‘Sosyal donatı alanı yetersizliği’ gerekçesiyle açılan ilk davanın ardından tekrar düzenlenen ve Çevre Şehircilik Bakanlığı’nın 6 Haziran 2014’de verdiği kararla onaylanan imar planının açılan davayla tekrar iptal edilmesine tepki gösteren birlik yöneticileri şunları söyledi:
“Çiçektepe ve Peçenek sınırları içinde bulunan 1993’den bu yana kooperatif üyesi dar gelirli 5 bin 246 kişi ile vatandaşların mülkiyetinde bulunan yerlerin imar planları, 17 yıllık mücadele sonucu ilgili belediyelerin onaylarıyla verilmiş ve mülk sahipleri tapularına kavuşmuştur.
20 BİN KİŞİ MAĞDUR
Yaklaşık 20 bin kişiyi ilgilendiren bu bölgenin planlarında teknik olarak hiçbir yanlış olmamasına rağmen Şehir Plancıları Odası’nın sergilediği olumsuz tavrı anlayamamaktayız. Yıllardır vergisini verip, imar planı alabilmek için mücadele veren ve hayatında ilk defa konut sahibi olmayı bekleyen bu kadar insanın bölgeden herhangi bir rant beklentisi yoktur. Oda yetkililerinden konuyu bir kez daha değerlendirmeye ve 20 bin dar gelirli insanın mağdur edilmemesi için gerekli hassasiyeti göstermeye davet ediyoruz.”
UYAR: FAYDASI HALKA RANT SAYILAMAZ
Öte yandan konuyla ilgili değerlendirmede bulunan BBP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi İbrahim Uyar, halka faydası olan imar planlarının rant olarak değerlendirilemeyeceğini belirterek şunları söyledi: “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kararıyla okul ve yeşil alanlar tekrar düzenlenmiştir. Ben rantın toplumdan yana yapılması taraftarıyım. Kişilerin yararına yapılana kesinlikle karşıyım ancak bahsi geçen yerde olduğu gibi bölge halkının yararına verilen kararlar rant sayılamaz” diye konuştu.