Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
31 Aralık 2009 Perşembe - 08:55

Bu zam simite bile yetmez

“Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a zammın aynen iadesi için kargoyla simit göndereceğim” dedi.

Bu zam simite bile yetmez

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, asgari ücrete yapılan 31 lira zammın günde 2 simit anlamına geldiğini savunarak, “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a zammın aynen iadesi için kargoyla simit göndereceğim” dedi. Vural, Erdoğan’ın marketlerde ilaç satılabileceğine yönelik sözlerini de eleştirdi.


Başbakan’a kargoyla simit
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, hem asgari ücrete yapılan 31 liralık zammı, hem de Başbakan’ın marketlerde ilaç satılabileceği sözlerini eleştirdi; “Cebimizdeki parayı ilaç kartellerine peşkeş çekiyor” dedi
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, asgari ücrete yapılan zammın günde iki simit anlamına geldiğini savunarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a “zammın aynen iadesi için” kargoyla simit göndereceğini söyledi.
Haber: Macit SOYDAN
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, asgari ücrete yapılan zammın günde 2 simit anlamına geldiğini belirtti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a “zammın aynen iadesi için” kargoyla simit ve poşet çay gönderdi.  TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Vural’a Asgari Ücretliler Derneği Başkanı Kazım Çorap da beraberinde getirdiği simitlerle katıldı. Vural, 546 lira olan asgari ücretin, 31 lira zamlanarak, 577 liraya çıkarıldığını anımsatarak, 31 liralık zammın günde 2 simit anlamına geldiğini belirtti. 5 kişilik bir aileye günde 1 simit düştüğünü ifade eden Vural, elindeki simidi 5 parçaya böldü. “Bu senin vicdanına yetiyor mu?” diye soran Vural, “Türkiye soyuluyor, soyulan benim asgari ücretlim, emeklim, memurum. Başbakan Erdoğan’a, Asgari Ücretliler Derneği olarak, verilen zammın aynen iadesi için bunu (simidi) göndereceğiz, aynen iade ediyoruz. 1991’de Özal’ı eleştiren adama, Turgut Özal ödülü verilir de asgari ücretliye günde 2 simit vermiş, büyük kadirşinaslık göstermiş adama 2 simit ödülü verilmez mi? Bu da bizim simit ödülümüz” diye konuştu.

Tekelci sermayeye peşkeş
Başbakan Erdoğan’ın, marketlerde ilaç satılabileceği sözlerini de eleştiren MHP Grup Başkanvekili Vural, ilaç kartellerine, milletin cebinden para aktarmanın önünün açıldığını da iddia ederek, “Erdoğan, cebimizden parayı alıp, kartellerine götürüyor. Soruyorum; ilaç zinciri marketler kurmak isteyen bir tanıdığın, bir yakının var mı? Bunlarla onları görüştün mü görüşmedin mi?” diye konuştu. “İlaç indirimi” yapıyoruz diyerek, eczanelerin batırılmak istendiğini ileri süren Vural, hükümetin, küçük işletmecileri ortadan kaldırarak, tekelci sermayeye ilaç piyasasını teslim ettiğini savundu” dedi.
Özal’ı eleştirdi ödül verdiler
Vural, Başbakan Erdoğan’a, Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği tarafından “Turgut Özal Dünya Barışına Katkı Ödülü” verilmesini de eleştirdi. Erdoğan’ın 5 Ocak 1991’de Hamburg’da Özal’a yönelik sözlerinden alıntılar yapan, bilgisayar ortamında da bu görüntüleri gösteren Vural, “This is Recep Tayyip Erdoğan...” dedi. Erdoğan’ın eleştirilerinin yer aldığı konuşmaların CD’lerini gazetecilere dağıtan Vural, birer adet de ödül verenlere göndereceğini kaydetti. Vural, “Bu sözleri söyleyen birisine Turgut Özal ödülü verildiği için rahmetlinin kemikleri sızlamıştır” dedi.

 
Devleti arar hale gelmeyelim
 
İşte kazananların listesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Devleti arar hale gelmeyelim
“Baba” ülkenin fotoğrafını çekti
Yılın son günü zam yağdı!
Hükümet 2009 ylının son gününde zam yağdırdı.
İlginç çıkışıyla gündeme geldi
7 vatan evladını şehit veriyoruz ‘derin devlet mi’ yaptı aymazlığı içindeyiz
 
Köşkten eyleme
Sanatçılardan TEKEL işçilerine destek geldi.
İsmet Özel'den bomba gibi sözler
Balçiçek Pamir'in hazırlayıp sunduğu Karşıt Görüş'te İsmet Özel rüzgarı ...
Gözaltı sebebi belli oldu
Aramalar sırasında 8 askerin gözaltına alınmasının sebebi ortaya çıktı.
 
AKP'li Çelik ağız değiştirdi
AKP Sözcüsü Hüseyin Çelik: 'TSK'yı hedef almanın doğru olmadığını düşünüyorum.'
Gül '2010 Bütçesi'ni onayladı
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 4 kanunu onaylarak yayımlanmak üzere Başbakanlığa ...
Ortada yutulacak bir kağıt yoktu
Bülent Arınç'a suikast iddiasının perde arkası her geçen gün aralanıyor... ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri