Özetle...
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), geçen yıl “Ankara-Sincan-Polatlı bölgesel tren seferlerine 30 Haziran itibarıyla iki ay süreyle ara verilecek” açıklamasını yapmış...
İki okurumuz (Volkan Kaya ve Tunç Yılmaz) açıklamanın üzerinden 11 ay geçmesine, Başkentray açılmasına rağmen Polatlı bölgesel treni seferlerine başlanmadığına dikkat çekmişti.
Okurumuz Volkan Kaya, Ankara-Sincan-Polatlı bölgesel tren seferlerinin bugün itibarıyla başlayacağına yönelik bir ileti göndermiş.
Bu gelişmeyi ben de teyit ettim.
Evet, doğru.
Günde 4 sefer olarak işletilecek trenlerin kalkış saatleri şöyle:
* Sincan-Polatlı: 05.50
* Polatlı-Ankara: 07.00
* Ankara-Polatlı: 18.00
* Polatlı-Sincan: 19.30
*
Üç vagonlu trenlerin yolcu kapasitesi 747.
Ankara-Polatlı arası bilet ücreti 9 TL.
Ayrıca, abonman ücretleri tam 180 TL, genç ise 150 TL olacak.
YİNE Mİ DEĞNEKÇİ?
ADRES: Sıhhiye Tuna Caddesi ve bu caddeye çıkan ara sokaklar.
MEVZU: Tam da ‘bitti’ derken hortlayan değnekçiler.
*
İsmi bende saklı (gizli kalmasını istemiş) bir okurumuz aktarıyor:
BIKTIK, USANDIK
“Bu bölgede, senelerdir bizden ‘otopark parası’ adı altında ücret alan dört şahıstan bıktık, usandık. Belediyelere, emniyete, milletvekillerine şikâyetimizi yazdık. Fakat bu dört şahıs, yine de bu sokak aralarından gitmediler.
10 TL İSTİYORLAR
Sokaklardaki dubaları söküp, boş alanlara koyuyorlar. Sonra da ücretsiz olması gereken sokağa aracımızı park ettiğimizde 10 TL para istiyorlar/alıyorlar. Ortada ne fiş var, ne başka bir şey. Her gün bunlara para veriyoruz.”
BAŞKENTRAY, ELMADAĞ’A KADAR UZATILSIN
Elmadağlıların en büyük beklentisi/talebi şu:
“Başkentray, Elmadağ’a kadar uzatılsın.”
İşte bir ileti de okurumuz Orhan Arslan’dan:
“Elmadağ, Ankara’nın doğusuna düşen, son zamanlarda ön plana çıkmaya başlayan bir ilçemiz. Kırıkkale’den Ankara’ya günlük iş için gelip giden insanlar var. Ulaşım şu anda biraz sıkıntılı. Başkentray’ın, Elmadağ’a (Irmak Mahallesi’ne) kadar uzatılmasını istiyoruz.”
DOLMUŞ ŞOFÖRLERİ TELEFONLA KONUŞUYOR
Konutkent’ten okurumuz Oğuz Mengit diyor ki:
“Ulus ve Kızılay’a giderken çoğunlukla minibüs (dolmuş) kullanıyorum. Minibüs şoförleri, yolcularının güvenliğini hiç düşünmeden devamlı olarak cep telefonu kullanıyor. Bu konuda uyarı yapacak olsak, şoförle kavga etmemiz gerekiyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Minibüsçüler Odası’nın bu konuyu ele almasını rica ediyorum.”
OKURDAN NOT: Bir gün bu nedenle büyük bir kaza yaşanacak, can ve mal kaybı olacak.
ÖNERİM VAR
ASKİ’NİN ‘SUMATİK’ KİOSKU YERİNE BANKA ATM’LERİ HİZMET VERSİN
Okurumuz C.D., ASKİ’nin ‘sumatik’ kioskundan kartlı su sayacına yükleme yaptığında kesilen 1.85 TL’lik ‘kiosk kullanım ücreti’ne itiraz ediyor.
Vergilerin dışında alınan bu meblağ için, “Kiosklardan alınan kullanım ücreti çok yüksek” diyen okurumuzun iletisi şöyle:
“Gidip ASKİ’den su yüklemesi yapıldığında herhangi bir ücret ödenmiyor. Ancak, hem Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne iş yükü olmaması, hem de vatandaşa kolaylık sağlaması için konulan kiosklardan kullanım ücreti alınıyor.
MİSAL: Bankalar, müşterilerinden ATM kullanım ücreti almıyor.
MİSAL: EGO, Ankarakart’a yükleme yaparken vatandaştan ücret almıyor.
SORUM ŞU: Peki, abonesinin vergilerini peşinen ödediği su yüklemesinde neden kiosk ücreti alınıyor?
ÖNERİM ŞU: Ankara Büyükşehir Belediyesi, bankalar ile anlaşıp, kiosk yerine ATM’lerden işlem/abone numarası ile çok basit şekilde su yüklemesi yapılmasını sağlayacak bir uygulamaya geçebilir.
KISA... KISA...
* “EGO’nun 547 no’lu Topçu Mahallesi-Sıhhiye-Ulus hattı yakın bir zamanda hizmet vermeye başladı. Ancak, EGO şoförleri, güzergâh ihlalleri yapıyor ve duraklarına riayet etmiyor. Bu durumu EGO Genel Müdürlüğü’ne bildirmemize rağmen önlem almadılar. Şikâyetçiyiz.”
Cüneyt ÖZLER
HAFTANIN TEŞEKKÜRÜ
RÖGAR TEHLİKESİ KAPANDI
Okurumuz Mahir Yavaş’ın şikâyetinin ardından Polatlı 13 Eylül Caddesi’nin ortasındaki ‘rögar kapağı tehlikesi’ ortadan kaldırıldı. Kentteki bir çukur daha kazasız, belasız kapandı.
Önce okurumuz Mahir Yavaş’ın duyarlılığına, sonra da Ankara Büyükşehir Belediyesi ekiplerine teşekkür ediyoruz.