Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
4 Ocak 2010 Pazartesi - 01:22

2010'un ilk petrol müjdesi

7 aydan beri Türk mühendisleri ve işçileri zorlu doğada petrol arıyorlardı. İlk kuyuda hüsrana uğradılar ama ikincisinde yüzler güldü.

2010 un ilk petrol müjdesi

Kozluk İlçesi'ne bağlı Garzan Çayı yakınında bulunan "Köseler-2" kuyusunda 7 aydan beri yaptığı sondajda mutlu sona ulaştı. 2 bin 200 metre derinlikte bulunan 32 gravitede bulunan kaliteli petrol, 2010'da bulunan ilk petrol oldu. TÜRKİYE Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Batman Bölge Müdürlüğü, Kozluk İlçesi'ne bağlı Garzan Çayı yakınında bulunan "Köseler-2" kuyusunda 7 aydan beri yaptığı sondajda mutlu sona ulaştı. 2 bin 200 metre derinlikte bulunan 32 gravitede bulunan kaliteli petrol, 2010'da bulunan ilk petrol oldu.

Güç doğa şartlarına rağmen ulaşılması zor bölgelerde petrol arayan TPAO, yeni yılın ilk petrol müjdesini, Batman'ın Kozluk İlçesi yakınındaki "Köseler-2" kuyusundan verdi. TPAO'nun yerli mühendis ve işçilerinin, 7 aylık sondaj çalışmalarını sürdürdüğü "Köseler-2" kuyusundaki sondajda, 2 bin 200 metrede petrole rastlandı. Bölgenin en kaliteli petrolün bulunduğu Köseler-2 kuyusunda gravitenin 32 olduğunu belirten TPAO yetkilileri, kuyudaki günlük üretim kapasitesinin önümüzdeki günlerde tespit edileceğini bildirdi.

Sondaj kuyusunun kaldırılmasıyla üretim kuyusunun çalışmaya başladığı Köseler-2'de Garzan Çayı'nın dibinde olması nedeniyle sondaj çalışmalarının güçlükle yapıldığını belirten TPAO yetkilileri, “Garzan Çayı'na sıfır noktada kuyu açtık. İlk kuyuda zorlandık, petrol emarelerine rastlamıştık ama bulamamıştık. 2009'un ortalarında açtığımız ikinci kuyuda hedeflediğimiz noktada verimli ve kalitesi yüksek bir petrolü bulmanın sevincini yaşıyoruz” dedi.

14 HANELİ KÖYDE BAYRAM SEVİNCİ

Batman'ın Kozluk İlçesi'ne 15 kilometre uzaklıktaki Köseler Köyü sınırları içinde kalitesi yüksek petrolün çıkması, köylüler arasında da bayram sevinci yarattı. Yeni yılda yörede ilk petrolün Köseler Köyü'nden çıkmasının sevincini yaşayan köylüler, 14 haneli köyün ilköğretim okullarına bilgisayar talebinde bulundu. Evlerinin dibindeki arazide petrol bulunduğunu söyleyen 23 yaşındaki Sıtkı Abol, “TPAO köyümüzde kuyu açınca, nöbet tuttuk. Bir kaç ay süreyle maaş aldık. Petrol çıkınca çok sevindik. TPAO, belki köyümüzün etrafında bir kaç kuyu daha açar, işsizlikten kurtuluruz” dedi.

Garzan Çayı dibindeki 4 dönümlük arsasında petrol bulunan Yılmaz Soyalan ise “Yeraltı zenginlikleri devletin ama arsamın iyi bir parayla istimlak edilmesini istiyorum. Bir de TPAO"dan köyümüzün çevresinde daha fazla kuyu açmalarını bekliyoruz. Geçen yıl ilk kuyuda petrol bulunmamıştı, ama ikinci kuyu hepimizin yüzünü güldürdü. Geçimimizi daha çok balıkçılıkla yapıyoruz. Şimdi de petrolün bulunmasıyla gözlerimiz açılacak yeni kuyulara döndü” diye konuştu.

 
Boş kadrolara öğretmen ataması
 
Sigaraya büyük zam! İşte fiyatlar!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Boş kadrolara öğretmen ataması
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 163 kadrolu, 6 bin 46 sözleşmeli olmak üzere ...
Asya'da dev bir ticaret bölgesi kuruluyor
Doğu Asya'da, Avrupa Birliği ve Kuzey Amerika serbest ticaret bölgesine ...
Spikerden Baydemir'e: Has..tir git dağa
Avrasya Tv spikeri canlı yayında Osman Baydemir'e çaktı.
 
Gökçek'ten yeni yıl incileri
Melih Gökçek, CHP'den seğmen oynamasına kadar ilginç açıklamalarda bulundu
AKP'de kozmik oda kavgası
AKP'li Çamuroğlu, Bakan Günay'a ateş püskürdü: Allah insanı şaşırtmasın!
İşte kazananların listesi
İşte Milli Piyango idaresi 31 Aralık 2009 yılbaşı özel çekilişinin talihlilerinin tam listesi
 
Bu zam simite bile yetmez
“Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a zammın aynen iadesi için kargoyla simit göndereceğim” dedi.
Devleti arar hale gelmeyelim
“Baba” ülkenin fotoğrafını çekti
Yılın son günü zam yağdı!
Hükümet 2009 ylının son gününde zam yağdırdı.
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri