Mart ayından itibaren tüm dünyada etkisini hissettiren ve halihazırda milyonlarca insanın enfekte olmasına ve binlercesininde ölümüne sebep olan koronavirüs salgınına karşı etkili tedavi yöntemleri geliştirildi. Bu yöntemlerin başında iyileşmiş hastalardan kan plazması alınması geliyor. Güney Kore’ye Çin’den gelen virüs nedeniyle bugüne kadar 13 binden fazla kişi enfekte oldu.
COVID-19 virüsünün Güney Kore’de yayılmaya başlamasıyla alınan önlemler virüsün yayılımını durdururken, ülkenin politikaları dünya genelinde başarılı bulunuyordu. Ancak normalleşme süreci kapsamında açılan olan eğlence merkezleri virüsün bir kez daha yayılmasına sebep oldu. Başlayan 2. dalganın yayılımını durdurmak için ise iyileşen Güney Kore’liler harekete geçti.
Bu bağlamda Güney Kore'de 13-17 Temmuz tarihleri arasında Kyungpook Ulusal Üniversite Hastanesi önünde iyileşen hastalardan kan plazması alınmaya başlandı. Kampanyaya COVID-19 salgınının 1. dalgasında hastalanıp iyileşen Shincheonji takipçilerinden 4000'e yakın kişi katıldı. Bu tarihler arasında yeterli antikor seviyesine sahip olan 500 kişiden alınan kan, ilaç ve aşı çalışmalarında kullanılacak.
Kyungpook Ulusal Üniversitesi, Bulaşıcı Hastalıklar Tıp Profesörü Shin-Woo Kim, "Yüksek konsantrasyonlu bir antikoru bulunan plazmaya sahip iseniz, salgın hastalığa yakalanan ve durumu ciddi olan hastaları iyileştirebilmek için bu plazmaları bağışlamanız oldukça önemlidir. İyileşmiş bir kişinin plazmasında bulunan dayanıklı ve etkili antikorlar, kan plazma materyalleri geliştirmek için hammadde olarak kullanılabiliyor.” dedi.
Yapılan açıklamada Antikor bağışları ile hastalığın tedavisinin geliştirilmesinde hızlanma sağlayabileceğini umut edilirken, toplu halde plazma bağışında bulunanlara teşekkür edildi.
Hibya Haber Ajansı