Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
13 Temmuz 2011 Çarşamba - 09:07

Ordu ve Giresun’a direkt uçuş

Ordu-Giresun (OR-Gİ) Havaalanı inşaatı yapım sözleşmesi imza töreni Ulaştırma Bakanlığı Demiryollar, Limanlar ve Havameydanları (DLH) İnşaatı Genel Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirildi. İçişleri Bakanı Şahin, törende, Ulaştırma Bakanı Yıldırım’a “Şubatta Esenboğa’dan biletim var. Bakanlığın havaalanını yapacağından eminim” dedi. Yıldırım ise, Şahin’e “Havacılıkta işler belli olmaz sayın bakanım. Bileti açığa almakta fayda var. Ola ki erken biter, biletiniz yanmasın” yanıtını verdi.

Ordu ve Giresun’a direkt uçuş

ORDU-Giresun (OR-Gİ) Havaalanı inşaatı yapım sözleşmesi imza töreni Ulaştırma Bakanlığı Demiryollar, Limanlar ve Havameydanları (DLH) İnşaatı Genel Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
Törene İçişleri Bakanı Şahin, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, AK Partili milletvekilleri ile bürokratlar katıldı.
Şahin, buradaki konuşmasında projeyi hayata geçirme konusundaki gayretleri için Ulaştırma Bakanlığı personeline teşekkür etti. OR-Gİ Havaalanı’nın 1990’lı yıllardan beri beklenen ama yapımı için umut beslenemeyen, sadece hayal edilen bir havaalanı olduğunu belirten Şahin, 2002’de iktidara geçen 
Ak Parti hükümetlerinin bir yandan kendi projelerini bir yandan yarım kalan, bir yandan da geçmişte rafa kaldırılan projeleri hayata geçirme gayreti içerisinde olduğunu anlattı.
17 yıllık hayalin hatırına
Bu tesisin 2000 yılında yatırım programından çıkarıldığını anımsatan Şahin, “58, 59 ve 60.
Ak Parti hükümetlerinin geçmişte kayıt dışı kalmış yatırımları yeniden ele alıp, yeniden onların fizibilitesini, projesini yapmak, hazırlamak ve finans kaynaklarını temin etmek suretiyle hayata geçirme bakışı ve çabası içerisinde olmuştur” dedi.

Bakan Şahin, tesisin 1200 iş gününde tamamlanacağını ancak Ulaştırma Bakanlığının çok önemli bir çok projeyi çok kısa sürelerde hayata geçirdiğini belirterek, şunları kaydetti: “Bakanlığımız Ordu-Giresun havaalanını da 15-17 yıllık hayalin hatırına kısa sürede bitirecektir. Bitirebileceğinden ben eminim. Emin olduğum bu arzumu da Sayın Bakan’ın müsaadeleri, değerli arkadaşlarımızın ilgileriyle ve müteahhit firmamızın da anlayış ve özverili şekilde yapacağı çalışmayla öngörülenden daha kısa süre içerisinde bitirilmesini arzu etmekteyim. Şahsım, ondan daha önemlisi Ordu ve Giresun illerimizin insanları adına talep etmekteyim. Mesaiyi ikiye katlayarak inşallah 2014 yılının başında biz Esenboğa’dan Ordu-Giresun Havaalanına inişimizi yapacağız.”
Ordu ve Giresun halkına bu güvene yönelik gerçekleştirdiği bir algı çalışması olduğunu anlatan Şahin, “Benim 5 Şubat 2014 saat 14.52’de Esenboğa’dan Ordu-Giresun Havaalanına hareket edecek uçak biletim var. Bu bilet medya ile de paylaşılmış bir bilettir. Ulaştırma Bakanlığımızın bu biletin karşılığını, karşı havaalanını yapacağından eminim” dedi.
Geç söyleyelim erken olsun
Ulaştırma Bakanı Yıldırım, Karadeniz bölgesinin yıllardır beklediği tesise kavuşacağını ifade etti.
Şahin’in Ordu-Giresun Havaalanı’na yönelik uçuş biletine değinen Yıldırım’ın esprili şekilde “Havacılıkta işler belli olmaz Sayın Bakanım. Bileti açığa almakta fayda var. Ola ki erken biter, biletiniz yanmasın” demesine üzerine Bakan Şahin “Ordu’da bir söz var: Geç söyleyelim erken olsun, az söyleyelim çok olsun, hayırlı olsun” karşılığını verdi.
Havayolu halkın yolu
TÜRKİYE’de havayolunun halkın yolu haline geldiğini ifade eden Yıldırım, 15 milyon insanın uçakla tanıştığını, 10 milyonun üzerinde vatandaşın 60 lira altında uçak bileti aldığını kaydetti. Havacılıktaki gelişmeye paralel olarak kara ulaşımında da gelişme yaşandığına dikkati çeken Yıldırım, bu sektördeki 150 milyon olan yolcu sayısının 250 milyona ulaştığını bildirdi. Yıldırım, Gökçeada’ya 14 Temmuz’da uçak seferlerinin başlayacağını da belirtti.

 
Erozyonla mücadelede başarılıyız
 
Melih Gökçek UFO gördüğünü açıkladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erozyonla mücadelede başarılıyız
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Türkiye’de özellikle ...
Ramazan fırsatçılarına karşı uyarı
Çevre Ve Tüketici Hakları Koruma Derneği (Çetkoder) Genel Başkanı Mustafa ...
Esnafın 18 milyonluk borcu yapılandırıldı
Türkiye Bankalar Birliği, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonuna ...
 
Tabela da değişiyor
Kabinedeki yeni yapılanmayla Dış Ticaret Müsteşarlığı başta olmak üzere ...
Bu sonuç Ankara'dan çıktı!
1.478 denek üzerinde yapılan 'trafik levhaları' anketinden çarpıcı sonuçlar çıktı.
Kızılay’a Hong Kong modeli
Kızılay’a Hong Kong modelini getireceklerini belirten Gökçek, SSK İş Hanı’yla ...
 
İtfaiyeci adayına komando sınavı
Büyükşehir Belediyesi’nin itfaiye eri alımı için açtığı 156 kişilik kadroya, ...
Sürprizlerle dolu bir gün!
Eskişehir Yolu’nu kullanan Ankaralı sürücüler, haftanın ilk gününe “asfalt ...
Orman’da helikopter ihalesi
Orman Genel Müdürlüğü Orman Koruma ve Yangınla Mücadele Dairesi Başkanlığı ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri