Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
22 Şubat 2010 Pazartesi - 12:07

Eski kuvvet komutanları gözaltında

Balyoz Eylem Planı soruşturması kapsamında Darbe günlüklerini yazdığı iddia edilen komutan Özden Örnek Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Emekli Orgeneral İbrahim Fırtına ve Eski 1. Ordu Komutanı emekli Org. Ergin Saygun da gözaltına alındı.

Eski kuvvet komutanları gözaltında

Eski kuvvet komutanları gözaltındaBalyoz Eylem Planı soruşturması kapsamında Darbe günlüklerini yazdığı iddia edilen komutan Özden Örnek Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Emekli Orgeneral İbrahim Fırtına ve Eski 1. Ordu Komutanı emekli Org. Ergin Saygun da gözaltına alındı. Ayrıca Emekli Korgeneral Engin Alan ve Emekli Korgeneral Ayhan Poyraz da bulunduğu 14 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Madrid'te bulunan İçişleri Bakanı Beşir Atalay ise ısrarlı sorular karşısında: 'Takip ediyorum bilgi veriyorlar' dedi

Balyoz Harekat Planı çerçevesinde başlatılan operasyonda  Eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral İbrahim Fırtına ve eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Ergun Saygun’un Balyoz Harekat Planı çerçevesinde gözaltına alınan 14 asker arasında yer aldığı öğrenildi. "Darbe Günlükleri" yazdığı öne sürülen eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek de gözaltına alındı.

Ayrıca diğer gözaltına alınan emekliler subaylar arasında Abdullah Öcalan’ı Türkiye’ye getiren ekip arasında yer aldığı bilinen Korgeneral Engin Alan ve Ayhan Poyraz’ın da olduğu öğrenildi.Ankara’da gözaltına alınanların İstanbul’a gönderileceği öğrenilirken, İzmir’de de yine Balyoz Harekat Planı nedeniyle İstanbul Başsavcılığı’nın talimatıyla Deniz kurmay Albay Ü.Ö.’nin de gözaltına alındığı ve İstanbul’a gönderildiği bildirildi.Genelkurmay Başkanlığı’nın, konuyla ilgili haberlerin yayınlanmasının ardından yaptığı yazılı açıklamada, "1.Ordu Komutanlığı tarafından 5-7 Mart 2003 tarihleri arasında icra edilen Plan Seminerine ilişkin çeşitli iddialar ve değerlendirmeler medyada yer almaktadır. İddiaları, aklı ve vicdanı olan hiçbir kimsenin kabul etmesi mümkün değildir" denilmişti.

14 NOKTADA ARAMA VAR

Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, 14 ayrı noktada arama başlattı. Aralarında emekli generallerin bulunduğu adreslerin, Balyoz Darbe Planı çerçevesinde yapıldığı bildirildi.

Konuyla ilgili bilgi veren emniyet yetkilileri, Balyoz Darbe Planı kapsamında yürütülen soruşturma nedeniyle 14 ayrı yerde yapılan aramaların bu sabah eş zamanlı olarak başlatıldığını söyledi. Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince yapılan aramaların 7’si emekli, toplam 14 subaya ait adresler olduğu bildirildi.

BAKAN ATALAY : GÖZALTILARI TAKİP EDİYORUM

"Balyoz Planı" iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral İbrahim Fırtına’nın da aralarında bulunduğu 7 kişi Ankara’da gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, İstanbul’da yürütülen soruşturma kapsamında, Ankara Terörle Mücadele ekiplerince İbrahim Fırtına’nın da aralarında bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin sabah erken saatlerde Adli Tıp’ta sağlık kontrolünden geçirildiği öğrenildi.

Emekli Orgeneral Fırtına ile emekli asker olduğu belirtilen diğer 6 kişinin, haklarındaki işlemin ardından İstanbul’a götürüleceği belirtildi.

Bu arada, İzmir’de de emekli albay olduğu belirtilen Ü.O. da gözaltına alındıktan sonra İstanbul’a gönderildi.

Öte yandan, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, İspanya’nın başkenti Madrid’te, gazetecilerin konuya ilişkin ısrarlı soruları üzerine, "Takip ediyorum, bilgi veriyorlar" dedi

 
Ankaragücünde Puan Kaybına Devam:2-2
 
Başbuğ gezisini iptal etti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vergi borcuna taksitli af geliyor
Ekonomi yönetiminin hazırladığı çalışmaya son şeklini hükümet verecek
İkinci Titan mı?
30 bin kişinin dolandırıldığı “Saadet zinciri Titan” benzeri uluslararası ...
‘Fişliyoruz’ sözüne tepki
Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan’ın 16 Şubat’ta “40 sene ...
 
Hesabı ödemeden tüyecekler
Yedi yıl boyunca yediler içtiler; şimdi de ‘Hesabı kim ödeyecek’ diye ‘hır’ çıkartmaya başladılar.
Alacaklı komutanlar Sarıkaya’nın peşinde
Şemdinli iddianamesi nedeniyle meslekten çıkarılan Van Cumhuriyet eski ...
Başbakanla Ters Düştü
Gündemdeki sıcak konularla ilgili çarpıcı açıklamalar yapan Başbakan Yardımcısı ...
 
Telekulak'a bu kez Gökçek takıldı!
Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek'le TBMM Anayasa Komisyonu ...
Dünyanın en borçlu 20 ülkesi hangileri
Küresel kriz sürecinde, ekonomilerini canlandırmak için kamu harcamalarını ...
Sigortasız işçiler kayıt altına alındı
SGK İl Müdürlüğü’nün yaptığı denetimlerde sigortasız çalıştırılan 3 bin ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri