Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Narin Güran Davasında İkinci Gün
Narin Güran Davasında İkinci Gün
257 Göçmen Kaçakçısı Yakalandı
257 Göçmen Kaçakçısı Yakalandı
9. Yargı Paketi Yasalaştı
9. Yargı Paketi Yasalaştı
Merkez Bankası Rezervleri 159,6 Milyar Dolarla Zirveye Ulaştı
Merkez Bankası Rezervleri 159,6 Milyar Dolarla Zirveye Ulaştı
Turistik Doğu Ekspresi 23 Aralık'ta İlk Seferine Çıkacak
Turistik Doğu Ekspresi 23 Aralık'ta İlk Seferine Çıkacak
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
5 Kasım 2020 Perşembe - 12:49

Pandemide bilimsel gerçekler neler?

Dünyaca ünlü uzmanlar, 18 Kasım’da COVID-19 pandemisi için Sabri Ülker Vakfı Beslenme ve Sağlık İletişimi Konferansı’nda buluşuyor

Pandemide bilimsel gerçekler neler?

Sağlık ve beslenme alanlarında bilimsel bilginin temel alınmasını hedefleyen Sabri Ülker Vakfı, Beslenme ve Sağlık İletişimi Programı’nın 4’üncü yılında uluslararası bir konferansa da ev sahipliği yapacak. Dijital Beslenme ve Sağlık İletişimi Konferansı’nın ilk gününde, pandemi döneminde beslenme ele alınacak, ikinci gün ise dünyaca ünlü saygın bilim insanları bilgi kirliliği ile mücadelede medya okuryazarlığı konusunda güncel durum ve çözüm önerilerini paylaşacak.

Toplumda gıda, beslenme ve sağlık konularındaki bilimsel bilgilerin temel alınması amacıyla projeler yürüten Sabri Ülker Vakfı, pandemi döneminde beslenme, sağlıklı yaşam ve medya okuryazarlığı konularında Türkiye’nin ilk uluslararası toplantısına ev sahipliği yapıyor.17-18 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek dijital konferansın ilk gününde alanında uzman isimler, COVID-19 döneminde beslenmeye dair en güncel bilgileri paylaşacaklar.

Pandemide medya okuryazarlığı her yönüyle tartışılacak

Konferansın ikinci günü 18 Kasım’da pandemi döneminde beslenme ve sağlıklı yaşam konusunda medyada yer alan onlarca habere istinaden doğru bilgiye ulaşmada önemli bir rol oynayan medya okuryazarlığı konusunda uluslararası isimler çözüm yollarını paylaşacak.

Konferansa, Harvard T. H. Chan School of Public Health Sağlık İletişimi Departmanı Profesörü K. Vish Viswanath, Aarhus Üniversitesi MAPP Araştırma Merkezi Direktörü Profesör Klaus Grunert, British Nutrition Foundation (İngiliz Beslenme Vakfı) Eğitim Bölümü Yönetici Direktörü Roy Ballam, Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Oxford Üniversitesi CRIC Merkezi Kıdemli Üyesi Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, Dünya Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ, Science Media Center (Blim Medya Merkezi) Kıdemli Medya Uzmanı Fiona Lethbridge, İletişim ve İşletme Bilimleri Enstitüsü Kurucusu Ali Atıf Bir, FAO Türkiye Temsilci Yardımcısı Dr. Ayşegül Selışık ile FAO destekçisi Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilara Koçak konuşmacı olarak katılacak.

 

Alanında söz sahibi dünyaca ünlü uzmanlar anlatacak

Medya okuryazarlığı konusunda katılımcılarla görüşlerini paylaşacak konuşmacılardan, Harvard T. H. Chan School of Public Health Sağlık İletişimi Departmanı Profesörü K. Vish Viswanath, özellikle iletişim, yoksulluk ve sağlık eşitsizlikleri üzerine çalışan bir isim. Sağlık iletişimi konusundaki araştırmaları dolayısıyla 2010 yılında Uluslararası İletişim Derneği tarafından ‘Üstün Sağlık İletişimi Araştırmacısı Ödülü’ne layık görülen Viswanath, kitle iletişim araçlarının toplumu kontrol etme üzerindeki rolünü araştıran ‘Mass Media, Social Control, and Social Change’ kitabının da yazarlarından.

Tüketici davranışları, besin seçimi ve sağlıklı beslenme gibi alanlarda araştırmaları bulunan Aarhus Üniversitesi MAPP Araştırma Merkezi Direktörü Profesör Klaus Grunert, ‘Consumer Trends and New Product Opportunities in the Food Sector’ isimli kitabında tüketicilerin sadece lezzetli ve sağlıklı gıda ürünlerini değil, aynı zamanda sürdürülebilir ve özgün ürünleri tercih ettiğini vurguluyor.

 

British Nutrition Foundation (İngiliz Beslenme Vakfı) Eğitim Bölümü Yönetici Direktörü Roy Ballam, aynı zamanda vakfın gıdayla ilgili eğitim programını yürütüyor. Ballam, ‘Where next for food education?’ başlıklı yazısında okullarda doğru beslenme konusundaki eksikliklere dikkat çekerek, müfredatlarda çocukların sağlığı için beslenme ve gıda hakkındaki derslere daha fazla yer verilmesi gerektiğini savunuyor.

Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Oxford Üniversitesi CRIC Merkezi Kıdemli Üyesi Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, çalışmalarını politik psikoloji alanında yoğunlaştıran bir isim. Prof. Arıboğan, bilgi kirliliğinin yalnızca halk sağlığı alanında değil toplumu ilgilendiren birçok konuda halkı yanılgıya düşürerek, ekonomi ve siyaset alanında da toplumun yanlış yönlendirilmesine neden olduğunu belirtiyor. Yanlış bağlamda kullanılan, manipüle edilmiş içeriklerin toplumda bazen geri dönüşü çok zor olan dönüşümlere yol açabildiğini vurgulayan Prof. Arıboğan, kimi zaman masum görünümlü ‘yanlış bilgilerin’ sosyal medya çağında çığ gibi büyüyebileceğini anlatıyor.

 

Programda yer alan FAO Türkiye Temsilci Yardımcısı Dr. Ayşegül Selışık ve FAO destekçisi Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilara Koçak’ın sohbetinde ise günümüzde tarım ve beslenme gerçekleri üzerine yine son dönem gelişmeleri konuşulacak.

COVID-19 sırasında beslenme nasıl olmalı, uzmanlar yanıtlıyor

Medya okuryazarlığı konusunun derinlemesine tartışılacağı konferansta, pandemide beslenmenin nasıl olması gerektiği de ilk günkü oturumlarda ele alınacak. COVID-19 pandemisi sırasında bağışıklık sistemi, kronik hastalıklar, duygusal açlık, popüler diyetler, gıda okuryazarlığı ve doğru bilinen yanlışlar gibi temel konular, uzman isimler tarafından son gelişmeler ışığında değerlendirilecek.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı ve Aşı Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Serhat Ünal, Hohenheim Üniversitesi Biyolojik Kimya Bölümü ile Beslenme ve Gıda Güvenliği Merkez Başkanı Prof. Dr. Hans Konrad Biesalski, Sabri Ülker Vakfı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Prof. Julian D. Stowell, İstinye Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. H. Tanju Besler, Türkiye Diyabet Vakfı Başkanı Prof. Dr. Temel Yılmaz, Doğu Akdeniz Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nden Prof. İrfan Erol, Uzman Diyetisyen Selahattin Dönmez ile Diyetisyen Berrin Yiğit pandemide beslenmenin nasıl olması gerektiğini örneklerle anlatacak.


Hibya Haber Ajansı

 
Seçim kutlamaları devam ediyor
 
Koronavirüs süreci organ bağışlarını olumsuz etkiledi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bu yıl grip salgını daha az olacak
Sonbaharda meydana gelen ısı değişimi, yeni mevsime uyum sağlayabilmeleri ...
Dünyada her yıl 450 bin kişi bu tanıyı alıyor
Belirti vermeden ilerlese de, erken dönemde tanısı tesadüfen konsa da, ...
Deprem ruh sağlığımızı nasıl etkiliyor?
İzmir’de yaşanan deprem başta çocuklar olmak üzere yetişkinlerde ve toplum ...
 
COVID-19 hayatımıza gireli 1 yıl olacak
1 Aralık 2019 tarihinde Çin’in Vuhan kentinde başlayan ve neredeyse 1 ...
Yüksek tansiyonu olan kişilerde ağız sağlığına dikkat
Dünya nüfusunun neredeyse %45'i yaşla birlikte artan oranda yüksek tansiyondan etkilenmektedir.
Nakil olacak hastalar da endişeli bağışçılar da
Prof. Dr. İbrahim Berber “Bekleme listesindeki hastaların bir kısmı kendilerine ...
 
Covid-19, kanser tanı ve tedavisine engel olmasın
Dünya Sağlık Örgütü’nün “Meme Kanseri Farkındalık Ayı” olarak kabul ettiği ...
Kadın kanserlerinde yeni tedavi yöntemleri umut veriyor
Rahim ağzı kanserinde anne olma şansını koruyan cerrahiler… Akıllı ilaçlarla ...
Akciğer kanserinde bu ilk belirtilere dikkat
Tüm dünyada ve ülkemizde en sık görülen kanserlerin başında gelen akciğer ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri