Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
21 Aralık 2009 Pazartesi - 00:37

Türkiye, 2010 yılında durgunluktan çıkacak

İş Yatırım Araştırma Direktörü Serhat Gürleyen, küresel krizde en kötü kısmın geride kaldığını belirterek. ' 2010'da dünya ekonomisi yaralarını saracak ve yeniden büyümeye başlayacak. Türkiye ekonomisi 2010 yılında durgunluktan çıkacak' dedi.

Türkiye, 2010 yılında durgunluktan çıkacak

İş Yatırım Araştırma Direktörü Serhat Gürleyen, 2010'da dünya ekonomisinin yaralarını saracağını ve yeniden büyümeye başlanacağını öngördü. Gürleyen, 'Küresel büyümedeki canlanmaya ve risk iştahındaki artışa paralel Türkiye ekonomisi de durgunluktan çıkacak' dedi İş Yatırım Araştırma Direktörü Gürleyen, küresel kriz ve düşük faiz ortamında yatırım tercihlerindeki değişimi anlattı ve 2010'a ilişkin beklentilerini aktardı. Gürleyen'in mesajları şöyle:

Yatırımcılar dünya borsalarına oynadı 2009 krizi yatırımcıların Türk Lirası döviz tercihlerinde temel bir değişikliğe yol açmadı. Faizlerdeki keskin düşüşe rağmen portföy tercihleri TL ağırlıklıydı. Yerleşik yatırımcılar küresel risk iştahının bozulduğu dönemlerde döviz satmaya, risk iştahının arttığı ortamlarda döviz almaya devam etti. Geçmiş yıllardan farklı Türk yatırımcıların dünya borsalarındaki işlemleri arttı. Fiyatlardaki düşüşü fırsat bilen büyük yatırımcılar TradeMaster ürünümüzü kullanarak ABD hisse senetlerine yatırım yaptı.

Eski alışkanlıklar çok zor ölüyor

Eski alışkanlıklar zor ölüyor. Faiz oranlarındaki sert düşüşe rağmen yatırımcıların önemli kısmı kısa vadeli mevduatta kalmakta ısrar etti. İş Yatırım olarak 2008 ortalarından yakın zamana kadar uzun vadeli tahvillerde pozisyon alınmasını tavsiye ettik.



Borsada alım için zaman uygun değil

Merkez Bankası'nın faizleri artırdığı, bütçe dengelerinin kötüleştiği ve Hazine'nin yılın ilk aylarında piyasalardan iç borç çevirme oranını yüzde 110 civarına yükselteceği baz senaryomuzda devlet iç borçlanma senetleri için olumlu bir tablo çıkmıyor. Bu nedenle sabit getirili kıymet önerilerimizde uzun vadeli ve sabit faizli kıymetli tahvillerden kaçındık. Sabit faizli kıymetlerde yatırım vadesini verim eğrisinin göreceli olarak dikleştiği 9 ile 12 ay arasında sınırladık. Uzun vadeli tahvillerde değişken faizli ve TÜFE'ye endeksli kağıtlara ağırlık vermeye devam ettik. Mevcut fiyat seviyesi ekonomik ve siyasi riskleri yansıtmadığı için borsa genelinde şu anda alış önermiyoruz.

Krizde en kötü kısmı atlattık
Küresel krizin en kötü kısmı geride kaldı. Dubai örneğindeki gibi artçı dalgalar gelmeye devam edebilir. Küresel büyümedeki canlanmaya ve risk iştahındaki artışa paralel Türkiye ekonomisi 2010'da durgunluktan çıkacak. Avrupa ekonomisinin yavaş büyümesi ve işsizliğin yüksekliği büyümeyi sınırlayacak. Buna rağmen emtia fiyatlarındaki artış ve bütçedeki bozulma nedeniyle Merkez Bankası'nın 2010 son çeyreğinde faiz artırmaya başlayabilir. Ekonomi Bakanı Ali Babacan'ın IMF ile detaylar üzerinde çalışıldığını açıklamasına rağmen 2010 yılı yatırım stratejimizi IMF ile standby yapılmayan bir senaryo üzerine kuruyoruz. Piyasalardaki iyimser hava ve uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch'in not artışının hükümetin genel seçimlere IMF desteği almadan girme ihtimalini



 
Füze pokerinde radar soruları
 
Bakan Çağlayan sanayicileri dinledi bankaları çekiştirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Füze pokerinde radar soruları
ABD’nin, Akdeniz-Ortadoğu-Avrupa ekseninde oluşturacağı savunma kalkanında, ...
Trabzon'dan sert mesajlar
Orgeneral İlker Başbuğ Trabzon'da Oruç Reis Fırkateyni'nde açıklamalarda bulundu.
Özgen paşadan çarpıcı açıklamalar
16 yıl önce 33 askerin katledildiği saldırı yeniden soruşturuluyor. Dönemin ...
 
Demirel uyardı: Herkes rahatsız
SİYASETİN “Baba” lakaplı duayeni, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Toplumsal ...
Aşılamada sonuncu ölümlerde birinciyiz
H1N1’den ölenlerin 415’e ulaşmasıyla birlikte uyarıda bulunan uzmanlar ...
Ilgaz’da kayak sezonu açıldı
Ankaralılar’ın yoğun olarak tercih ettiği kış turizmi merkezlerinden Ilgaz’da ...
 
Gerçek işsizler 5 milyonu geçti
İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) işsiz sayısını 3 milyon 396 bin olarak açıklamasına ...
Sultan Alparslan'ın mezarı bulundu
1000 yıllık sır çözülüyor
CHP'den 'provokasyon' önlemi
CHP Merkez Yönetim Kurulu 'provokasyonlar'a karşı bugün hangi kararı aldı?
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri