Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
1 Ocak 2010 Cuma - 08:36

Gökçek'ten yeni yıl incileri

Melih Gökçek, CHP'den seğmen oynamasına kadar ilginç açıklamalarda bulundu

Gökçek ten yeni yıl incileri

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Kızılay'da kadın işçilerin çöp toplamasının, CHP zihniyetini yakışan bir açılım olduğunu” öne sürdü.


Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gökçek, Altınpark'taki Belediye Evi'ndeki sohbet toplantısında, 2009 yılında yapılanları değerlendirdi. Gökçek, 2009 yılında en büyük mutluluğunun “2009 Avrupa Ödülü”nü almaları olduğunu ifade etti.


Bir gazetecinin Çankaya Belediyesi önderliğinde gerçekleştirilen “Nasıl Bir Kızılay Özlüyorsunuz?” konulu toplantıda, Kızılay'da kadın işçilerin çöp toplaması kararına ilişkin değerlendirmelerini sorması üzerine Gökçek, şunları kaydetti:
“Gerçekten muhteşem bir açılım yaptılar. Tam CHP zihniyetine yakışan bir açılım. Ben Melih Gökçek olarak kalkıp da oraya bayan arkadaşları temizlik işçisi olarak koysaydım, yeri göğü inletirlerdi. 'İşte bayanlara Melih Gökçek'in bakış açısı' diye hemen eleştirirlerdi. Ama kendileri olduğu zaman bunu bir başarı olarak görüyorlar. Kutluyorum bunu gerçekten, muhteşem bir başlangıç yaptılar.”


Çankaya Belediyesi'nin Kızılay'a ilişkin toplantısında somut hiçbir adım atılmadığını öne süren Gökçek, şöyle devam etti:
“Mesela SSK İşhanı diyorsunuz. Diyelim ki, 79 trilyon lira (79 milyon TL) burası. Nereden bulacak Çankaya Belediyesi? İşçisinin maaşını ödeyemeyen bir belediye nereden 79 trilyon lirayı 'tık' diye nasıl ödeyecek? Kent içerisinde böyle Kızılay gibi yerde yeşil alan olarak yapabileceğiniz ne kadar alan varsa yapılsın. Kimse buna bir şey demez. Ben de isterim ama söylediğiniz şeyin yapılabilip, yapılamayacağını bilmek gerekiyor. Düşünerek söylemek lazım. Sen 79 trilyon parayı nereden bulacaksın? Büyükşehir Belediyesinin bile gücüne ağır gelir bu. Biraz mantıklı olmak lazım.”


Kızılay'a ilişkin 2 büyük projesi olduğunu bildiren Gökçek, “Benim beynimde inanılmaz 2 dev proje var. İnşallah bunları da zamanla duyarsınız” dedi.
Güvenpark'taki dolmuş duraklarının kaldırılmasına yönelik de dava açıldığını ve yürütmeyi durdurma kararı alındığını anlatan Gökçek, “Çankaya Belediyesi öyle ciddi güzel yapılacak işlere müsaade eder mi? CHP eder mi? Aklınıza gelen her konuya dava açıyorlar” dedi.

“SEĞMEN OYUNU”

Gökçek, bir gazetecinin sorusu üzerine, Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 90. yıl dönümü nedeniyle düzenledikleri resepsiyonda seğmen kıyafetleri içinde oyun oynaması konusunda çok olumlu tepkiler ve telefonlar aldığını belirterek, “İster inanın ister inanmayın ama hata yapmayayım diye 30-40 dakika ders aldım, seğmen oyunu için. Yaptığım figürü kendi kendime oynardım, ama yaptığım figürler onlara uysun diye ders aldım. Seneye de yapacağız böyle bir etkinlik. Ayrıca, Ankara'nın Başkent oluşunda da bunu giymek lazım diye düşünüyorum” dedi.


Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak yardımlar konusunda hiçbir zaman geri adım atmayacaklarının altını çizen Gökçek, “Bu konuda kararlıyız. Onun için bu yetkiyi alıp, bundan sonra kişisel olarak gördüğüm yerde, ne gerekiyorsa yapmak istiyorum” dedi.


Büyük kentler içerisinde suç oranlarının en düşük olduğu kentin Ankara olduğunu savunan Gökçek, bunun nedenin de Ankara Büyükşehir Belediyesinin sosyal yardım ve sosyal projeleri olduğunu belirtti. Çocukların ve gençlerin sosyal ihtiyaçları için “para gerektiğini” ancak Büyükşehir Belediyesi olarak bunların hepsini Gençlik Merkezleri ve Çocuk Kulüplerinde bedava verdikleri için “çalmaya gerek olmadığını” kaydetti.

 
AKP'de kozmik oda kavgası
 
Spikerden Baydemir'e: Has..tir git dağa
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AKP'de kozmik oda kavgası
AKP'li Çamuroğlu, Bakan Günay'a ateş püskürdü: Allah insanı şaşırtmasın!
İşte kazananların listesi
İşte Milli Piyango idaresi 31 Aralık 2009 yılbaşı özel çekilişinin talihlilerinin tam listesi
Bu zam simite bile yetmez
“Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a zammın aynen iadesi için kargoyla simit göndereceğim” dedi.
 
Devleti arar hale gelmeyelim
“Baba” ülkenin fotoğrafını çekti
Yılın son günü zam yağdı!
Hükümet 2009 ylının son gününde zam yağdırdı.
İlginç çıkışıyla gündeme geldi
7 vatan evladını şehit veriyoruz ‘derin devlet mi’ yaptı aymazlığı içindeyiz
 
Köşkten eyleme
Sanatçılardan TEKEL işçilerine destek geldi.
İsmet Özel'den bomba gibi sözler
Balçiçek Pamir'in hazırlayıp sunduğu Karşıt Görüş'te İsmet Özel rüzgarı ...
Gözaltı sebebi belli oldu
Aramalar sırasında 8 askerin gözaltına alınmasının sebebi ortaya çıktı.
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri