Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>TÜRKİYE
10 Aralık 2009 Perşembe - 08:18

Başkent 2011yılına kadar AVM metrekaresi olarak ilk sırada yer alıyor

Antares Alışveriş ve Yaşam Merkezi Müdürü Çiğdem Gönen, “Tümü kadınlardan oluşan 13 kişilik yönetim ekibimizle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Sektörde kadınlardan oluşan bir ekibe sahip AVM yok denecek kadar az” dedi.

Başkent 2011yılına kadar AVM metrekaresi olarak ilk sırada yer alıyor

TÜMÜ kadınlardan oluşan 13 kişilik yönetim ekibiyle çalışmalarına devam eden Antares Alışveriş ve Yaşam Merkezi Müdürü Çiğdem Gönen, “Beyin takımımız kadınlardan oluşuyor. Sektörde kadınlardan oluşan ekibe sahip bir AVM yok denecek kadar az” dedi. Kadınların detaycı olduğunu belirten Gönen, “Ufak dokunuşlar, alışveriş merkezini daha farklı kılıyor. Birçoğumuz anneyiz. Antares de bizim çocuğumuz gibi. Sadece estetik kaygıyla hareket edilmiyor. Tamamen profesyonel bir AVM yönetimi gerçekleştiriyoruz” diye konuştu. Ankara’da 2011 yılının sonuna kadar açılması planlanan 7 AVM daha olduğunu belirten Gönen, AVM piyasasının durumunu Ankara Hürriyet’e anlattı. Gönen, şunları söyledi:

Yoğun rekabet yaşanıyor

“Ankara’da 27 adet AVM var. Bunların farklılaşması, konumlanmalarına göre değişiyor. Eskişehir Yolu üzerinde yoğun bir rekabet varken, şehrin kuzey, güney ve batı tarafında outlet rekabeti, kuzeyde ve güneyde ise daha çok bulunduğu bölgeye hitap eden AVM’ler var. Toplam metrekare 2011 sonunda bir milyon 100 bine ulaşacak. Şu anda Türkiye’de bin kişiye düşen AVM metrekaresinde en yüksek seviye Ankara’da. 2011’de ise İstanbul’un öne geçmesi tahmin ediliyor. Başkent, tüketicinin yaklaşık yüzde 47’sinin sabit gelir elde etmesi gibi nedenlerle krizden çok fazla etkilenmedi. Ankara perakende piyasası, özellikle son iki senedir yoğunlaştı. 2007 sonunda 530 bin metrekarelik kiralanabilir alan varken, bu rakam 2009’un üçüncü çeyreğinde 865 bine ulaştı. Ciddi bir artış söz konusu.

Sosyal yaşama katkı

AVM’lerin geneline baktığımızda sosyal yaşama büyük katkıları olduğunu görüyoruz. Ankara’da özellikle kışın sosyal yaşam sınırlı oluyor. Bu boşluğu AVM’ler dolduruyor. Sürekli sergilerimiz oluyor. 28 Aralık’ta yiyecek katımızda Murat Dalkılıç konseri yapacağız. Çocuk tiyatrosu kohseptimizi yılbaşından önce gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Rekabet koşullarında müşterinizi iyi tanımanız ve buna göre davranmanız gerekiyor. Çocuk nüfusu fazla olan bir lokasyondayız. Çocuklara yönelik faaliyetler yapıyoruz.
Müşterilerimiz sekiz kategoride yılın mağazasını seçecek. Finalde kazanan mağazalar plaket kazanacak ve yılın personeline de bin Dolarlık para puan yüklü Antares Kart vereceğiz. Bunun yanında Antares’te en güzel yeni yıl vitrinini yapan mağazaya da bin Dolar para puan yüklü Antares Kart armağanımız olacak.

AVM’lerin istihdamda büyük rol oynadığını görüyoruz. Şu anda Antares büyüklüğündeki bir AVM, ortalama bin 500 kişiyi istihdam ediyor. Binanın yapılması esnasında devlet kurumlarına finansal anlamda bir akış sağlanıyor. İnşaat sektörü de hareketleniyor. AVM’ler ekonominin nabzını tutan ve ekonomiye önemli katkıları bulunan merkezler. Kadınlardan oluşan beyin takımımızla birlikte, rekabet koşullarına göre önlemlerimizi alıyoruz ve sürekli bir adım ileriye gitmek için hareket ediyoruz.”

Ziyaretçi sayısında ciddi artış var

Antares’in ziyaretçi girişlerinde yüzde 57 artış var. Bu durum cirolara yüzde 60 oranında yansıdı. Kiralama süreçlerimizde yoğun bir hareketlilik var. 2010 yılında da kiralama anlamında yoğun çalışmalarımız olacak. Şu anda 15 bin kişi Antares Kart kullanıyor. 82 bin 750 metrekare kiralanabilir alana sahibiz

 
Göl manzaralı mezara 6 bin TL bağışlı defin
 
Gerçeker'den 'sistematik saldırı' uyarısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Göl manzaralı mezara 6 bin TL bağışlı defin
Gölbaşı Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Çelebi, mezarlık alanın ancak ilçedeki ...
Tam organik denetim için personel eğitimi
Ankara İl Tarım Müdürlüğü uzmanları, Yenimahalle Belediyesi personeli ...
Başkentgaz BOTAŞ’a olan borcunu sıfırladı
Ödenemeyen gaz paraları yüzünden BOTAŞ’a olan borcu geçtiğimiz Mayıs ayında ...
 
Çocuklar yeni döneme başladı
Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi bünyesinde faaliyetini sürdüren “Çocuk ...
Gökdelene şimdi de telif hakları davası
Özelleştirilmesinin ardından, yaşanan tadilat çalışmaları nedeniyle tartışmaların ...
Cebimizde gezdirdiğimiz tehlikeye tedbir geldi
Piyasa Gözetimi Laboratuvarı’nda teste tabi tutulan 52 marka, 81 model ...
 
Dünyanın dört bir yanından öğrenciler Ankara’da buluştu
Model Birleşmiş Milletler Derneği, Birleşmiş Milletler Türkiye Ofisi’nin ...
Emlak vergisine 4 yıllık yüzde 10 zam
Yenimahalle Belediyesi, emlak vergisine dört yıl geçerli olmak üzere yüzde ...
Ölümü bekler gibi bekliyoruz
Kurban Bayramı arifesinde mülk sahibi SGK tarafından dükkanlarına gönderilen ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri