Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
27 Ocak 2010 Çarşamba - 08:43

Le Monde: Avrupa’nın 4’üncü büyüğü THY kriz tanımıyor

Fransız gazetesi Le Monde, Avrupa’nın 4’üncü büyük hava yolu şirketi Türk Hava Yolları’nın (THY) kriz tanımadığını yazdı.

Le Monde: Avrupa’nın 4’üncü büyüğü THY kriz tanımıyor

Gazetenin dünkü sayısında, Guillaume Perrier imzasıyla yer alan habere  göre, 2009’da havacılık sektörü krizden ciddi şekilde etkilendi. Avrupa’daki havayolu trafiği yüzde 6 azalırken, THY önemli ilerleme kaydetti. Şirket, geçen yıl 25.1 milyon yolcu taşıyarak yolcu kapasitesini yüzde 11 artırdı ve Avrupa’nın 4’üncü büyük şirketi haline geldi.
Küresel şirket
THY, kategori değiştirerek küresel bir şirket oldu ve geçen yıl Sao Paulo, Dakar, Jakarta, Bolonya, Göteborg ve İstanbul arasında 10 yeni sefer uygulamaya koydu. Haberde, bu geniş coğrafi dağılımın 2010 yılında da devam edeceğini belirten Türk yetkililerin, Afrika, Asya ve Avustralya’ya yeni seferler başlatma kararı aldıkları bilgisine de yer verildi.
Markaya önem veriyor
Haberde THY’nin, Airbus’a 20 adet A-320 tipi uçak siparişi verdiği, 2023 yılına kadar 85 adet uçak siparişi daha vermeyi planladığı ifade edildi. Habere göre, bu hızlı büyümeye Türkiye’deki havacılık sektöründeki gelişme de eşlik ediyor. Ankara ve Antalya’daki havaalanları modernize edilerek uluslararası havaalanları haline
getirildi. Bu yıl yeni bir terminal daha açılması beklenen İstanbul’daki havaalanının ise her yıl 60 milyon yolcu taşıma kapasitesine çıkarılması  planlanıyor.
50 milyon turist
Le Monde’daki yazıda, havacılık sektörünü yakından ilgilendiren bir başka gelişmenin de Türkiye’deki turizm sektöründe yaşandığı belirtilerek, Türkiye’ye 2008 yılında 26 milyon yabancı turist geldiği, hükümetin bu yıl bu rakamın 30 milyon, 2020’de ise 50 milyon düzeyinde olacağını kaydettiği belirtildi. Gazetenin haberine göre, yüzde 49 hissesi devlete ait olan şirket ciddi  oranda ticarileşme çabası da gösteriyor.
Sponsorluklar
Kevin Costner’in rol aldığı reklam kampanyasının ardından THY, geçen kış aylarında dünyanın en medyatik iki futbol kulübüyle milyonlarca Euro’luk sponsorluk anlaşması yaptı. Böylece marka imajına özen gösterirken, çok geniş bir alanda görülme olasılığını garanti altına almış oldu.
Çok kararlı şirket
THY, faaliyet hacmini artırabilmek için Türk ekonomisinin güçlü noktalarını da kullanıyor. Ankara’nın yatırım yaptığı hemen her yerde ya temsilcilik açıyor ya İstanbul’a sefer başlatıyor ya da diğer hava yollarıyla işbirliği yapıyor. Birkaç aydır şirket Türkiye’de sağlık turizmine yönelik promosyonlar düzenleyerek, yeni müşteriler kazanmaya da çalışıyor.
En kârlı şirket
Yatırım Bankası Morgan Stanley’in yakın zamanda yaptığı analizde ise THY’nin, servis kalitesinden tasarruf etmeden bölgedeki en karlı şirketlerden  biri haline geldiği değerlendirmesinde bulunuldu.

Transit yolcu yüzde 40 arttı

THY Genel Müdürü Temel Kotil, Le Monde’da yer alan açıklamasında, son 5-6 yıllık çalışmanın karşılığını almaya başladıklarını belirterek, bugün için Türkiye pazarının doyurucu olduğunu, uluslararası yolcu taşımacılığına yoğunlaşılması halinde büyümeye devam edeceklerini söyledi. Habere göre bu strateji, İstanbul’u çoktan hava taşımacılığı açısından Avrupa ile Orta Doğu ve Afrika ülkeleri arasında bağlantı noktası haline getirdi. Transit yolcu sayısı geçen yıl yüzde 40 arttı.

 
SGK'dan güzel haber
 
2010 enflasyonu 6.9’u bulacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SGK'dan güzel haber
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emekli, malullük, vazife malullüğü, dul ...
İşçilerle görüşecek mi?
Tekel işçilerinin yaptığı eylemle ilgili olarak Başbakan Erdoğan Türk-İş'in ...
'Sen kim Menderes kim'
Eski Bakan Serdaroğlu, Erdoğan'ın son günlerdeki tavrını yorumladı ve ...
 
WebTV'de 1 TL'ye 78 kanal izle
İnternet, telefon televizyona, bilgisayara da televizyon geliyor. Türk ...
Avrupa’da gurur günü
Türkiye’nin 1949’dan beri üyesi olduğu Avrupa Konseyi’nde, ilk kez bir ...
Vakit'in eski yazarı El Kaide'nin fikir babasıymış
El Kaide örgütüne bağlı 57 kişilik oluşumun fikir babasının Vakit Gazetesi'nin ...
 
Başbuğ: ''TSK'nın sabrının sınırı var''
Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Balyoz Planı iddialarıyla ilgili çok sert konuştu.
Baykal: CHP'de değişim olacak
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal partisinin mayıs ayındaki kurultayına işaret etti.
Adres sormak tarih oluyor
Ücretsiz iPhone uygulaması Turkcell Pusula'yla artık adres avucunuzda.
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri