Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Narin Güran Davasında İkinci Gün
Narin Güran Davasında İkinci Gün
257 Göçmen Kaçakçısı Yakalandı
257 Göçmen Kaçakçısı Yakalandı
9. Yargı Paketi Yasalaştı
9. Yargı Paketi Yasalaştı
Merkez Bankası Rezervleri 159,6 Milyar Dolarla Zirveye Ulaştı
Merkez Bankası Rezervleri 159,6 Milyar Dolarla Zirveye Ulaştı
Turistik Doğu Ekspresi 23 Aralık'ta İlk Seferine Çıkacak
Turistik Doğu Ekspresi 23 Aralık'ta İlk Seferine Çıkacak
HABERLER>EKONOMİ
23 Haziran 2021 Çarşamba - 11:16

Küresel piyasalarda toparlanma eğilimi

Dolar / TL 8,60'ın altına sarkma denemesi yapabilir. Dolayısıyla hem küresel borsalardaki görüntü hem kurdaki aşağı yönlü riskler nedeniyle BIST100 endeksi gün içerisinde alıcılı bir görüntü sergileyebilir.

Küresel piyasalarda toparlanma eğilimi

*Yeşil ok olumluyu kırmızı ok olumsuzu göstermektedir.

 

Küresel piyasalarda toparlanma eğilimi bu sabah da devam ediyor. ABD vadelileri yaklaşık %0,2 oranında yükselirlerken, çoğu Asya borsası artı bölgede seyretmekte. Dünkü sunumda Powell'ın enflasyondaki yükselişin geçici olduğunu vurgulamaya devam etmesi piyasaların iyimser tarafta kalmasına yetti. Dolar endeksindeki (DXY) bu sabah yaşanan hafif yükselişe karşın Ons Altın'ın da dirençli durması piyasaların bugün de iyimser tarafta kalabileceğinin işaretlerinden biri. Avrupa ve ABD'de açıklanacak PMI rakamları ise bugünün önemli verileri olarak izlenecek. Küresel borsalardaki görüntüye bağlı olarak BIST100 endeksi de güne %0,2 civarında alıcılı bir görüntü ile başlayabilir. TCMB Başkanı Kavcıoğlu'nun, TL'nin değerini korumaya yönelik gerekli adımların atılacağını (zorunlu karşılık düzenlemelerinde değişiklik mesajı) ve yeni swap anlaşmaları konusunda iki merkez bankasıyla çok iyi noktaya geldiğini belirtmesi piyasada dün sepet bazında (1 USD 1 EUR ortalaması) %1,3 oranında değer kazanan TL lehine speküle fiyatlamaların devam etmesine neden olabilir ve Dolar / TL 8,60'ın altına sarkma denemesi yapabilir. Dolayısıyla hem küresel borsalardaki görüntü hem kurdaki aşağı yönlü riskler nedeniyle BIST100 endeksi gün içerisinde alıcılı bir görüntü sergileyebilir.


 

     

MAKROEKONOMİ

   

Dün TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu tarafından, TL'nin değerinin korunması için gereken politika adımlarının atılacağı, bunun için önümüzdeki dönemde bankalarla işbirliği içinde çalışılacağı ve özellikle TL'nin itibarını artırma konusunda bankalarla istişare ederek zorunlu karşılık düzenlemelerinde değişiklikler yapılabileceği mesajı verildi. Ayrıca Kavcıoğlu, rezervlerin güçlendirilmesi hedefine sıkı sıkıya bağlı olduklarını belirterek, yeni swap anlaşmaları için 4 yabancı ülke merkez bankası ile görüşmekte olduklarını ve bunlardan ikisi ile çok iyi noktaya geldiklerini belirtti.
 
Dün Fed yetkililerinin konuşmaları izlendi.

  • New York Fed Başkanı Williams bu sene büyümenin %7 olmasını ve işsizlik oranının da %4,5'e düşmesini beklediğini ifade etti. Enflasyondaki keskin yükselişin geçici faktörlerden kaynaklandığını ve bu sene %3,5'e yükselmesini ve gelecek sene gerilemesini beklediğini belirtti. Ayrıca varlık alımlarının ne zaman yavaşlatılacağına verilere bakılarak karar verileceğini ve bunun iletişiminin şeffaf bir şekilde yapılmasının önemine dikkat çekti. Tam istihdama ulaşmak için uzun bir yolları olduğunu ve ekonomi tam istihdama ve fiyat istikrarına yakınsadıkça Fed'in varlık alımlarına ilişkin kararını vereceğini belirtti.
  • Cleveland Fed Başkanı Mester ise finansal risklerle ilgili olarak düşük faiz ortamının aşırı değerlemelere neden olabileceğine dikkat çekti ve şu andaki ekonomik durumun Fed'in desteğini geri çekebileceği noktada olmadığını belirtti. Para politikasında değişiklikler için istihdam tarafında daha fazla ilerleme görmeleri gerektiğini belirtti. Ayrıca bu sene için büyüme tahmininin %6-%7 arasında değiştiğini ve enflasyon beklentilerindeki artışın endişe verici olmadığını ve enflasyonun %3-%3,5'i gördükten sonra %2'ye gerileyeceğini belirtti.
  • San Francisco Fed Başkanı Daly ise varlık alım hızının düşürülmeye ne zaman başlanacağını konuşmanın uygun olduğunu belirtti. Enflasyonun geçici olarak %3'e ulaşabileceğini, sonrasında ise ancak bunun kalıcı olmayacağını vurguladı.
  • Fed Başkanı Powell ise Temsilciler Meclisi'nde konuştu. Gelir eşitsizliğinin olumsuz yansımalarından söz etti. Powell, aşırı gevşek para politikasından vazgeçmede sabırlı olacaklarını belirtti. Enflasyondaki yükselişin yeniden açılmadan etkilenen kalemler ile arttığını ve bunların zamanla ortadan kalkacağını vurgularken, enflasyonda beklenenden daha kalıcı olabilme ihtimali olduğunu da söyledi. Böyle bir durumda Fed'in araçlarını kullanacağının altını çizdi. İstihdam piyasası ile ilgili ise istihdamı negatif etkileyen geçici faktörlerin olduğunu ki işsizlik desteklerinin bunda etkili olmuş olabileceğini fakat sonbaharda güçlü bir istihdam yaratılabileceğini söyledi.

Yurt içinde tüketici güveni haziran ayında aşılama oranlarındaki artış ve kısıtlamaların gevşetilmesi ile sıkı finansal koşullara rağmen 77,3'ten 81,7'ye yükseldi. Endeksin hesaplamasında mevcut döneme ilişkin ve geleceğe ilişkin alt endeksler ayrışmakta. Mevcut dönemde hanenin maddi durumu endeksi %0,8 azalışla 61'e geriledi, gelecek 12 aylık döneme ilişkin hanenin maddi durum beklentisi endeksi %8,3 artışla 82,9'a, gelecek 12 aylık döneme ilişkin genel ekonomik durum beklentisi endeksi %9,2 artışla 86'ya, gelecek 12 aylık dönemde dayanıklı tüketim mallarına harcama yapma düşüncesi ise %5,2 artışla 96,9'a yükseldi.


Bugünkü veri takvimine bakıldığında,
 
ABD tarafında, TSİ 16.45'te haziran ayına ilişkin öncü imalat ve hizmet PMI verileri takip edilecek. Mayıs ayına ilişkin imalat PMI endeksi 62,1 seviyesine ve hizmet sektörü PMI da 70,4 seviyesine yükselerek rekorunu yenilemişti. Anket katılımcılarının değerlendirmelerine bakıldığında, yeni siparişlerin artışı, kısıtlamaların ardından ekonominin yeniden açılmaya devam etmesi ve yeni ihracat siparişlerindeki hızlı artışın yardımıyla tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmıştı.

Firmaların, istihdamlarında açık pozisyonları doldurmakta zorluk yaşadıklarını bildirmeleriyle, iş imkanı sağlama hızı yavaşlamış, ancak genel olarak güçlü seyrini sürdürmüştü. Fiyatlar tarafında ise, özellikle girdi maliyeti enflasyonunun hızlandığı ve devam eden tedarikçi fiyat artışları nedeniyle rekor düzeydeki en sert fiyat artışları görülmüştü. Haziranda öncü verilere göre, ABD'de imalat PMI'ın 61,5'e ve hizmet PMI'ın ise 70'e hafif gerilemesi, ancak büyüme bölgesindeki güçlü seyirlerini sürdürmeleri bekleniyor.

Bunun yanında, ABD'de TSİ 17'de mayıs ayına ilişkin yeni konut satışlarının aylık bazda %1,4 artması bekleniyor. Ayrıca TSİ 16'da Fed Yönetim Kurulu Üyesi Michelle Bowman'ın, TSİ 18'de Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic'in ve TSİ 23.30'da Boston Fed Başkanı Eric Rosengren'in konuşmaları takip edilecek.
 
Avrupa tarafında da, imalat ve hizmet sektörleri öncü PMI verileri açıklanacak. Mayıs ayına ilişkin imalat PMI verileri, aşılama hızlarının artması, birçok ülkede kısıtlayıcı tedbirlerin gevşetilmesi ve imalat sanayindeki güçlü görünümün ve siparişlerdeki hızlı artışın etkisiyle bölge genelinde güçlü seyirlerini sürdürmüştü. Benzer şekilde, hizmet PMI'ların mayıs ayında bölgede aşılama hızlarının artması ve birçok ülkede kısıtlayıcı tedbirlerin gevşetilmesiyle bölge genelinde 50 eşik seviyesinin üzerinde güçlü görünüm sergiledikleri gözlenmişti. Haziran ayında öncü verilere göreimalat PMI'ların, hafif gerilemesi, ancak büyüme bölgesinde güçlü seyirlerini sürdürmeleri bekleniyor. Haziranda öncü verilere göre hizmet PMI'ların ise, hizmet sektöründe büyüme hızlarının arttığına işaret etmesi bekleniyor. Ayrıca TSİ 10.30'da ECB Başkan Yardımcısı Luis de Guindos'un konuşması takip edilecek.

 

ŞİRKET HABERLERİ 

 

AG Anadolu Grubu (AGHOL, Nötr): Bağlı ortaklığı AND Ankara Gayrimenkul Yatırımları A.Ş.'nin 22.06.2021 tarihli Olağanüstü Genel Kurul Kararı ile 250bin TL'lik şirket sermayesinin 83,2mn TL artırılarak 83,4mn TL'ye çıkartılmasına karar verilmiştir. Aynı Genel Kurulda eş anlı olarak, şirket sermayesi 83,4mn TL birikmiş zararları kadar azaltılarak 50bin TL'ye indirilmiştir. Bağlı ortaklığımız sermaye artırımına bağlı olarak elde ettiği nakdin yaklaşık 48,5mn TL'lık kısmını Şirketie olan borçlarının geri ödemesinde kullanacaktır.

Anadolu Efes (AEFES, Nötr): Anadolu Efes'in yedi yıl vadeli dolar cinsi 500mn USD büyüklükteki tahvil ihracında getiri %3,5 oldu. (Kaynak: Bloomberg)

Çimsa (CIMSA, Nötr): 20.03.2019, 29.03.2019 ve 01.10.2020 tarihlerinde yapılan KAP açıklamalarında, İspanya'nın Valensiya şehrinde bulunan Bunol Beyaz Çimento Fabrikasının alım sürecine yönelik açıklamalar yapılmış ve en son aşamada ilgili rekabet kurumlarından alınan şartlı onayların tamamlanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü duyurulmuştu. Söz konusu satın almada bahsi geçen şartlı onaylardaki koşullar tamamlanmış ve kapanış hazırlıklarına başlanılmıştır. Kapanışın ve satın almanın en geç 2021 yılı 3. çeyreğinde tamamlanması hedeflenmektedir.

Yine 01.10.2020 tarihinde yapılan KAP açıklamamızda, Şirket ve ana ortağı Hacı Ömer Sabancı Holding A.Ş.'nin operasyonel ve finansal güçlerini birleştirerek, global beyaz çimento pazarında lider bir oyuncu olma ve buna ilişkin daha verimli ve güçlü bir platform yaratma hedefi doğrultusunda yurt dışı iştiraklerden bazılarının Cimsa Sabanci Cement BV'ye satış yoluyla devredileceği duyurulmuştu.

Bu çerçevede, Şirketin dün yapılan yönetim kurulu toplantısında;

Şirket bağlı ortaklığı olan Cimsa Cementos Espana S.A.U.'nun %100 payının Hollanda'da yerleşik Cimsa Sabanci Cement BV'ye düzeltmelere tabi olmak kaydıyla 23.074.945 USD bedelle satılmasına karar verilmiştir. Bunol Beyaz Çimento Fabrikası, bu işlem sonucu %100 oranında Cimsa Sabanci Cement BV bağlı ortaklığı haline gelecek Cimsa Cementos Espana S.A.U. tarafından satın alınacaktır.

Şirketin bağlı ortaklığı olan Cimsa Cement Sales North Gmbh'ın %100 payının Hollanda'da yerleşik Cimsa Sabanci Cement BV'ye düzeltmelere tabi olmak kaydıyla 5.455.730 USD bedelle satılmasına karar verilmiştir. 

Şirketin bağlı ortaklığı olan Cimsa Adriatico S.R.L'nin şirketin sahip olduğu %70 payının tamamının Hollanda'da yerleşik Cimsa Sabanci Cement BV'ye düzeltmelere tabi olmak kaydıyla 4.867.946 USD bedelle satılmasına karar verilmiştir.

Şirketin bağlı ortaklığı olan Cimsa Americas Cement Manufacturing and Sales Corporation'un %100 payının Hollanda'da yerleşik Cimsa Sabanci Cement BV'ye düzeltmelere tabi olmak kaydıyla 5.205.543 USD bedelle satılmasına karar verilmiştir. 

Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-23.3 sayılı Önemli Nitelikteki İşlemler ve Ayrılma Hakkı Tebliği (Tebliğ) hükümleri çerçevesinde, bu işlem ve diğer 3 bağlı ortaklık hisse satışlarının bir bütün olarak değerlendirilmesi sonucunda, Tebliğ'in 6'ncı maddesinin birinci fıkrasında düzenlenen önemlilik ölçütlerinin sağlanmadığı, bu nedenle bir bütün olarak bu satış işlemlerinin sermaye piyasası mevzuatında tanımlanan önemli nitelikteki işlem kabul edilmeyeceğini ve ayrılma hakkının doğmayacağı tespit edilmiştir.

17 Mayıs 2021 Tarihli Çimsa Raporumuz için tıklayınız…

Halkbank (HALKB, Nötr): Banka Yönetim Kurulu tarafından yurtiçinde 30 milyar Türk Lirası'na kadar farklı tür ve vadelerde bir veya birden fazla defada halka arz edilerek veya halka arz edilmeksizin tahsisli olarak veya nitelikli yatırımcılara satış yoluyla finansman bonosu ve/veya tahvil ihraç edilmesi, gerçekleştirilecek bono ve/veya tahvil ihraçlarının vadesinin 10 yılı aşmayacak şekilde belirlenmesi ve söz konusu ihraçlarla ilgili tüm hususlar için Genel Müdürlük Makamı yetkilendirilmiştir.

10 Mayıs 2021 Tarihli Halkbank Raporumuz için tıklayınız…

Tekfen Holding (TKFEN, Sınırlı Pozitif): Bağlı ortaklıklarından Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş. ve HMB Hallesche Mitteldeutsche Bau AG'nin oluşturduğu konsorsiyum, Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş. (Tüpraş) tarafından Tüpraş Kırıkkale Rafinerisinde yaptırılması planlanan "Sülfür Geri Kazanım Ünitesi"ni EPC bazda üstlenmek üzere ihaleyi kazandığını bildirir mektubu almıştır. Projenin kapsamı mühendislik, ekipman ve malzeme temini ve yapım işleri olup, toplam süresi 36 aydır. Proje bedeli 53,9mn USD ve 10,1mn EUR olarak belirlenmiştir.

30 Nisan 2021 Tarihli Tekfen Holding Raporumuz için tıklayınız…
 
SEKTÖR HABERLERİ 

 

Borsa İstanbul: Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında BOBET.E paylarında 23/06/2021 tarihli işlemlerden (seans başından) 07/07/2021 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacaktır.

Not: VBTS kapsamında getirilen tedbirler; pazar değişimi ve diğer nedenlerle uygulanacak olan açığa satış ve kredili işlem yasaklarından ve brüt takas uygulamasından ayrı olarak değerlendirilmelidir. SPK'nın 11/02/2021 tarihli kararı uyarınca Borsa İstanbul A.Ş. Pay Piyasalarında ikinci bir duyuru yapılıncaya kadar BIST-50 Endeksi dışında kalan paylarda açığa satış işlemleri yasaklanmıştır.

Demir Çelik: Avrupa Birliği (AB), 2018'den beri çelik ithalatına yönelik uyguladığı kota ve gümrük vergileri sistemini AB üreticilerinin ithalatta yaşanabilecek artıştan etkilenmemesi için üç yıl daha uzatacak. AB'ye çelik ithalatı yapan başlıca ülkeler arasında Türkiye, Çin, Hindistan, Rusya, Güney Kore ve Ukrayna var. Washington'ın çelik ithalatına uyguladığı %25 gümrük vergisi ABD'nin kapılarını pek çok ihracatçıya kapatırken, AB'nin paslanmaz çelik de dahil olmak üzere 26 çelik türevine koruyucu önlemler getirmesine neden olmuştu. AB kotayı aşan ithal çeliğe gümrük vergisi uyguluyor ve kota her yıl artırılıyor.  Fransa, Almanya, İtalya dahil olmak üzere 12 AB ülkesi, Ocak ayında Avrupa Komisyonu'na 30 Haziran'da süresi dolacak önlemlerin uzatılması için çağrıda bulunmuştu. AB'nin ticaret politikalarını yöneten komisyon önlemleri değerlendirdikten sonra üç yıl daha uzatmaya karar verdi. Kota başlangıçta ve 2022 ile 2023'te %3 artırılacak. Önlemler üç yılı aşkın sürmüş olacağı için Dünya Ticaret Örgütü'nün (WTO) kuralları kapsamında kotaya tabi olanlar AB ürünlerine gümrük vergisi getirme gibi karşı tedbirler alabilecekler. Kaynak: Dünya

Ayrıca, küresel ham çelik üretimi, mayısta geçen yılın aynı dönemine göre %16,5 artarak 174,4mn tona yükseldi. Merkezi Brüksel'de bulunan Dünya Çelik Birliği (Worldsteel), mayıs ayı ham çelik üretim verilerini açıkladı. Buna göre, küresel ham çelik üretimi, mayısta 2020'nin aynı dönemine kıyasla %16,5 artarak 174,4mn tona ulaştı. Söz konusu dönemde Çin'in üretimi %6,6 artarak 99,5mn tona ve Japonya'nın üretimi %42,2 yükselerek 8,4mn tona çıktı. ABD'nin üretimi %47,6 artarak 7,2mn ton oldu. Almanya'nın üretimi ise %35,5 yükselişle 3,5mn ton olarak tespit edildi. Türkiye'nin ham çelik üretimi de mayısta geçen yılın aynı ayına göre %42,4 artışla 3,2mn tona yükseldi. Söz konusu dönemde çelik üretimi Brezilya'da %40,1 artarak 3,2mn ton, İran'da %7,7 yükselerek 2,6mn ton ve Hindistan'da %46,9 artışla 9,2mn ton şeklinde kayıtlara geçti. Bu arada, küresel ham çelik üretimi ocak-mayıs döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre %14,5 artarak 837,5mn tona yükseldi. Kaynak: Anadolu Ajansı 

DİĞER ŞİRKET HABERLERİ 

 

ATP Bilgisayar (ATATP): Şirketlerin, çalışanlarına sundukları yan hakları yönetmelerine ve çalışanların yan haklarını seçmelerine imkan tanıyan senCard Esnek Yan Haklar Platformu'nun oluşturulması ve şirketlerin kullanımına açılması için BUPA Acıbadem Sigorta A.Ş. ile anlaşılmıştır. Bu kapsamda işbirliğinin ana unsurlarını içeren çerçeve sözleşmesi 21 Haziran 2021 tarihinde imzalanmıştır.

Kontrolmatik Teknoloji Enerji ve Mühendislik (KONTR): Şirket tarafından, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi teşvik uygulaması kapsamında, Lityum İyon Hücre, Batarya Üretimi ve Enerji depolama tesisi için Yatırım Teşvik başvurusu yapılmıştır.
  
FAİZ PİYASALARI


Salı günü günü ağırlıklı ortalama fonlama maliyeti %19 seviyesinde yatay seyretti. TCMB dün 54 milyar TL'lik (%19'dan, 7 gün vadeli) haftalık repo ihalesi açtı, toplam fonlama tutarı ise tamamı haftalık repo ihaleleri kaynaklı 273 milyar TL  oldu.

ABD 10 yıllık hazine tahvillerinin faizi dün güne %1,49 seviyelerinden başlarken, gün içerisinde %1,46-%1,51 bandında hareketin ardından %1,47 seviyesinden günü kapattı. 

Yurt içi tahvil piyasasında, dün verim eğrisinde günlük bazda kısa vadeli tarafta faizlerde sınırlı yükselişler gözlenirken, orta ve uzun vadeli tarafta ise faizlerde düşüşler görüldü. Bu kapsamda, günlük bazda kısa vadeli tarafta faizlerde 5 baz puan civarında yükselişler gözlenirken, orta ve uzun vadeli tarafta ise faizlerde 40 baz puana varan düşüşler görüldü. 

GÜNLÜK ÖZET PİYASA VERİLERİ

 

Kaynak:Ziraat Yatırım
Hibya Haber Ajansı

 
Yükseliş dönemi
 
YKS öncesinde neler yapılmalı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yükseliş dönemi
NATO zirvesi öncesi 5 gün yükselip Zirve sonrasındaki 5 gün düşen BIST100 ...
Altın haftaya toparlanma arzusuyla başladı
Paladyum ise günün en güçlü toparlanan kıymetli madeni olarak öne çıkarken, ...
Finansal piyasalar
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Aşılama hızında en iyi performans Türkiye’nin. ...
 
Piyasa gelişmeleri
.Bugün içeride Haziran ayı Tüketici Güven Endeksi açıklanacak, ayrıca ...
Ekonomik gelişmeler
Bu sabah negatif açılış ve sonrasında 1370 – 1420 arasında işlem aktivitesi ...
Günün gelişmeleri
Cuma günü yurtiçinde veri akışı sakindi. BİST100 endeksi günü % 1.63’lük ...
 
Kurlarda Biden hareketliliği yaşanıyor
Hafta başından bu yana piyasaların merakla beklediği ABD Mayıs ayı TÜFE ...
Uluslararası piyasalar
FED toplantısı ardından ABD kıymetlerinde alıcılı seyir devam ederken ...
TL mevduat faizleri ve TL kredi faizleri azaldı
Bankaların TL mevduat için uyguladıkları faiz oranı 11 Haziran haftasında ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri