MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve 3. Bölge milletvekili adayı Fatih ÇetinkayaAnkara’nın öncelikli sorununun kentsel dönüşüm olduğunu söyledi. Kentsel dönüşüm sağlanamadığı için sosyal sorunların da beraberinde geldiğine dikkat çeken Çetinkaya, “Kentsel dönüşümü halletmeden Ankara’nın trafik, okul, sosyal alan eksikliği, asayiş ve estetik sorununu gideremiyorsunuz” dedi. Çetinkaya şunları söyledi:
FELAKET GELMEDEN ÖNLEM ALINMALI
“Ankara hem istikbalimizin hem istiklalimizin şehri. Dünyada gelişmiş ülkelerinin başkentleriyle kıyasladığınızda talihsiz bir Ankara manzarası karşımıza çıkar. Ankara’nın öncelikli sorununu kentsel dönüşüm olarak görüyorum. Kentsel dönüşümü halletmeden Ankara’nın trafik, okul, sosyal alan eksikliği, asayiş ve estetik sorununu gideremiyorsunuz. Daracık bir alanda 1960’larda kurulmuş bir Demetevler Mahallesi hemen yukarısında Yeşilevler, Karşıyaka, Yahyalar var. Diğer ilçelere gittiğimizde Mamak’ta, Keçiören’de, Çankaya’da da olmak kaydıyla çok acilen kentsel dönüşüm yapılması gereken yapılar var. O günün tekniğiyle yapılan bu alanlar çok büyük tehlike arz ediyor. Yüz binlerce insan acilen kentsel dönüşüm yapılması gereken binalarda oturuyorlar. Deprem riskiyle karşı karşıyayız. Üst üste sıkışan bu binalarda Allah göstermesin bir deprem felaketinde inanın arama yapmaya dahi çıkamazsınız. Felaket gelmeden önlem alınması gerekiyor.
RANT MERKEZLİ DEĞİL İNSAN MERKEZLİ
Kentsel dönüşümlerin boş arazilere yapılmaması, rant merkezli değil insan merkezli düşünülmesi lazım. Bunları çözemediğiniz takdirde başka sorunları beraberinde getiriyor. Ankara’da uyuşturucu ve madde bağımlılığıyla mücadele eden bir kişiyim. Kamuoyuna duyurulmasında yetkililerin tedbir alması noktasında arkadaşlarımızla birlikte iki yıl önce çok mücadeleler verdik kampanyalar düzenledik. Ankara İstanbul Yolu ve Eskişehir Yolu ile ikiye ayrılmış bir şehir. Bir tarafında yeni binalar, yollar, alışveriş merkezleriyle yaşam standartları yüksek yerler, şehrin öbür tarafında kentsel dönüşümün yeterince sağlanamadığı ikamet eden kitlelerin farklılaştığı yerler. Buralar hızla göç almaya başlıyor. Otoparkı, yeşil alanı, spor alanları olmayan güvenliğinin okul aile birliklerince bir güvenlik tutularak sağlandığı devlet okullarında uyuşturucu tacirlerinin kol gezdiği alanlar olabiliyor.
TEDBİR ALINMAZSA GENÇLER İTİLMİŞ OLUR
Ankara’da 1 milyon 600 bin 11 ila 29 yaş arasında genç nüfusumuz var. Gençliğin korunması için yerelde ve genelde tedbirler almazsanız maalesef bu işte iştahı kabarık olan tacirlerin tuzağına kendi elinizle gençleri itmiş olursunuz. Bugün Ankara’da bir kişiye 286 metrekare AVM alanı düşüyor ama kaç metrekare spor alanı ve yeşil alan düşüyor diye merak edip sorarsanız bu şehrin öncelikleri kendiliğinden ortaya çıkıyor. Kentsel dönüşümle beraber sosyal dönüşümün de göz ardı edilmemesi gerekiyor. Allah izin verir de Meclis’e girersek dün olduğu gibi bugün de yarın da bütün hayatımız Ankara ve Ankara’nın sorunları olur. Bundan sonra Ankaralıların sesi olmaya bütün Ankaralıları da harekete geçirmek için mücadele edeceğimin de bilinmesini isterim.”