daha 1944 ve 60’lı yıllar arasında kadroları Amerika’da Florida’da eğitildiler. Alparslan Türkeş de Amerika’da eğitildi. Meşhur Altemur Kılıç, kırk yıl Florida’da yaşadı. Hatta Milli Birlik Komitesi’nin tüm elemanları Amerika’da eğitilmişlerdir. Suphi Kahraman 1944’’te Amerika’ya gidenler arasında yer alıyor. İşçi Partisi’nin kuruluşunda da yer alıyordu.

Suphi Kahraman da 1944-60 arası ABD’de eğitilmiş biridir. Bahçeli onlar neticede bu gelenekten geliyorlar. Bunun için karşı çıkıyorlar çünkü başlarına ne geleceklerini biliyorlar. Yarın öbür gün Amerika bunlardan hesap da soracaktır. Bunlar yirmi otuz yıl önce binlerce solcu öldürdüler. Bu solcuların hepsi yurtsever insanlardı. Yarın öbür gün bunların hesabını da sorabilirler.

Bu kadar size destek verdim, eğittim, buna karşılık bana ne verdiniz diye soracak. Devlet Bahçeli bunu çok iyi bildiği için böyle saldırganlaşıyor, eğer çözüm olursa “ben ne olacağım, ortalıkta kalacağım, yaptıklarımızın hesabı sorulacak” kaygısı içindedirler.”

PERİNÇEK REZİL DURUMA DÜŞTÜ

“CHP ve MHP çözümsüzlük çizgisindedirler. Bunlar bu politikalarından vazgeçmelidirler. Türkiye’de Sol da bir şey anlamıyor, bunlar ne yapıyorlar? Zaten solun bazı kesimleri de Ergenekonun birer parçası haline geldiler. Siyaset yapmasını bilmiyorlar. Şu Ergenekon davasına bakın. Sol geçinen İşçi Partisi’nin Başkanı Doğu Perinçek, ordu darbecisi Muzaffer Tekin ve faşist Alparslan Aslan aynı davada yargılanıyorlar. Şu düştükleri rezil duruma bakın. Üçünü aynı dosyada birleştirdiler. Bir de gidiyor devletin Danıştay’ının yargıcını öldürüyor. Bu üçünü bir araya getiren aynı zihniyettir. Alparslan Arslan, Bingöllüdür. Bingöl’ün bir bölgesinde faşist bir örgütlenme, yapılanma var. Bunlar aynı merkez tarafından kontrol ediliyor. Bütün bunları da bir araya getiren aynı merkezdir.”

ÖZ SAVUNMA GÜVENLİK SİSTEMİDİR

Terör örgütü lideri Öcalan, geçen hafta basında yoğun olarak tartışılan öz savunma tezlerine bu hafta açıklık getirdi, şu hususlara vurgu yaptı:

“Öz-savunmaya ilişkin görüşlerim basında olumsuz olarak değerlendirilmiş. Bunu ön plana çıkarmaları bilinçlidir. Benim söylemek istediğim ordu içinde ayrı bir ordu değildir. Türkiye’de ikiyüz bin özel güvenlikçi vardır. Benim söylediğim ordu içinde ordu değildir, ayrı bir ordu da değildir. Benim söylediğim şehirde, mahalle sakinlerinin seçtiği zabıta tarzında olabilir.

Köylerde de köy halkının seçtiği, milis tarzında, milis diyebileceğimiz güvenilir kişilerden oluşan bir güvenlik birimi, bir güvenlik sistemi de diyebiliriz. Bunları halk kendisi seçmelidir. 86 bin köy korucusu var, bunlarla güvenlik sağlanamaz. Köy koruculuğu sistemi kötü bir sistem. Eski sistemle olmuyor, yeni güvenlik sistemi bu konuma gelecek, ben bunu önceden öngörerek söyledim. Bunları bölge halkı kendisi seçecek, kendi güvenliğini kendisi sağlayacak. Bu şimdi değil ta ilerisi için söylediğim bir konudur. Bunu şart olarak da ileri sürmüyorum, ama bu bir ilkedir. Bunun için kimse bana kızmasın, yanlış da anlamasın, eninde sonunda da bu noktaya gelinecek. Güvenlik korucularla sağlanamaz.”

20 MİLYON KÜRDÜN DİLİ NE OLACAK?

“Diyorlar ki kültürel farklılıklara saygılıyız ama devletin resmi dili Türkçe’dir. Tamam devletin resmi dili Türkçe’dir ama yirmi milyon insanın dili ne olacak? Bu yirmi milyon insan hayvan değil ya. Dil diyorsunuz eğer dili örgütlemezseniz, dili kullanmazsanız, dili eğitmezseniz, gazete, radyo, televizyonlarda her gün işlemezseniz, eğitimde kullanmazsanız dili nasıl geliştireceksiniz? Nasıl yaşayacak bu dil? Kültür ancak dil ile geliştirilir. Dilin örgütlenmesi lazım. Bu bireysel ve kollektif haklar meselesi de boş bir ayrımdır. Kabul edilemez bir ayrımdır. Bu şu demektir, biz bireyi tanıyoruz ama toplumu tanımıyoruz gibi absürd bir şeydir.

Toplumsuz birey olmaz. Birey ancak toplumla varolabilir. Kürtler şunu istiyor. Kürtlerin kültürlerinin tamamen serbest olması gerekiyor. Kültürlerini örgütleyecek bir serbestiyet gerekiyor. Bu diğer kültürler için de durum böyledir. Kürt sorunun çözümü için Kürtlerin kendilerini demokratik-evrensel ifade tarzı ile ifade edebilmeleri ve demokratik anayasa gerekiyor. Bu sorunun çözümü için demokratik bir zihniyet, demokratik tartışma, demokratik işleyiş, demokratik siyaset, demokratik örgütlülük, demokratik anayasa gerekiyor. Demokratik anayasa olmadan bu sorun çözülmez.”

KÜRDİSTAN VE TÜRKİYE ORTAK VATANDIR

Terör örgütü PKK'nın lideri Öcalan şöyle devam etti: “Ortak vatan, Türkiye ve Kürdistan’dır. Kürtler hem Türkiye’yi hem de Kürdistan’ı ortak vatan olarak kabul edecekler. Türkler de hem Türkiye’yi hem de Kürdistan’ı ortak vatan olarak bilecekler. Kürdistan kelimesi de bana ait bir kelime değil. Bu kelimeyi ilk olarak da ben kullanmıyorum. Selçuklu Sultanı Sencer tarafından ilk kez kullanılmış. Tarihsel bir kavramdır. Osmanlı sultanlarının da mektuplarında kullandığı bir kavramdır. Şu anda zaten cumhuriyet var. Sıra geldi cumhuriyetin demokrasiyle donatılmasına. Türkiye’nin her alanda demokratikleşme sorunu var.

Bu sorunların mutlaka çözümü gerekiyor. Kürt sorunu da demokratik şekilde Türkiye demokratikleştirilerek çözülmelidir. Bugünkü sorunları çözebilmek için mutlaka tarihsel nedenlerini, perspektifini, geçmişini bilmek gerekiyor. Tarih şimdiyi koşullar, şimdi de tarihe bağlıdır. Bugünkü sorunların da bir tarihi geçmişi var. Sorunun tarihi geçmişini bilmeden bugünkü sorunu çözemezsiniz. Çözüm, Kürtlerin kendi kültürlerini serbestçe ifade edilmesine olanak sağlanmasıdır. Bu kültürel farklılar tanınacak, sağlanacak.”

160 SAYFALIK YOL HARİTASI BİRLEŞTİRİCİDİR

“Yol haritası sadece Kürtler için değil, Türkiye ve Ortadoğu’nun demokratikleşmesi için de çok önemlidir. Yol haritası demokratiktir, birleştiricidir, bütünleyicidir. MHP’nin söylediği ayrıştırıcı söylemi kesinlikle doğru değil. Tam aksine yol haritası bütünleştiricidir, Türkiye halklarına, Türkiye’ye, Türkiye demokrasisine hizmettir. Hatta İçişleri Bakanı Türkiye modeli diyor, işte yol haritası, çözüm için Türkiye modeli budur. Ben yol haritasını 160 sayfa olarak hazırladım.

600 sayfa da savunmanın “Ortadoğu Kültürünü Demokratikleştirmek” kısmını yazdım. Toplam 760 sayfa. Hepsini Cezaevi idaresine teslim ettim. Benim buradaki tutumum, onurlu bir yaşam sürdürmeye çalışmaktır, halkların yararına olan gerçekleri dile getirmektir, kimse beni gerçekleri dile getirmekten vazgeçirtemez. Ben netim. Bu net durumumu da sürdüreceğim.”

HER LEHÇEDE ÇALIŞMA YAPILMALI

Öcalan, sözlerini şöyle tamamladı: “Türkiye bir onun arkasından, bir bunun arkasından gidiyor, Davutoğlu bir Suriye’ye, İran’a, Irak’a gidiyor, sonra Güney’e dayanıyor. Türkiye Güneyde ‘herşeyi hesaplamaya çalıştım’ derken Güneyde Noşîrvan ve İslami gruplar ortaya çıkıyor. Diyarbakır’da Kadın Akademisi açılmış. Akademi, komple akademi olmalı. Kadın orada spordan tut giyime kadar, ekonomiye kadar herşeyi öğrenmeli, yapmalı. Bu kompleksin bir parkı da olmalıdır. Onlara başarılar diliyorum. Azadiya Welat gazetesini sadece günlük bir gazete olarak düşünmemek, çıkarmamak lazım. Bu gazete kurumsallaşmalıdır. Dil kurumsallaşmasının bir parçası olarak çalışma yapmalıdır. Geniş düşünülmeli, geniş çalışılmalı. Gazetede diğer lehçelere de yer verilmelidir. Özellikle Zazacaya iki sayfa ayrılabilir. Hatta her lehçede çalışmalar yapılmalıdır. Welat gazetesi çalışanlarına selamlarımı iletiyorum. Cezaevinden gelen mektuplar var. Siirt c.evinden, Erzurum, Adana Kürkçüler, Midyat, Bakırköy cezaevlerinden mektuplar aldım. Birçok kanserli arkadaş da varmış, kendilerine iyi baksınlar. Selamlarımı iletiyorum. Kurtalan ve Çermik’e özel selamlarımı iletiyorum.”

 
Tren kazası ihmaldenmiş!
 
O teğmen için açıklama!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Belge başka plan başka!
Bakanlığın hazırladığı Yargı Reformu Strateji Belgesi, AKP’nin planından farklı
'IRA deneyimini aktaralım'
İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Nick Baird, deneyimi aktarabileceklerini söyledi.
'Öcalan'la görüşsün demiyoruz'
Ahmet Türk soruları yanıtladı: Elinde silah olan PKK nasıl ikna edilecek?
 
Erdoğan'dan üniter vurgusu
Açılımı “tek millet, tek bayrak, tek devlet” anlayışıyla sürdüreceklerini bildirdi.
Kılıçdaroğlu: Açılım sorun oldu
CHP'li Kılıçdaroğlu: Bugün gelinen noktada maalesef açılım bir anlamda soruna dönüştü.
Görülmemiş imar kıyağı
Başbakan Erdoğan’ın “40 yıllık dostuna” rezidans kıyağı yaptığı ortaya çıktı.
 
'Türkiye Yugoslavya gibi olmaz'
Holbrooke, Deniz Baykal'ın 'Türkiye eski Yugoslavya'ya benzer' uyarısına katılmadı.
'Milletin g.tüne plaka takın'
Hürriyet Gazetesi Yazarı Yılmaz Özdil milletvekillerinin isteğini nasıl ti'ye aldı?
Sinn Fein'den DTP'ye taktik
Sinn Fein'in yöneticilerinden Jim Gibney: Kürtler bizi dinledi Türk Hükümeti de dinlesin.
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri