Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
12 Temmuz 2011 Salı - 09:52

İtfaiyeci adayına komando sınavı

Büyükşehir Belediyesi’nin itfaiye eri alımı için açtığı 156 kişilik kadroya, 2 bin 752 kişi başvuru yaptı. Puanı yeterli olan 468 kişinin girmeye hak kazandığı sınavda, itfaiye eri adayları dayanıklılık testinden geçerken, komando eğitimini andıran görüntüler ortaya çıktı.

İtfaiyeci adayına komando sınavı

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi, Haziran ayında 156 itfaiyeciyi işe alacağını duyurdu. Duyurunun ardından Başkent’in ve Türkiye genelinin çeşitli bölgelerinden KPSS sınavına girip başarılı olan 2 bin 752 işsiz, büyük bir umutla Ankara’ya gelerek itfailyeci olabilmek için kayıt yaptırdı. 
Kayıtların ardından KPSS ve öğrenim durumlarına göre sıralanan adaylar, dün itibariyle önce sözlü mülakata girdi. Adaylara sözlü mülakatta genel kültür, devlet memurları kanunu, anayasa, mahalli idareler ile ilgili mevzuatlar, Atatürk ilke ve inkılapları ile itfaiyenin görevleri ile ilgili sorular yöneltildi. 
Komando eğitimi
Buradan çıkan adaylar daha sonra ise dayanıklılık testinden geçirilmeye başlandı. Toplamda 468 kişinin mülakata girebilceği alımın ilk gününde, lise mezunları sabahın erken saatlerinde İsketler’de bulunan itfaiye daire başkanlığına geldi. Bir hayli heyecanlı oldukları gözlenen itfaiyeci adayları memur olabilmek için adeta birbirleriyle yarıştı. Adaylar, “merdiven çıkma”, “takla”, “engelli koşu”, “şınav”, “denge tahtası”, “istasyon”, “renk tesbiti” ve “hedefe su sıkma” olmak üzere toplam 8 etapta dayanıklılık testinden geçti.
İtfaiye Daire Başkanlığı’nın bahçesinde yapılan test sırasında, aralarında 
Antalya, Sakarya, Balıkesir, İstanbul, Kırklareli gibi illerden gelenlerin de bulunduğu kızlı erkekli itfaiyeci adayları engel atlayıp denge isteyen yüksek iskelelerden geçti. Şınav çekip takla attı ve itfaiyeci hortumuyla su sıktı. Bu testler sırasında özellikle itfaiyeci adayı genç kızların zorlandıkları görüldü. Komando eğitimini anımsatan mülakata katılan 23 yaşındaki Gazi Üniversitesi Biyoloji Öğretmenliği Bölümü mezunu Büşra Can, bölümünden atama yapılmadığı için arkadaşlarının tavsiyesi ile itfaiyeci olmaya karar verdiğini ifade ederek, “Şınav ve taklada çok zarlandım. Biraz da heyecanlıydım aslında. Aslında kendi mesleğimi yaparak öğretmen olmak istiyordum ama atamalar çok zor” dedi.
Kazalar yaşandı
Mülakat sırasında küçük kazalar da yaşandı. Başkent 
Ankara’ya itfaiyece olabilmek içinİstanbul’dan gelen Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde Açıköğretim İşletme Bölümü okuyan 25 yaşındaki Huriye Er, engelleri aşmak istersen düşerek bacağını incitti. 
Maddi imkansızlıkları nedeniyle iş sahibi olmaya çok ihtiyacı olduğunu belirten Er, “Aslında pek zorlanmadım. Sadece işe çok ihtiyacım olduğu için biraz hırs yaptım. Bu iş için 
İstanbul’dan buraya geldim. Umarım kazananlar arasında benim de adım olur” diye konuştu. Polatlı’dan mülakata katılan Fatih Çiftçi ise şunları “Heyecan seviyorum.” dedi. 
Eylül’de başlayacaklar
İTFAİYE Daire Başkanlığı’nda dün başlayan mülakatlar, Cuma akşamı son bulacak. Yapılan değerlendirmenin ardından en kısa sürede itfaiyeci olmayı hak kazanan 156 kişi açıklanacak. 3 ay boyunca temel eğitimden geçirilecek olan çiçeği burnunda itfaiyeciler, Eylül ayı sonu itibari ile kendi alanlarında çalışmalarına başlayacak. Böylelikle 927 itfaiye personeli bulunan Başkent itfaiyesinin çalışan sayısı bin 83 olacak. 

 
Sürprizlerle dolu bir gün!
 
Kızılay’a Hong Kong modeli
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sürprizlerle dolu bir gün!
Eskişehir Yolu’nu kullanan Ankaralı sürücüler, haftanın ilk gününe “asfalt ...
Orman’da helikopter ihalesi
Orman Genel Müdürlüğü Orman Koruma ve Yangınla Mücadele Dairesi Başkanlığı ...
Sayısal oyunlara ilgi azaldı
Vatandaşların zengin olma hayallerinin bir numaralı adresi olan Milli ...
 
Kiralık araç sayısında artış
Tüm Oto Kiralama Kuruluşları Derneği (TOKKDER) Başkanı Önder Erdem, Türkiye’de ...
Büyük yatırım için düğmeye basıldı
Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), güneşten elektrik üretmek için ...
Gümrük’teki yangın korkuttu
Eskişehir Yolu’nda yapımı sürdürülen Gümrük Müsteşarlığı Hizmet Binası ...
 
Zehirlenerek ölüme terkedildiler
Ayaş’ta zehirli tavuk eti atıldığı iddia edilen köpekler, ölüme terk edildi. ...
Kızılcahamam'da trafik kazası: 1 ölü
Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.
Büyük Ankara Festivali'nde sıkı güvenlik önlemleri alındı
Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 4'cüsü düzenlenen Büyük ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri