Emniyet Genel Müdürlüğü İkmal ve Bakım Dairesi Başkanlığı’nda görevli 24 yıllık polis memuru Mustafa Akkaya, değişik malzemeler üzerine çakılan çiviler arasında renkli bakır tellerin örülmesi sanatı olan filografinin terapi özelliği sayesinde hayata hep olumlu yönleriyle baktığını anlattı. Türkiye'de 20'ye yakın icazetli filografi sanatçısı bulunduğunu belirterek, bunlardan birisinin de kendisi olduğunu söyleyen Akkaya, altı yıl önce televizyondan görerek ilgi duyduğu filografi sanatını, sanatın ustası Aşır Düğer'den özel ders alarak yapmaya başladığını dile getirdi. Emniyet Teşkilatı’nın ilk filografi sanatçısı olduğunu ifade eden Akkaya, daha sonra diğer görev arkadaşlarının da bu sanatı icra etmeye başladığını kaydetti.
MESLEKTAŞLARIMA ÖĞRETMEYE HAZIRIM
Çoğunluğu polis ve polis eşlerinin oluşturduğu kursiyerlere ders verdiğini ifade eden Akkaya, “Polislik mesleği biraz stresli olduğu için arkadaşlarımız bir arayış içerisine giriyor. Hobiden ziyade terapi gibi. Bunun terapi özelliğini ben kendimde gördüm. Meslek hayatımda stresim azaldı, hayata olumlu yönleriyle bakmaya başladım. Bizim mesleğimiz stresli meslek olduğu için imkân ve mekân sağlandığı zaman ben meslektaşlarıma da öğretmeye hazırım” diye konuştu. Halihazırda 3 öğrenciye kurs verdiğini belirten Akkaya, bugüne kadar 20 öğrenciye filografiyi öğrettiğini anlattı.
HÜRRİYET TABLOSU’NU HEDİYE ETMEK İSTİYOR
Akkaya, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında yaptığı ve üzere Osmanlıca ‘Hürriyetim yoksa yaşamak için yoktur sebebim’ yazılı çalışmasını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hediye etmek istediğini söyledi.