Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
11 Ocak 2010 Pazartesi - 09:06

İktidarda her kafadan bir ses!

AKP’nin, Anayasa değişikliklerini referanduma götürme süresini 120 günden 45 güne çekme planının ardından parti içinde yükselen farklı sesler kafa karıştırdı.

İktidarda her kafadan bir ses!

AKP’nin, Anayasa değişikliklerini referanduma götürme süresini 120 günden 45 güne çekme planının ardından parti içinde yükselen farklı sesler kafa karıştırdı. Kulislerde AKP’nin Anayasa değişikliğini muhalefete sunacağı ve ardından tek başına değişiklikleri TBMM’den geçirip referanduma gideceği belirtiliyor.
Çiçek: Bizim elimizde değil
BAŞBAKAN Yardımcısı Çiçek: Çok arzu ediyoruz ama gündemde yok. Meclis aritmetiği izin vermiyor.
Şahin: 10-12 madde değişir
TBMM Başkanı Şahin önce dar kapsamlı bir paketten bahsetti, ardından “Bu benim temennim” dedi.

Değişiklik olabilmesi için referandum şart

336 milletvekili bulunan AKP’nin referanduma gitmeden Anayasa değişikliği yapabilmesi için 31 oya ihtiyacı bulunuyor. Ancak iktidar bu desteği bulamadığı için Anayasa değişikliklerinde referandum kesin görünüyor.

Anayasa için referandum şart
336 milletvekili olan AKP, Anayasa’yı değiştirmek için düğmeye bastı. Ancak referandumsuz değişiklik yapabilmesi için 31 oya daha ihtiyacı var. AKP yönetimi muhalefetten destek bulamazsa referandum kaçınılmaz olacak

Haber: Sümeyra YILMAZ
AKP’nin, Anayasa değişikliklerini referanduma götürme süresini 120 günden 45 güne çekme planının ardından Anayasa değişiklik paketi tartışılmaya başlandı. TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, dar kapsamlı bir paketten bahsederken, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’in “bir çalışma olmadığı” nı açıklaması kafa karıştırdı. 336 milletvekili olan AKP’nin referandumsuz Anayasa değişikliği için 31 oya ihtiyacı bulunuyor. AKP bu desteği sağlayamadığı için Anayasa değişikliklerinde referandum kesin görünüyor. TBMM Başkanı Şahin, görüştüğü Memur-Sen Konfederasyonu yönetimine, 10-12 maddelik bir Anayasa değişikliğinin gündeme gelebileceğini söyledi. Şahin, “Daha geniş çaplı bir Anayasa değişikliği değilse bile, belki 10-12 maddelik bir paketin gelme ihtimali olabileceğini biraz seziyorum” dedi. Ancak daha sonra “Ben sadece temennimi ilettim” diyerek geri adım attı.

İki-üç kere referandum

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ise, “Anayasa değişikliği konusu şu an gündemimizde yok. Anayasa değişikliğini çok arzu etmemize rağmen, reel politika, Meclis aritmetiği buna izin vermiyor. 336 milletvekilimiz var. 330-367 arası oy referandum gerektiriyor. Referandum sadece bizim elimizde değil” dedi. AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ da “Anayasada değişiklik ihtiyacı olduğu, toplum tarafından dile getirildiği bir gerçek. Şu anda böyle bir Anayasa değişiklik çalışması yok” dedi. TBMM kulislerinde ise AKP’nin Anayasa değişikliğini muhalefete sunacağı ve ardından tek başına bu değişiklikleri TBMM’den geçirip referanduma gideceği belirtiliyor. Referandum 45 güne çekileceği için seçime kadar, iki-üç kere dahi referandum yapılabilecek. Böylelikle bir değişiklik için 4 ay yerine 45 günde sonuç alınabilecek. Değişiklik paketinde ise Anayasa mahkemesinin üye sayısının artırılması, Yüce Divan kararlarına temyiz yolu açılması, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun yeniden yapılandırılması, parti kapatmanın zorlaştırılması, YAŞ kararlarının yargı denetimine açılması gibi konular düşünülüyor.

Bozdağ: Bir çalışma yok

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’in 12 maddelik anayasa değişikliği yapılabileceği açıklamasıyla ilgili olarak AKP’li Bekir Bozdağ bir çalışmaları olmadığını belirterek, “Sayın başkan neye istinaden bunu söyledi bilemiyorum” Anayasada değişiklik ihtiyacı olduğu, toplum tarafından dile getirildiği bir gerçek. Şu anda böyle bir Anayasa değişiklik çalışması yok” dedi.

 
‘KRİZ BİZİ TEĞET GEÇECEK’ SÖZÜ DOĞRU MU ÇIKTI
 
Cevizoğlu DSHP'den istifa etti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘KRİZ BİZİ TEĞET GEÇECEK’ SÖZÜ DOĞRU MU ÇIKTI
Reel sektör ve çalışan kesimin olumsuz etkilendiği rakamlarla ortada. ...
"İran'ın nükleer tesislerini bombalayabiliriz"
ABD'li komutan Petraeus İran'la ilgili askeri planlar üzerinde çalıştıklarını söyledi
Sarıgül belediye başkanlığını bırakıyor
TDH lideri hareketlerinin bu yıl partileşeceğini açıkladı
 
O raportörden şok sözler
AK Parti'ye açılan kapatma davasının raportöründen şok sözler.
Kozmik odaya 3 günde bir şifre
50 metrekarelik odaya göz retinası taraması ve sürekli değişen şifreyle girilebiliyor.
Gökçek'e 'mafya' suçlaması
Saldırıya uğrayan CHP Çorum Milletvekili Derviş Günday, Gökçek'i sorumlu tuttu
 
Genç nüfus azalıyor
Milli Eğitim Bakanlığı'nın nüfus artış hızındaki gerileme ve bu durumun ...
İki Türkiye
Gelir dağılımındaki adaletsizlik yoksullara hayatı zindan ederken bal ...
Çok vahim
Başkan’ın TV’sinde gizli kamera
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri