Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
6 Ocak 2010 Çarşamba - 00:33

PTT ve SGK arasında dev anlaşma

Yapılan protokolle, SGK'nın vatandaşa yönelik işlemlerinin PTT'de de yapabilececek

PTT ve SGK arasında dev anlaşma

''Prim Tahsilatı ve Ödemelerine İlişkin İşbirliği Protokolü'', Ulaştırma Bakanı Yıldırım ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer'in katılımıyla SGK Başkanlığında gerçekleştirilen törenle imzalandı.

DEV İŞBİRLİĞİ
Ulaştırma Bakanı Yıldırım, törende yaptığı konuşmada, Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının vatandaşın günlük yaşamının her anında hizmet sunduğunu ifade ederek, ''Vatandaşın 24 saat, gündüz gerçek hayatta, gece rüyasında bu iki bakanlıkla muhakkak bir işi olur'' dedi. Yıldırım, bu nedenle vatandaşın hayatını kolaylaştırmak, modern teknolojinin getirdiği imkanlardan yararlandırmak için PTT ile SGK'nın işbirliğine gittiğini söyledi.

VATANDAŞIN HAYATI KOLAYLAŞTI
PTT Genel Müdürlüğünün, protokol öncesi SKK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığına ait bazı hizmetleri sınırlı olarak sunduğunu hatırlatan Yıldırım, ''Sosyal Güvenlik Kurumunun vatandaşa yönelik, ister emekli ister çalışan, ne tip işi, hizmeti varsa, bu işlemlerini SGK şubelerinde yapabileceği gibi PTT'de de yapabilir hale gelecek. Böylece 4 bine yakın işyerinde, memleketin her tarafında, 31 ilçe, 900'e yakın belde ve köyde hiçbir bankanın olmadığını düşünürsek vatandaşımızın hayatını kolaylaştırmaya yönelik çok önemli bir açığı böylece kapatmış oluyoruz'' diye konuştu.

Yıldırım, e-Devlet hizmetlerini yaygınlaştırmayı hedeflediklerini belirterek, protokolle bilgi toplumuna dönüşüm projesinin de desteklendiğini dile getirdi.

Hükümetin sosyal güvenlik alanındaki reformlarla Türkiye'nin geleceğini güvence altına aldığını kaydeden Yıldırım, artık herkesin sağlık sigortası kapsamında olduğunu ve Bakan Dinçer'in göreve gelmesiyle SGK'daki bilgi iletişim teknolojilerinin yaygınlaştırıldığını söyledi.

2013 yılına kadar Türkiye'de 65 milyon vatandaşın elektronik ortamda hizmet alabilmesini hedeflediklerini anlatan Yıldırım, e-Devlet hizmetlerinin yaygınlaştırılmasının SGK gibi kurumların bunları yaygınlaştırmasıyla gerçekleşebileceğini bildirdi.

Bakan Yıldırım, gençliğinde resmi işlemleri yapmak için gece saatlerinde ilgili kurumda sıra numarası almak için sıraya girerek uzun saatler beklediğini, kayıtların sürekliliğinini bulunmadığını ancak bugün tek bir tuşa basarak bütün işlemlerin elektronik ortamda yapılabildiğini anlattı.

Protokolün hayırlı olması temennisinde bulunan Yıldırım, emekli maaşlarına yönelik zamlara ilişkin de ''Emeklilerimize hükümetimizin yaptığı iyileştirme için de Sayın Başbakanımız başta olmak üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer'e teşekkür ederim'' dedi.

BAKAN DİNÇER'İN KONUŞMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dinçer, protokolün ilham kaynağının, bundan 4-5 ay önce bir gazetede yer alan habere dayandığını belirtti.

Sözü edilen haberde, ''yaşlı ve yatalak bir vatandaşın maaşını alabilmek için hastane hastane dolaştırıldığı''nın iddia edildiğini ifade eden Dinçer, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Aslında haberin gerçeği bu değildi. Normalde yaşlı ve yatalak vatandaşımız bankaya maaşını çekmeye gidecekti. Yanlışlıkla aile fertlerinden birisi ambulansı aramıştı. Ambulans geldiğinde yaşlı kişinin hastaneye değil, bankaya maaşını çekmeye gitmek istediği anlaşılmıştı. Yalnız ambulansla gelenler o kişinin yaşlı ve yatalak halini görünce yardım ederek bankaya götürmüşlerdi. Banka parasını ödemişti, ancak her zaman böyle gelme imkanı olmadığı için vekalet verirse, onun yerine birisi gelip maaşını alabilir yönünde banka memuru bir teklifte bulunmuştu. Sonra vekalet verebilmesi için noter, akli dengesinin yerinde olup olmadığını talep etmiş ve hastaneye gitmişti. Ve böylece basit bir telefon yanlışlığı çok karmakarışık ve biraz da mizah konusu olabilecek bir hikayeye dönüşmüştü.''

Bu olayı okuduktan sonra bir daha buna benzer olaylar yaşanmaması için PTT yetkilileriyle ile konuyu görüştüğünü belirten Dinçer, ''Özürlü, yatalak ve yaşlı olanlar, evinden çıkma konusunda problemli olan insanlar evlerinde otururken maaşlarını alabilecekler. Bunun için ne onlar, ne de biz herhangi bir masrafa katlanacağız' dedi.

BİRLEŞME ÇOK ANLAMLI
Bu hizmeti, kaderleri birbirine benzer iki kurumun verdiğini, modern birer örgüt olarak kurulan PTT ve SGK'nın, atıl durumlarından kurtularak 5-7 yıl içinde geçmişleriyle karşılaştırılamayacak kadar modern, yeni ve etkin hizmet sunmaya çalıştıklarını ifade eden Dinçer, ''Bu açıdan bakıldığında, PTT ile SGK'nın işbirliği yapmaları ve topluma hizmet konusunda bir sinerji yaratmaya çalışmaları gerçekten çok anlamlı. Çünkü yeni imajlarıyla ve yeni hizmet anlayışlarıyla beraberce bir mesaj vermek istiyorlar. Bizim yaptığımız protokolün anlamı bu' diye konuştu.

Konuşmaların ardından bakanlar Yıldırım ve Dinçer ile PTT Genel Müdürü Osman Tural ve SGK Başkanı Emin Zararsız, protokolü imzaladı.

 
2010 kurtuluş yılı olacak
 
Özden Örnek isyan etti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
2010 kurtuluş yılı olacak
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti grubunda gündemi değerlendirdi..
Gül'e Ombudsman lazım!
CHP Genel Başkanı Baykal, son dönemlerde yaşanan kaos ortamı hakkında ...
400 bin kişi aç yatıyor
Hükümetin yağdırdığı yeni yıl zamları CHP’li Öymen’i de isyan ettirdi:
 
"Kozmik oda operasyonu yasalara uygun"
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, gündemdeki konuları değerlendirdi: "Darbe ...
Abdüllatif Şener canlı yayında Başbakan Erdoğan'ın "taktiğini" açıkladı
“KOZMİK ODADAN BİLGİLER SIZDIRILACAK!”
Bundan sonra en yüksek o...
Dubai'de inşa edilen Dünya'nın en yüksek binası 95 kilometreden bile görülebiliyor.
 
Memura mini enflasyon zammı
Devlet memuru, sözleşmeliler ve memur emekli maaşlarına 2009 yılının ikinci ...
Enflasyon rakamları açıklandı
Türkiye’de Aralık ayı itibarıyla yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında ...
Başbakan maçta yaralandı
Özel Uçakla getirildi
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri