Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>SİYASET
27 Ağustos 2009 Perşembe - 10:35

Erdoğan'dan üniter vurgusu

Açılımı “tek millet, tek bayrak, tek devlet” anlayışıyla sürdüreceklerini bildirdi.

Erdoğan dan üniter vurgusu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Üniter yapımız üzerinde herhangi bir spekülasyona müsaade etmek asla mümkün değil. Çünkü bu üniter yapının oluşabilmesi için yıllar yılı verilmiş olan bir mücadele var. Bu uğurda, 24 yılı aşalım, ta Kurtuluş Savaşı'na varan bu işin kaynağı var, bir bedeli var” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, demokratik açılım sürecini “tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet” anlayışı içinde sürdüreceklerini bildirerek “Üniter yapımız üzerinde herhangi bir spekülasyona, bir defa, müsaade etmek asla mümkün değil” dedi.
Başbakan Erdoğan, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran ile yönetim kurulu üyelerini Başbakanlık Merkez Bina’da kabul etti. Kabulün başında konuşan Erdoğan, anlamlı bir günde bir arada olmaktan memnuniyet duyduğunu belirtti.

“Geleceğe yönelik, gerek ülkemizdeki terör sorununa yönelik, gerek ülkemizde bu süreç içerisinde başlatmış olduğumuz demokratik açılım konusu, gerek Türkiye'de bir birlik projesi çalışmasına yönelik atılan adımlar sebebiyle sizlerle bir arada olmak bizler için ayrıca önem arz ediyor” diyen Erdoğan, şöyle konuştu:

“Şüphesiz ki, Türkiye’de yaklaşık bir 25 yıllık bizler için çok çok üzücü talihsiz bir süreç var. Ülkemizin birliğine, beraberliğine içeride ve dışarıda kastedenlerin gayretlerini, ne yazık ki çok üzücü bedellerini hep birlikte ödedik. Tabii burada kan vardı, gözyaşı vardı. Burada ağlayan annelerin, babaların milletimizin tabii ki sesi vardı. Bu sürece yönelik atılması gereken adımlar eğer 24 yıl önce atılmış olsaydı, belki bugün bu durumlarda olmayacaktık. Tabii bir altyapı çalışması gerekiyordu. Bu çalışmalar yapılmak suretiyle bugün geldiğimiz noktada işin bir psikolojik süreci var, işin bir sosyolojik süreci var. İşin askeri, siyasi diplomatik süreci var. Şimdi ekonomik süreci var.

Burada duygusallıkları bir kenara bırakmak suretiyle sorumluluk mevkiinde olan herkes, milletçe taşın altına elimizi koymak suretiyle bir adım atmamız gerekiyor. Tüm mesele duygusallıklardan uzak, milletimizin birlik ve beraberliğini hedefleyerek, her zaman söylediğimiz gibi tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet anlayışı içinde bu süreci sürdürmemiz. Üniter yapımız üzerinde herhangi bir spekülasyona, bir defa, müsaade etmek asla mümkün değil. Çünkü bu üniter yapının oluşabilmesi için yıllar yılı verilmiş olan bir mücadele var. Ve bu uğurda, 24 yılı aşalım, ta Kurtuluş Savaşı'na varan bu işin bir kaynağı var, bir bedeli var.”

-URAN: PROVOKATİF AÇIKLAMALAR YAPILIYOR-


Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran da görüşme sonrası yaptığı açıklamada, bu süreçte provokatif açıklamalar yapıldığını, 15 Ağustos’ta Eruh’ta DTP’nin festival yaptığını söyledi. Uran şunları söyledi:

“Biliyorsunuz Eruh baskınında bulunan bir teröristi çıkardılar orada konuşturdular. Sanki kahramanlık hikayesi anlatıyormuş gibi çıktı terörist bu olayı anlattı. Bunun için biz gereğinin yapılmasını istediğimizi belirttik. Yani sonuçta sanki bir başkaldırı, bir zafer kutluyorlarmış gibi adamlar çıktı festival yaptı. Bunlar bizleri derinden yaralıyor.”
Başbakan’ın “tek millet, tek devlet, tek bayrak, üniter yapı üzerinde herhangi bir spekülasyona yer vermeyeceğiz” açıklamasının kendilerini rahatlattığını bildiren Uran, “Ama tabii ki biz bu sürecin müdahili ve takipçisi olacağız, onu sürekli takip edeceğiz. Her aşamada boşuna şehit ve malul gazi verilmediğini, boşuna bizim malul olmadığımızı her zaman dile getireceğiz ve bunu taze tutacağız. Tabii provokatif, spekülatif haberlere karşı da biz uyanığız.

Çünkü ortada söylenmeyen şeyler sanki söylenmiş gibi dolaşıyor. İşte sanki bir genel af çıkacakmış gibi böyle bir şey de yok bize yapmış olduğu açıklamada” diye konuştu. Başbakan’ın “Duygusallıkları bir kenara bırakıp taşın altına elimizi sokup milletimiz için gereken ne ise yapacağız” dediğini ve kendilerinin müsterih olmalarını istediğini bildiren Uran, Başbakan’a Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılacağı, milletvekili olacağı şeklindeki spekülasyonlarını sorduklarında Başbakan’ın buna sadece güldüğünü bildirdi. Uran, “Biz bir tarafız. Vermiş olduğumuz şehitler ve malul gaziler var. Kan davası da gütmüyoruz. Ama bizim camiaya ters düşecek her şeye demokratik her türlü hakkımızı ortaya koyarak elimizden geleni yaparız” diye konuştu.

 
Kılıçdaroğlu: Açılım sorun oldu
 
Şehitler için şok iddia...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu: Açılım sorun oldu
CHP'li Kılıçdaroğlu: Bugün gelinen noktada maalesef açılım bir anlamda soruna dönüştü.
Görülmemiş imar kıyağı
Başbakan Erdoğan’ın “40 yıllık dostuna” rezidans kıyağı yaptığı ortaya çıktı.
'Türkiye Yugoslavya gibi olmaz'
Holbrooke, Deniz Baykal'ın 'Türkiye eski Yugoslavya'ya benzer' uyarısına katılmadı.
 
'Milletin g.tüne plaka takın'
Hürriyet Gazetesi Yazarı Yılmaz Özdil milletvekillerinin isteğini nasıl ti'ye aldı?
Sinn Fein'den DTP'ye taktik
Sinn Fein'in yöneticilerinden Jim Gibney: Kürtler bizi dinledi Türk Hükümeti de dinlesin.
Kürt açılımına iki yasa!
Hükümet, açılımı “Eve Dönüş Yasası” ve ve kamu reformuyla yapılacak!
 
Başbakan: Sıçrama yapacağız
Erdoğan, marina açılışında konuştu: "Açılımın ardından ekonomide sıçrama yapacağız"
'Çözümü başarmak zorundayız'
Atalay'ın ziyaret ettiği DİSK Başkanı: 'Denedik ama olmadı' sözünü duymak istemiyoruz.
Öcalan'ın haritası çözülemedi
Öcalan’ın yol haritasındaki bazı ifadeleri kimse anlamayınca farklı yorumlar ortaya çıktı.
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri