Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>TÜRKİYE
21 Aralık 2009 Pazartesi - 00:40

Bakan Çağlayan sanayicileri dinledi bankaları çekiştirdi

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, bankaların serbest çalışan kuruluşlar olduğuna belirtirken, “Siz ne kadar seviyorsanız ben de o kadar seviyorum” dedi.

Bakan Çağlayan sanayicileri dinledi bankaları çekiştirdi

BAKAN Çağlayan, ‘OSTİM İvedik Sanayicileri Durum Değerlendirme Toplantısı’nda sanayici ve iş adamlarının sorunlarını dinledi.
Çağlayan, toplantıda yaptığı konuşmada,  oda başkanıyken de şu anda da aynı şeyleri söylediğini, ancak, şimdi siyasetçi kimliği nedeniyle farklı değerlendirildiğini kaydetti. Merkez Bankası’nın maalesef Türkiye’nin kur ve faiz politikasında son 6 ay hariç başarılı olamadığını ifade eden Bakan Çağlayan, Merkez Bankası’nın bu konuda geleceği iyi planlayamadığını, meselelerin arkasından gitmek zorunda kaldığını, proaktif davranamadığını söyledi.
“Merkez Bankası, keşke şu son 5-6 ayda göstermiş olduğu cevalliği geçen sene, evvelki sene gösterseydi. Faizleri olması gereken seviyeye getirseydi, ben iddia ediyorum bugün MB’nın getirmiş olduğu faiz seviyesi, geçen sene olması gereken faiz seviyesiydi”’ diyen Çağlayan, ASO Başkanıyken de MB’na bunları söylediğini, şimdi de söylemeye devam ettiğini ifade etti.
Havaya göre değişirler
Çağlayan, bankaların serbest çalışan kuruluşlar olduğuna işaret ederek, şöyle devam etti:
“Siz ne kadar seviyorsanız ben de o kadar seviyorum. Devletin artık bankalara müdahalesi söz konusu değil. Bankaların uygulamalarını biliyorum. Hep eleştirdim, karşısında oldum. Yağmurlu günde davranışları ayrı olmuştur, güneşli günde davranışları ayrı olmuştur. Davranış biçimleri havalara göre değişir. Eğer kendileri kredi vermek zorundalarsa kapınızın önünden ayrılmazlar, kapıdan kovun pencereden girerler. Ama eğer sizin onlara ihtiyacınız varsa yakalayabilirseniz aşk olsun.”
İhracatta hedefler
Bakan Çağlayan, Türkiye’nin geçen sene 132 milyar dolar ihracat yaptığını hatırlatarak, ‘’Bu sene 100 milyar doları yakalamak için anamız, dilimiz ağrıyor, kapı kapı dolaşıyoruz. Bunun sonucunda şu anda 92 milyar dolar ihracat yaptık, ilk 16 günde de 4,5 milyar dolar ihracat yakaladık. İnşallah 100 milyar dolarla ihracatı kapatacağız. 100’den aşağısı bize yakışmaz’’ dedi.
İhracattaki gerilemenin Türkiye’nin mal sattığı pazarlarda yaşanan sıkıntılar olduğuna işaret eden Çağlayan, göreve geldiği 6,5 aylık sürede 28 ülkeye gittiğini yıl sonuna kadar Suriye, Dubai ve Abu Dabi’ye gideceğini ve böylece 30 ülkeyi aşacağını söyledi.
Dibine kadar güveniyorum
Bakan Çağlayan, dünyanın yaşamış olduğu krizin iyi tahlil edilmesi gerektiğine de işaret ederek, Türkiye’nin mal sattığı pazarların darmadağın olduğunu kaydetti.
Krizin hafife alınmaması gerektiğini belirten Çağlayan, Türkiye’nin bu küresel krizi en iyi yöneten ülke olduğunu, bunu OECD, IMF, Fitch gibi kuruluşların da söylediğini ifade etti. Krizin Türkiye’nin küresel ekonomiye entegre olmasından kaynaklandığını da belirten Çağlayan, Türkiye’nin bu kuruluşların da söylediği gibi yıldızı parlayacak bir ülke olduğunu kaydetti.
Bakan Çağlayan, konuşmasının sonunda, ‘’Ben Türkiye’deki sanayicime güveniyorum dibine kadar, ihracatçıma güveniyorum dibine kadar. Kimsenin gidemediği yerlere benim sanayicim ihracatçım gidiyor’’ dedi.

Ankaralı sanayicinin sorunları

ANKARA Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir de KOBİ niteliğindeki işletmelerde sorunların daha çok görüldüğünü belirterek, ölçek büyüdükçe sorunların azaldığını söyledi. Ankaralı sanayicilerin sorunları arasında krediye erişim, pazarda yaşanan daralma, daha çok yatırım malı üretmesinin bulunduğunu söyledi.
Toplantı sırasında söz alan sanayicilerde mesleki eğitime önem verilmesi gerektiğini, kredi sorunlarını, ihracatta nakliye sorunlarını dile getirdiler.

 
Türkiye, 2010 yılında durgunluktan çıkacak
 
Biz bu şehri kale arkasından sevdik
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rolls-Royce’un ‘hayalet’ bebeği
Kim bu 3 Ankaralı? Efsane otomobil Rolls Royce’un bu yıl tanıttığı 1.7 ...
Mali polis ekipleri göz açtırmıyor
Ankara Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerin gerçekleştirdiği operasyonlarda ...
Kadınlar siyasette aktif rol almalı
Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Gazi Üniversitesi’nde ...
 
Çayyolu Meydanı’na dönmedolap darbesi
Büyükşehir Belediye Meclisi çok tartışılacak bir karar imza attı. Yenimahalle ...
Yastık altında altın değil hayaller var
KOBİDER Genel Başkanı Nurettin Özgenç, Türkiye’de yastık altında 5 bin ...
Kalkınma ve istihdam odaklı bir sanayi yapılanması şart
TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı, Milli Kütüphane’de düzenlenen Sanayi Kongresi’nde, ...
 
TOKİ konutları 10 yıl sonra mutsuz edecek
Ankara’nın önemli inşaat firmalarından Mesa Mesken’in Yönetim Kurulu Başkanı ...
Ateş’ten çok sert yanıt
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in Meclis kürsüsünden eleştirdiği ...
Başkent 2011yılına kadar AVM metrekaresi olarak ilk sırada yer alıyor
Antares Alışveriş ve Yaşam Merkezi Müdürü Çiğdem Gönen, “Tümü kadınlardan ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri