Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Narin Güran Davasında İkinci Gün
Narin Güran Davasında İkinci Gün
257 Göçmen Kaçakçısı Yakalandı
257 Göçmen Kaçakçısı Yakalandı
9. Yargı Paketi Yasalaştı
9. Yargı Paketi Yasalaştı
Merkez Bankası Rezervleri 159,6 Milyar Dolarla Zirveye Ulaştı
Merkez Bankası Rezervleri 159,6 Milyar Dolarla Zirveye Ulaştı
Turistik Doğu Ekspresi 23 Aralık'ta İlk Seferine Çıkacak
Turistik Doğu Ekspresi 23 Aralık'ta İlk Seferine Çıkacak
HABERLER>EKONOMİ
6 Temmuz 2021 Salı - 11:05

Yurtiçinde enflasyon’un yüksek gelmesi TL’ye yaradı

Yeni haftanın ilk işlem gününde, iç tarafta; enflasyon dataları takip edildi.

Yurtiçinde enflasyon’un yüksek gelmesi TL’ye yaradı

Yeni haftanın ilk işlem gününde, iç tarafta; enflasyon dataları takip edildi. Tüketici Fiyat Endeksi aylık bazda beklentilerin üzerinde yüzde 1.94 oranında artış gösterirken, manşet veri(senelik TÜFE) de böylece yüzde 16.59’dan yüzde 17.53’e yükseldi. 2019 Mayıs ayından bu yana en yüksek manşet rakamın görülmesinin yanı sıra; TÜFE üzerindeki maliyet baskıları açısından kritik olan Yurt içi ÜFE(Yİ-ÜFE)’nin, aylık bazda yüzde 4.01’lik sert yükseliş sonrasında senelik olarak 2018 Ekim’den bu yana en yüksek noktası olan yüzde 42.89’a tırmanması da dikkat çekti. Veriler sonrasında anlık olarak değer kaybı görülen TL varlıklarında, uluslararası kurumların yıl sonu enflasyon tahminlerini yükseltmesi sonrasında; özellikle TCMB’den sene sonuna kadar beklenen faiz indirimlerinin zora girmesi/miktarının zayıflaması ile pozitif işlemler ortaya çıktı. Dün, küresel tarafta ise, ekonomik takvimde dikkatler; Asya ve Avrupa’da açıklanacak olan Hizmet ve Bileşik PMI’larındaydı. Çin Hizmet PMI’ı önceki aya göre 5 puanlık sert düşüş gösterirken, Avrupa’da ise verilerde büyük oranda(Almanya verileri beklentileri karşılayamazken, yine de geçen aydan iyiydi) tahminlerden iyi gerçekleşmeler görüldü. Günün önemli gelişmelerinde; AB ve Çin’in, ABD’nin Çin rekabetine karşı oluşturmaya çalıştığı ABD-AB cephesine rağmen ticaret görüşmeleri yürütmesi ve Perşembe gününden bu yana arapsaçına dönüşen OPEC+ toplantılarında yine bir anlaşma sağlanamaması(bu sefer dünkü toplantı komple iptal edildi) dikkat çekti. Yine, İngiliz hükumetinin: İki doz Pfizer aşısının Delta Varyantı üzerinde etkili olduğunu belirtmesi ve 19 Temmuz’dan itibaren sosyal mesafe ve maske gibi kuralları kaldıracağını deklare etmesi de önemliydi. Küresel çapta, yeni işlem gününün ekonomik takvimine; Japonya ve Avustralya‘dan gelen önemli veriler ile başladık. Günün devamında Avrupa tarafında; Almanya ve Birleşik Krallık’ın İnşaat PMI’ları ile Almanya ve Euro Bölgesi’nin ZEW Endeksleri takip edilecek. Bağımsızlık Günü kutlamaları sona eren ABD tarafında da; Markit ve ISM Hizmet PMI’ları önem arz edecek. Ayrıca, yine; Covid-19 Pandemisi(Delta varyantı, aşılama vs.), majör merkez bankalarının yetkililerinden gelecek açıklamalar ve tahvil piyasalarında oluşacak fiyatlamalarla da; küresel çapta para ve sermaye piyasaları üzerinde volatil hareketler oluşabilir. Yurt içi tarafta da; dünkü enflasyon rakamları sonrasında TCMB’nin politika adımlarına yönelik olarak uluslararası kurumlardan gelebilecek öngörüler yine kritik olacak.

 

Yeni Gün İçin Teknik Tarafta Önemli Seviyeler;

USDTRY- Dünkü işlem gününde bir ara 8.71 seviyesinin üzerini test eden kurda, kapanış ise; 8.66 seviyesi altında, TL lehine oldu. Yeni işlem gününde de, bu yöndeki işlemlerin devam etmesi halinde; 8.62, 8.58 ve 8.54 destek bölgeleri takip edilebilir. Yeniden görülebilecek yukarı yönlü hareketlerde ise; 8.72, 8.75 ve 8.78 direnç seviyeleri izlenebilir. 

EURUSD- Dünkü işlem gününü yatay kapatan paritede, yeni günde ise şuan için; kısmen Euro lehine işlemler görmekteyiz. Bu yöndeki hareketlerin hızlanması halinde; 1.1890, 1.1920, 1.1945 direnç seviyeleri ilk etapta izlenebilir. Yeniden görülebilecek geri çekilmelerde ise; 1.1845, 1.1815 ve 1.1775 destek noktaları takip edilebilir.

GBPUSD- Dünkü işlem gününde de; Cuma günkü işlemlerin devamıyla GBP lehine kapanış gördüğümüz paritede, yeni günde de şuan için; alım ağırlıklı işlemler görülmekte. Bu yöndeki işlemlerin devam etmesi halinde; 1.3900, 1.3915, 1.3945 ve 1.3960 direnç seviyelerini ilk etapta takip edebiliriz. Yeniden oluşabilecek USD lehine hareketlerde ise; 1.3850, 1.3815, 1.3795, 1.3775 ve 1.3755 destek noktaları sırasıyla izlemeye alınabilir.

BRENT PETROL- Emtiada, dünkü işlem gününde de; OPEC+ toplantısının iptal edilmesi ve kısıntıların aynen devam edeceğinin açıklanması ile yukarı yönlü hareketler oluştu. Yeni günde de şuan için 77.50 seviyesinden aalıcılı işlemler görülen emtiada, bu yöndeki hareketlerin devam etmesi halinde; 77.90, 78.50, 78.95 ve 79.30 direnç seviyeleri sırasıyla takibe alınabilir. Yeniden oluşabilecek geri çekilmelerde ise; 77.15, 76.90, 76.50 ve 76.20 destek noktaları izlenebilir..

ONS ALTIN- Dünkü işlem gününü de; önceki üç günde olduğu gibi pozitif kapatan Değerli Metal’de, yeni günde de şuan için; 1800 Dolar seviyesinden alıcılı işlemler görmekteyiz. Kritik eşiğimiz olan 1794-1797 bölgesi üzerinde kalıcılık halinde; teknik olarak 1815 direnç seviyesi takip edilebilir. 1815’in geçilmesi durumunda ise; alıcılı işlemler ivme kazanabilir. Diğer taraftan, 1794 seviyesi altına geri çekilmelerde ise; 1784, 1776, 1769 ve 1764 destek noktaları izlemeye alınabilir. 

S&P500- Dünkü işlem gününde de; -sınırlı da olsa- tüm zamanların en yüksek kapanış rekorunu yenileyen endeks kontratında, yeni günde pozitif işlemlerin yine devam etmesi halinde; teknik olarak direnç seviyesi veremiyoruz. Olası geri çekilmelerde ise; 4345, 4320 ve 4303 destek bölgeleri ilk etapta izlemeye alınabilir. 

DAX30- Dünkü işlem gününü; 15667 seviyesinden yatay kapatan endeks kontratında, yeni işlem gününe ise; –küresel risk alma iştahının şuanki durumuna göre- bir miktar alıcılı başlangıç beklemekteyiz. Bu bağlamda, açılış ve sonrasında oluşabilecek yukarı yönlü hareketlerde; 15730-15760 direnç bariyeri kritik olacak. Olası geri çekilmelerde ise; 15610, 15525, 15405 ve 15300 destek seviyeleri ilk etapta izlemeye alınabilir. 

Kaynak:Işık Menkul-Yusuf Kavak
Hibya Haber Ajansı

 
Algı pozitif
 
Psikolojik sorunlarınızın nedeni uykusuzluk olabilir
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Algı pozitif
Piyasalarda Fed’in varlık alımlarında hemen adım atmayacağı ve enflasyonun ...
Haftaya yükselişlerle başlayan Asya borsaları
BIST100 endeksinin ise gün içerisinde hafif alıcılı bir görüntü sergilemesini ...
Yurt içinde enflasyon rakamları
Fed üyelerinin son dönemdeki açıklamalarında şahin bir ton ağır basarken, ...
 
Altın hareketli geçen haftanın ardından yeşilde kapattı
Altın geçtiğimiz hafta 1750 dolar/ons seviyesine kadar çekilirken, son ...
Haftalık piyasa takvimi 5-9 Temmuz 2021
ABD’de Hizmet Sektörü PMI, Bileşik PMI, ISM Hizmet Sektörü PMI, İşsizlik ...
Uluslararası piyasalar raporu
Avrupa borsaları dünü yükselişle tamamladı. Almanya'da DAX 30 endeksi ...
 
Enflasyonda düşüş beklerken yükselişle yüzleşmek
Gözler yurtiçinde enflasyon verilerine çevrilmiş durumda. İthal girdi ...
Uluslararası piyasalar
ABD 10 yıllık tahvillerinde alıcılı bir gün olurken, gün içinde en yüksek ...
Tarım dışı istihdam beklentilerin üzerinde arttı
ABD’de açıklanan Tarım Dışı İstihdam verisinde Haziran ayında piyasa beklentisi ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri