Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
23 Şubat 2010 Salı - 08:29

Erdoğan’a çirkin saldırı

İspanya'da ödül töreni sonrası Başbakan Erdoğan'a ayakkabı fırlatıldı

Erdoğan’a çirkin saldırı

BAŞBAKAN Erdoğan “Medeniyetler İttifakı projesinin harekete geçirilmesinde üstlendiği önemli rolü” sebebiyle Sevilla NODO Vakfı tarafından ödüle layık görüldü. Erdoğan, eşi Emine Hanım’la, dün akşam Sevilla belediye binasında düzenlenen törene katıldı. Başbakan ödülünü Sevilla Belediye Başkanı Alfredo Menteseirin’in elinden aldı. Erdoğan, tören sonrası saat 23.30’da aracına bineceği sırada korumaları aşan bir kişi ’Yaşasın Kürdistan’ diye bağırarak Başbakan’a ayakkabı fırlattı. Ayakkabı Erdoğan’a isabet etmezken, aşırı alkollü olduğu belirlenen kişi, korumalar tarafından etkisiz hale getirildi. Saldırganın 1989 doğumlu ve Suriye uyruklu olduğu öğrenildi. Geçtiğimiz aralıkta aşırı alkollü şekilde olay çıkartmasından dolayı İspanyol makamları tarafından saldırganın pasaportuna el konulduğu bildirildi.


16 Aralık 2008’de de Bağdat’a veda ziyareti yapan ABD Başkanı Bush’a Iraklı gazeteci Muntazar El Zeydi iki ayakkabısını da çıkarıp peş peşe fırlatmıştı.

‘YÜRÜTME YARGININ TALİMATLARINI YERİNE GETİRİYOR

Başbakan, İspanya’da aldığı ‘Balyoz operasyonu’ haberi üzerine “40’ı aşkın gözaltı söz konusu. Yürütme, burada sadece yargının talimatıyla, bu verilen talimatı yerine getirme hususunda görevini ifa ediyor” dedi

Başbakan Erdoğan, Madrid’de İspanya Başbakanı Zapatero ile düzenlediği basın toplantısında Balyoz operasyonu ve yargıyla yaşanan krizle ilgili soruları şöyle yanıtladı:

* 40’I AŞKIN GÖZALTI: Bugün sabah itibarıyla, güvenlik teşkilatlarımız tarafından başlatılmış olan bir gözaltına alma süreci söz konusu. Şu ana kadar 40’ı aşkın bir gözaltı söz konusu. Tabii olay yargıyla ilgili bir olay. Yargıya intikal etmiş bir olay. Yürütme, burada sadece yargının talimatıyla, bu verilen talimatı yerine getirme hususunda görevini ifa ediyor. Şu anda tabii akıbeti nedir, ne değildir onu bilemiyorum. Ancak güvenlik güçleri yargıya bu teslimi yaptıktan sonra yargı değerlendirmesini yapacaktır ve biz de ondan sonra öğrenebileceğiz. Ben İspanya’dan bu işi takip etmeniz sebebiyle de teşekkür ediyorum.

* YARGI REFORMU: Yargı reformuyla alakalı olarak, bu konuda tabii biz bir konsensüs oluşsun, iktidar, muhalefet parlamento içindeki tüm siyasi partiler, bu tür anayasa değişikliğini hangi maddelerde nasıl olacak bunu birlikte yapmanın arzusu içindeyiz. Tabii şu anda Anamuhalefet ve ikinci bir muhalefet partisinin bu konuya bir desteğinin olmadığını biliyoruz. Bizler, iktidar partisi olarak çalışmamızı şu anda sürdürüyoruz. Bu çalışmamızı bir noktaya kavuşturduktan sonra bu adımı, yine tüm muhalefet partilerine de bu sürece katkılarının olup olmayacağını kendileriyle müzakere etmek suretiyle adımımızı atacağız.

* REFERANDUM: Müzakerede bize katkı verirler veya vermezler, vermemeleri halinde de bizler parlamentoya bunu götürmenin şu anda gayreti içindeyiz, düşüncesi içindeyiz. Parlamentoya götürdükten sonra da eğer parlamentodan referandum için yeterli sayıyı almamız halinde bunu halka götüreceğiz. Ve inanıyorum ki halkımız şu anda yargı reformu konusunda zaten ülke genelinde siyasi partiler değil, bunun dışında tüm sivil toplum örgütleri de böyle beklentinin içerisinde, halkımız böyle bir beklentinin içerisinde. Referandumdan da bu konuda beklentilere cevap verecek bir neticenin çıkacağına inanıyorum.

* HSYK’NIN TAVRI: (HSYK’nın son adımlarıyla ilgili AP raportörünün tepkisiyle ilgili soru üzerine) Ben de özellikle AP’den böyle bir tespitin yapılmış olmasını, böyle bir açıklamanın yapılmasını manidar buluyorum. Zaten olması gereken budur. Yargı sadece bağımsız değil, tarafsızlığını da korumalıdır. Yani hem bağımsız olmalı, hem tarafsız olmalı. Bağımsızlığına, tarafsızlığına gölge düşürecek herhangi bir adım atılmamalıdır. Hangi kurum olursa olsun. Hiçbir kurum tarafından o bağımsızlığa, o tarafsızlığa gölge düşürecek bir yaklaşım asla olmamalıdır. Yani onlar da bu noktada rahat hareket etmelidir diye düşünüyorum. Ama bağımsız oldukları kadar da tarafsız olmalıdırlar. Bunu da özellikle altını çizerek söylemek durumundayım.

 
Uzaktan kumandalı ölüm!
 
Ankara’da bir yılda 35 bin kaza oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Uzaktan kumandalı ölüm!
İşte ABD'nin ölüm makinesi “Predator” ve özellikleri...
Anayasa parça parça değişiyor!
AK Parti, Anayasada yapılacak kısmi bir değişikliği gündemine almaya hazırlanıyor.
Baykal'dan Paşalara gözaltıya tepki!
Baykal'dan ''Balyoz Darbe Planı'' gözaltılarına ilişkin değerlendirme
 
Başbuğ gezisini iptal etti
Bu sabah yaşanan flaş gelişmeler üzerine Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un ...
Eski kuvvet komutanları gözaltında
Balyoz Eylem Planı soruşturması kapsamında Darbe günlüklerini yazdığı ...
Vergi borcuna taksitli af geliyor
Ekonomi yönetiminin hazırladığı çalışmaya son şeklini hükümet verecek
 
İkinci Titan mı?
30 bin kişinin dolandırıldığı “Saadet zinciri Titan” benzeri uluslararası ...
‘Fişliyoruz’ sözüne tepki
Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan’ın 16 Şubat’ta “40 sene ...
Hesabı ödemeden tüyecekler
Yedi yıl boyunca yediler içtiler; şimdi de ‘Hesabı kim ödeyecek’ diye ‘hır’ çıkartmaya başladılar.
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri