Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
6 Ocak 2010 Çarşamba - 00:30

2010 kurtuluş yılı olacak

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti grubunda gündemi değerlendirdi..

2010 kurtuluş yılı olacak

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, uzun bir aradan sonra parti grubunda partililere sesleniyor. Bahçeli konuşmasına iktidara yüklenerek başladı.

Bahçeli, "Manevi değerleri istismar konusu yaparak milletimiz sancılı bir dönemi yaşamak zorunda kalmıştır. AKP zihniyetinin 6. yönetim yılında Türk milleti haketmediği bir çaresizlik içine itilmiş, maddi ve manevi tahribattan devletin her kurumu ve toplumun her kesimi etkilenmiştir." dedi. 

İMRALI CANİSİ TERÖRÜN LİDERİ
Türkiye uluslararası arenada itibar kaybetmiş ve aciz duruma düşürmülmüştür. Ahlaki değerlerden ve nezaketten uzak bir politika üslubu siyasi iktidarda hakim olmuştur. Milli devlet duruşu hükümet tarafından çağdışı hassasiyetler olarak tanımlanmış ve aşağılanmıştır. Bölücülük hükümet vasıtasıyla siyasete taşınmıştır. Türkiye'nin pazarlık ortamına çekilmeye çalışıldığı, ABD destekli, peşmerge onaylı, İmralı imzalı açılımın hükümet tarafından pazarlanmak istenmiştir. Teröristle yapılan pazarlıklarla oluşturulan siyasi ortam İmralı canisiyle pazarlık yapılmıştır. İmrali canisi yeniden terörün lideri haline getirildi.

2009 DEĞERLENDİRMESİ
Hükümetin PKK açılımının milletimizde uyanma, toplumda yaşanan ayrışma ve çatışma tehlikesi, Habur'da Başbakan ve kadrolarınca yönetilen karşılama törenleri. Yakılan araçlar, şehitler, bu rezalete karşı şehit aileleri ve gazilerimizle milletimizin gösterdikleri haklı ve meşru talepler, Erdoğan'ın İslam düşmanını NATO genel sekreterliğine seçmesi. Irak'ın kuzeyindeki peşmerge reisleriyle bakan düzeyinde yapılan diplomatik üst düzey kucaklaşmalar, tavizlerin protokellere bağlanması, sınır ötesi harekata yetki veren tezkerenin meclisten çıkmasına rağmen hükümetin Kandil'e gitmemekte ısrar etmesi, toplumun tamamına yayılan  dinlenme, izlenme ve özel hayatın takibi gibi ihlallerin yaygınlaşması, emeğin ve alınteri talep edenlere sergilenen zorbalık, Irak'ta, Karabağ'da, Urumçi'de boyun eğmişlik hali, hükümetin taviz ve teslimiyet siyasetiyle meşruiyet arama çalışmaları.. Bunların hepsi 2009'da yaşanmıştır.

DEMOKRASİ ASKIYA ALINDI
Türk siyasi hayatında milletlerin ve devletlerin uzun ömürleri içinde zaman zaman tehlikelerle dolu kriz döneminden geçtikleri tarihi bir gerçektir. Demokrasinin askıya alındığı bunalımlı dönemler yaşandığı da bilinmektedir. Bu yöneticilerle yoksulluğun ve işsizliğin aşıldığı bilinmektedir. Türk milleti demokrasi ve kardeşliğin hilafına yaşanan gelişmeleri üzüntü ve ibretle hatırlamaktadır.

AKP BU YANLIŞTAN DÖNSÜN
Türkiye Cumhuriyeti bir beka sorunuyla karşı karşıyadır. Türkiye'yi etnik tuzakların içine çekmek isteyen küresel aktörlerin niyeti ortaya çıkmıştır. Türkiye'yi kimlik tahrikleriyle kavga ortamına çekerek geleceği karartmak ve dönüşü olmayan bir husumeti milletimizi alet etmektir. AKP'nin bu çizgide ısrarcı olacağı anlaşılmaktadır. Bölücü heveslere cesaret vermenin, etnik tahrikleri sürdürmenin ve bunlardan medet ummanın Türkiye'nin birliğini ve kardeşliğini katledecek yanlıştan dönmesi en büyük temennimizdir.

ÖNÜMÜZDEKİ YIL DAHA OLUMSUZ OLACAK
Önümüzdeki yılların daha olumsuz olacağı belli olmuştur. AKP çok tehlikeli bu siyaset modelini uygulamayı sürdürecektir. Kendi gündemini ortaya koymak için imkan ve zemin arayacaktır. Birinci aşamada PKK dayatmalarının hayata geçirilmesinin psikolojik alt yapısı hazırlanacak bu konuda idari düzenlemeler yapılacaktır. İmrali canisinin hapishane koşulların düzeltilmesi ilk aşamadır. İkinci aşamada kanun değişikliği gerektiren konularda düzenlemeler yapılacaktır. Üçüncü aşamada anayasada değişiklik yapılacağı gözükmektedir.

TÜRK TANIMININ DEĞİŞMESİ TBMM'YE GELECEK
Türk tanımının değiştirilmesi, ana dilde eğitim gibi PKK talepleri önümüzdeki günlerde TBMM'nin önüne getirilecektir. Öncelikle Türkiye Cumhuriyeti devletinin terörle silahlı mücadeleyi bırakması, af çıkarmanın yollarının aranması, İmralı canisinin barış elçisi gibi yeniden yargılanması, zorla azınlık yaratmayı, AB dayatmalarının hız kazanması, oluşması istenen etnik ve mezhep temelli yapay azınlıkların anayasal statüye kavuşturulması, milli ve üniter yapının düzenlenmesi, bölücülüğün siyaseten önünün açılması ve taleplerinin hükümet tarafından karşılanması beklenmelidir.

MİLLET BU OYUNU BOZMAK ZORUNDADIR
Türkiye'nin hiçbir sorunu çözülemez değildir. Milli seferberlik ruhuyla harekete geçmek her Türk vatandaşının kaçamayacağı tarihi bir sorumluluktur. Türkiye'ye karşı yürütülen sistemli saldırılara karşı ilgisiz ve tepkisiz kalmak tarihin affedemeyeceği bir durumdur. Türk milleti bu oyunu bozmak durumundadır. Gün milli birlik ve beraberlik günüdür. Bu itibarla siyasi hayatımızda çok önemli bir kavşağa hızla yaklaşıldığını buradan ifade etmek istiyorum.  

ERKEN SEÇİM VURGUSU
AKP'ye verilen desteğin sınınmasının zamanı gelmiştir. Er ya da geç milletin iradesine gidilecektir. Bu süreçte Türkiye'yi küçük düşüren siyaset tüccarlarının yakasına yapışmak bizim için bir namus borcudur.

2010 KURTULUŞ YILI OLACAKTIR
AKP yöneticileri hesap vermekten kaçamayacaktır. Yetim hakkı yiyenlerden mutlaka hesap sorulacaktır. MHP bunun takipçisi olacaktır. 2010 yılının Türk milleti için bir kurtuluş mücadelesi başlatılması en büyük temennimizdir. Yıkım projesinin anayasamızın dayandığı temeller ışığında dayanağı olmadığı kesindir.

ERDOĞAN BUNLARI KAMUOYUNA AÇIKLASIN
Erdoğan sorumsuz beyanlarıyla bölücü heveslerin iştahını kabartmıştır. Gaflet içinde olan Başbakan Erdoğan, bölücü terörün siyasi kimlik ve meşruiyet kazanma çabalarının önünü açmıştır. 2010 yılı içinde tahminlerimiz haklı çıkmayacak ise, hükümet açılımdan vazgeçecekse çağrım şudur: Anayasanın temel ilkelerine gerçekten bağlıysa, Türk kimliğinden rahatsız olmadığını, milleti 36'ya bölme arayışından vazgeçtiğini, bin yıllık kimliği değiştirmeyi amaçlamadığı, ikinci dilde eğitimin önünü açmayı düşünmediğini, iki dilli kamu hizmeti uygulamasını asla öngörmediği, mahalli idarelerin çok geniş yetkilerle donatılarak fiilen eyalet sistemine geçmeyi amaçlamadığını kamuoyuna açıklama yapması zorunludur.

 
Gül'e Ombudsman lazım!
 
PTT ve SGK arasında dev anlaşma
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gül'e Ombudsman lazım!
CHP Genel Başkanı Baykal, son dönemlerde yaşanan kaos ortamı hakkında ...
400 bin kişi aç yatıyor
Hükümetin yağdırdığı yeni yıl zamları CHP’li Öymen’i de isyan ettirdi:
"Kozmik oda operasyonu yasalara uygun"
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, gündemdeki konuları değerlendirdi: "Darbe ...
 
Abdüllatif Şener canlı yayında Başbakan Erdoğan'ın "taktiğini" açıkladı
“KOZMİK ODADAN BİLGİLER SIZDIRILACAK!”
Bundan sonra en yüksek o...
Dubai'de inşa edilen Dünya'nın en yüksek binası 95 kilometreden bile görülebiliyor.
Memura mini enflasyon zammı
Devlet memuru, sözleşmeliler ve memur emekli maaşlarına 2009 yılının ikinci ...
 
Enflasyon rakamları açıklandı
Türkiye’de Aralık ayı itibarıyla yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında ...
Başbakan maçta yaralandı
Özel Uçakla getirildi
Yasama, yürütme ve yargı, Köşk’e çıkıyor
İktidar ve yargı Köşk’te
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri