‘Bir Dilek Tut’ Projesi, Ankara’nın 7 merkez ilçesinde yaşayan, suça sürüklenme riski yüksek, yaşadığı ortam ve çevreler nedeniyle dezavantajlı gruptaki ve engelli çocuklara yönelik yürütülüyor. Projeyle birlikte çocukları spor dallarına, kültürel ve sanatsal etkinliklere yönlendirerek ruhsal ve bedensel gelişimlerini destekleyerek, içinde bulundukları olumsuz ortamdan ve suçtan uzak tutulmaları hedefleniyor. Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ayşegül Özcan, Hürriyet Ankara’ya ‘Bir Dilek Tut’ Projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Toplum Destekli Polisliğin önemine değinen Özcan, “Yürüttüğümüz faaliyetlerle önleyici polislik yaparak adli birimlere yardımcı oluyoruz. Suçla mücadelede önleyici katkı olarak çalışmalarımızı yürüterek Ankara Emniyeti’ne destek olmaya çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızı da 35 kişilik fedakâr bir ekiple yapıyoruz” dedi.
SPOR, KÜLTÜR VE SANAT FAALİYETLERİ
Projenin 2017’de 70 çocukla başladığına, daha sonra 280 çocuğun ‘Bir Dilek Tut’ projesine dahil edildiğini belirten Özcan, “70 çocuğumuz okçuluk, tenis, basketbol, voleybol gibi alanlarda eğitim aldı. Daha sonrasında projeye dahil olan 280 çocuk, farklı gruplar halinde müze, lunapark ve akvaryum gezilerinin yanı sıra sinema, bowling gibi aktivitelere götürüldü. Çocuklarımıza yaptıkları spor dalıyla ilgili malzeme de tedarik edildi” diye konuştu.
SURİYELİ SAVAŞ MAĞDURLARI DA KATILDI
Çocukların Antalya, Çanakkale, Bursa ve Karadeniz gezilerine de götürüldüğünü aktaran Özcan, “30 engelli çocuğumuz ve aileleriyle birlikte bir piknik organizasyonu da gerçekleştirdik. Faaliyetlerimize katılan 280 çocuğun 40’ı ise savaş mağduru Suriyeli çocuklardı. Ayrıca 400 çocuğa da karne hediyesi verildi. 2017’deki faaliyetlerimiz arasında çocuklara yönelik rol model çalışması da gerçekleştirildi. A Milli Basketbol Takımı oyuncuları ve antrenörünü davet ederek bir panel düzenledik. Ayrıca Polis Özel Harekatçı olmak isteyen çocuklarımız için Özel Harekat Başkanlığı’nı ziyaret ettik” dedi.
ÇOCUKLARDA BÜYÜK DEĞİŞİM VAR
2018’de projeye yine 280 çocuğun katılacağını vurgulayan Özcan, şöyle devam etti: “Bir Dilek Tut Projesi 2017 yılında 81 ilde yapılan projeler arasında birinci seçildi. Çok olumlu geri bildirimler aldık. Çocukların devam sorunlarının çok büyük bir bölümü ortadan kalktı, başarı oranlarında artış oldu. Disiplin durumlarında inanılmaz bir artış kaydedildi. Geçen yıl aramıza katılan çocuklarla bu yıl da etkinliklerimize devam edeceğiz, böylece çocuklar da 2 sene boyunca etkinliklere devam edecek. Her sene projeye yepyeni çocuklar dahil edilecek. Bu yıl projemiz ‘Bir Dilek Tut 2’ olarak tüm hızıyla sürecek.”
ENGELLİ ÇOCUKLARA ATLETİZM İMKANI
Bu yıl ‘Bir Dilek Tut 2’ olarak devam edecek proje hakkında da bilgiler veren Özcan, “Birçok spor federasyonuyla irtibata geçtik. Taekwondo, voleybol, okçuluk, halkoyunları, atletizm, güreş gibi branşlar devam edecek. 20 engelli çocuğumuza da atletizm kursu ayarladık. Spor kursları okulların kapanmasıyla beraber başlayacak ve yaz boyu devam edecek. Okulların başlamasıyla beraber 31 Aralık’a kadar hafta sonları devam edecek.
AİLELERE DE DESTEK OLDULAR
Sadece çocuklarla değil aileleriyle de ilgilendiklerini belirten Özcan, “Projeye alınacak çocukların aileleri de ziyaret edildi. Hem ailelerin desteği almak hem de yaşadıkları ortamı görmek için 263 aile ziyaret edildi. Yardım alamayan ihtiyaç sahibi ailelere, gerekli kurum ve kuruluşlara ulaşmaları için şube olarak destek olduk” dedi.
MİNİKLERE Z KÜTÜPHANE
Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, çocuklar için Şehit Hasan Altın Ortaokulu’nda Z Kütüphane (Zenginleştirilmiş Kütüphane) yaptırarak 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan 2. Sınıf Emniyet Müdürü Önder Güzel’in adını verdi.