Büyükşehir Belediye Meclisi’nin, ağustos ayı olağan ilk toplantısında, Keçiören’e bağlı Karakaya ve Karşıyaka mahalleleri sınırlarından geçen Gülen Caddesi’nin adının, ‘Güldalı Caddesi’ olarak değiştirilmesine karar verildi. Meclis kararını, cadde sakinleri de olumlu karşıladı. Valilik onayının ardından Büyükşehir Belediyesi Numarataj Şube Müdürlüğü tarafından ‘Güldalı Caddesi’ tabelaların asılacağı caddedeki ‘Gülen Apartmanı’ sakinleri ise, apartman adının yazılı olduğu bina girişindeki tabelada bulunan ‘Gülen’ yazısını kazıdı. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Gülen adını hayatlarından çıkarmak istediklerini belirten apartman sahibi Hüseyin Cebe, şunları söyledi:
BİR DAHA GÖRMEYELİM
“Apartmanımız, caddedeki ilk apartman olduğu için bir ismi yoktu. Elektrik ve su aboneliği alırken ‘Cebe’ adını verdik. Reklamcı bir arkadaşım daha sonra caddedeki ilk apartman olduğu için aynı ismi verelim tavsiyesinde bulundu. ‘Gülen Apartmanı’ yazılı bir tabela yaptı. Bu adamı (Fetullah Gülen) vatansever, imam, hoca olarak tanırken o tehlikeli biri çıktı. 15 Temmuz’dan sonra ‘Adını, soyadını bir daha görmeyelim’ diyerek, adını apartmanımızdaki tabelamızdan kazıdık. Cadde adının değiştirilmesine de çok sevindim.”
ÖNCE GAYRİRESMİ DEĞİŞİM
Öte yandan dünkü Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında alınan kararla adı değiştirilen Gülen Caddesi’nde, 15 Temmuz gecesinin kahramanlarından Binbaşı Barış Dedebağı’ın adının yazılı olduğu tabelaların asılı olması dikkat çekti. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, ‘Gülen Caddesi’ tabelaları yerine asılan ‘Binbaşı Barış Dedebağı Caddesi’ yazılı tabelaların gayriresmi olduğunu belirterek, “Belki vatandaşlar, tepkilerini göstermek amacıyla 15 Temmuz’dan sonra böyle bir tabela asmış olabilir. Ama Meclis kararı ve Valilik onayı olmadan Belediye’nin böyle bir şey yapması söz konusu değil” dedi.
KIZILAY MEYDANI'NIN ADI RESMEN DEĞİŞTİ
15 Temmuz darbe girişiminin ardından toplanan ilk Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, demokrasi nöbetlerinde gündeme gelen cadde ve meydan isimlerinin değişiklikleriyle de ilgili kararlar alındı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, 15 Temmuz’dan bu yana devam eden demokrasi nöbetinde vatandaşlara oylattığı Kızılay Meydanı ve GenelkurmayKavşağı’nın isimlerinin değiştirilmesine ilişkin Başkanlık Yazısı kabul edildi. FETÖ’nün darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığı’nı ele geçirmek isteyen Tuğgeneral Semih Terzi’yi öldürdükten sonra darbeci askerlerin açtığı ateşle şehit olan Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in adı da bir caddeye verildi.
Meclis’te alınan diğer kararlar şöyle:
* Genelkurmay Kavşağı’nın adı ‘15 Temmuz Şehitler Meydanı’, Kızılay Meydanı olarak bilinen Hürriyet Meydanı’nın adı da ‘15 Temmuz Kızılay Demokrasi Meydanı’ olarak değiştirildi.
* Konya Devlet Yolu’ndan Özel Kuvvetler Komutanlığı Nizamiyesi’ne kadar uzanan yola, Kumludere Caddesi ile birleştirilerek ‘Şehit Ömer Halisdemir Caddesi’ adı verildi.
DEMOKRASİ NÖBETİNDE OYLANDI
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 15 Temmuz Kızılay Demokrasi Meydanı’ndaki demokrasi nöbetinin 10’uncu gününde yaptığı konuşmada,
Kızılay Meydanı’nın ‘15 Temmuz Kızılay Demokrasi Meydanı’, Genelkurmay Meydanı’nın ‘15 Temmuz Şehitler Meydanı’ olarak değiştirilerek, her iki meydana da anıt dikilmesi yönündeki önerisinin vatandaşlar tarafından kabul edilmesi üzerine, “Meclis’te de sizin seçtiğiniz üyeler var, onlar da sizin bu kararınıza onay verecektir, şimdiden hayırlı olsun” ifadelerini kullanmıştı. Gökçek, Halisdemir için de, “Yiğit Astsubay kardeşimiz Astsubay Ömer Halisdemir’i unutmayacağız. İsmini Ankara’da bir caddeye vereceğiz” demişti.