Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
22 Şubat 2010 Pazartesi - 09:32

İkinci Titan mı?

30 bin kişinin dolandırıldığı “Saadet zinciri Titan” benzeri uluslararası bir yapılanma internetten yayılıyor.

İkinci Titan mı?

30 bin kişinin dolandırıldığı “Saadet zinciri Titan” benzeri uluslararası bir yapılanma internetten yayılıyor. Hong Kong merkezli QuestNet, kısa sürede zengin olmayı vaadediyorİstanbul’da ofis evleri kuran şirkete 1750 dolar ödeyerek üye olanlara, kazandırdığı her yeni üye için para verileceği söyleniyor. Polis organizasyonu takip ettiklerini belirtti

Türkiye’de onbinlerce insanın dolandırıldığı “Saadet zinciri Titan”a benzer bir yapılanma, internet üzerinden hızla yayılıyor. Merkezi Hong Kong’da bulunan QuestNet adlı şirket, doğrudan satış (network marketing) yöntemiyle kısa yoldan zengin olmayı vaadederken, emniyet yetkilileri bir süredir sistemle ilgili şikâyetler aldıklarını ve konuyu takip ettiklerini belirtiyor.
1997’de 30 bin kişiyi kandırarak milyonlarca lira toplamayı başaran Kenan Şeranoğlu’nun pahalı spor arabalar ve partilerle renklendirdiği gösterişli hayatı cezaevinde son bulmuştu. Titan zincirine benzer, ancak bir ürün satın alınarak dahil olunan uluslararası bir yapılanma ise son birkaç yıldır internet üzerinden hızla yayılıyor. Merkezi Hong Kong’da bulunan ve 12 yıldır faaliyet gösteren Questnet şirketi doğrudan satış (network marketing) yöntemini kullanıyor. Üye olabilmek için 1750 dolar ödenerek bir tatil paketi, taklit mücevher veya sağlıklı yaşam ürünü alınıyor. Ancak şirketin internet üzerinden sattığı pahalı tatil paketleri ve taklit mücevherler gibi ürünlerinin sadece göstermelik ticari faaliyetler olduğu öne sürülüyor.
Her kazandırılan yeni üyenin katılımcıya para kazandıracağı söyleniyor. Sisteme giren üyenin, altındaki kişilerin yaptığı her üyeden pay alması şeklinde organize edilen sistem sayesinde haftalık 9 bin dolara kadar para kazanılabileceği iddia ediliyor.

Ofis evler
Şirketin Türkiye yapılanmasında Bağcılar, Esenler ve Halkalı gibi dar gelirlilerin yaşadığı semtlerde ofis evler kurduğu iddia edilirken, bu evlere davet edilen kişiler ikna edilerek sisteme sokuluyor. Olimpiyat oyunlarından, FİFA’nın düzenlediği futbol şampiyonalarına kadar pek çok prestijli organizasyona sponsor olan Questnet’in  böylece tüm dünyada saygın bir imaj oluşturmaya çalıştığı öne sürülüyor. Ancak bazı ülkelerde şirketin faaliyetlerinin yasaklandığı belirtiliyor.

Interpol şirketin sahibini arıyor’ iddiası
İnternetteki forumlarda birçok kişinin sisteme girmeye istekli olduğu görülürken, bazı kişiler ise QuesNet’in bir dolandırıcılıktan ibaret olduğunu savunuyor. Forumlarda Questnet’i savunanlar ile eleştirenlerin sürekli karşı karşıya geldiği görülürken, zaman zaman hararetli tartışmalar da yaşanıyor. Örneğin sistemi eleştirenler şirketin sahibi olduğu belirtilen Vijay Eswaran adlı kişinin Interpol tarafından kırmızı bültenle arandığı belirtiyor. Questnet savunucuları ise İnterpol’ün aradığı kişinin farklı birisi olduğunu söylüyor. Emniyet yetkilileri, Questnet ile ilgili zaman zaman şikâyetler aldıklarını belirtirken, organizasyonu takip ettiklerini bildirdi. Polis yetkilileri, üye olanların karşılığında bir mal satın aldığı için, organizasyonun Titan Saadet Zinciri’nden farklılığı olduğunu kaydettiler.

 
‘Fişliyoruz’ sözüne tepki
 
Vergi borcuna taksitli af geliyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Fişliyoruz’ sözüne tepki
Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan’ın 16 Şubat’ta “40 sene ...
Hesabı ödemeden tüyecekler
Yedi yıl boyunca yediler içtiler; şimdi de ‘Hesabı kim ödeyecek’ diye ‘hır’ çıkartmaya başladılar.
Alacaklı komutanlar Sarıkaya’nın peşinde
Şemdinli iddianamesi nedeniyle meslekten çıkarılan Van Cumhuriyet eski ...
 
Başbakanla Ters Düştü
Gündemdeki sıcak konularla ilgili çarpıcı açıklamalar yapan Başbakan Yardımcısı ...
Telekulak'a bu kez Gökçek takıldı!
Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek'le TBMM Anayasa Komisyonu ...
Dünyanın en borçlu 20 ülkesi hangileri
Küresel kriz sürecinde, ekonomilerini canlandırmak için kamu harcamalarını ...
 
Sigortasız işçiler kayıt altına alındı
SGK İl Müdürlüğü’nün yaptığı denetimlerde sigortasız çalıştırılan 3 bin ...
İşte yeni katsayı formülü
Öğrencinin gözü kulağı YÖK ve Danıştay'da. Katsayı üzerine çalışan YÖK yeni bir formül geliştirdi.
Ankara Valiliği'nden önemli uyarı
Ankara Valiliği, Tekel işçilerine destek amacıyla yarın yapılacak eylemin ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri