Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
7 Ocak 2012 Cumartesi - 09:44

Gökçek Dikmen Vadisinde anlaşma istedi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Dikmen Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında bölgede bulunan ancak tapu ya da tapu tahsis belgesi olmayanların temsilcileriyle bir araya geldi.

Gökçek Dikmen Vadisinde anlaşma istedi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Dikmen Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında bölgede bulunan ancak tapu ya da tapu tahsis belgesi olmayanların temsilcileriyle bir araya geldi.
Temsilcilerin, Büyükşehir Belediyesi'nin daha önce sunduğu önerileri kabul etmeyeceklerini söylemeleri üzerine Başkan Gökçek, Dikmen Vadisi'nde bir hafta içinde boş durumdaki binalardan başlanarak yıkımların gerçekleştirileceğini kaydetti. Başkan Gökçek, "Kanunlar çerçevesinde sunulan önerilerden birini kabul edip, sözleşmeyi imzalamanız gerekiyor. Bizimle sözleşme imzalayan vatandaşları mağdur ediyorsunuz. Onlar da haklı olarak, inşaatlar başlamadığı için bizi mahkemeye veriyorlar. Biz yasalar ne diyorsa yapmak zorundayız," dedi.
Başkan Gökçek'in talimatı üzerine yaklaşık 2 ay boyunca, zaman zaman Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kamil Kılıç başkanlığındaki yetkililerle görüşen hak sahibi olmayan sakinlere daha önce "Doğukent'te taksitle ucuz arsa veya TOKİ konutlarından taksitle ev" şeklinde iki öneri sunulmuştu. Bu öneriler üzerine gerçekleştirilen görüşmelerin ardından ilerleme kaydedilmesine ve görüş birliğine varılmasına rağmen sakinler, Başkan Gökçek ile makamında bir araya gelerek, önerilerde yer alan TOKİ evlerinin ödeme koşullarını kabul etmeyeceklerini ve Büyükşehir Belediyesi'nin ödemelerde destek olmasını istediklerini söyledi. Sakinler, bu koşulların sağlanmaması durumunda da sözleşmeyi imzalamayacaklarını ifade etti. Başkan Gökçek görüşmede, önümüzdeki haftadan itibaren yıkımlara başlanacağını ancak sözleşmeyi imzalayanlara TOKİ'den verilecek evlerin tamamlanacağı Haziran ayına kadar dokunulmayacağını anlattı. Sakinlere, öneriler konusunda daha önce görüş birliğine varıldığını hatırlatan Başkan Melih Gökçek, "Şimdi bu önerilerdeki fiyatları ödeyemeyeceğinizi söylüyorsunuz. Ancak kanunların izin verdiği ölçüde yapılan, zaten yapıldı. Dikmen Vadisi'nde bu ay sonu itibariyle ihaleye çıkmak zorundayız. Çünkü orada anlaşmaya vardığımız ve sözleşme imzalayan vatandaşlarımız haklı olarak bizi mahkemeye veriyorlar. Onlar da bir an önce ev sahibi olmak istiyor. Ancak siz imzalamadığınız için gecikiyor." diye konuştu.
Vatandaşların sunulan önerilerdeki itirazlarına da değinen Başkan Melih Gökçek, "TOKİ bu evleri zaten maliyetine veriyor. Kanunlar fiyat düşürmeye veya bizim destek olmamıza müsaade etmez. Daha önce bunların hepsini konuşmuştuk. Her şey hesaplandı ve size söylendi. Şimdi vazgeçiyorsunuz. Dikmen Vadisi'nde evlerini bekleyen vatandaşları mağdur ediyorsunuz. Yıkımlar önümüzdeki hafta boş olan binalardan başlanarak, gerçekleştirilmek zorunda." diye konuştu.

 
Gökçek gençleri dinledi, görüş aldı
 
Ankara'da şehir eşkiyası kurşun yağdırdı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gökçek gençleri dinledi, görüş aldı
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Çankaya Üniversitesi ...
Ankara'ya dev istihbarat köyü kuruluyor
Ankara'ya MİT, 3 bin dönüm arazi üzerine, tüm istihbari sinyallerin takip ...
Ankara'da soba zehirlenmesi
Başkent'te 30 yıldır engelli hayatı yaşayan Neriman Çolak ile eşi Yaşar ...
 
Ekmekte indirim bilmecesi
Ekmek gramajında ve içeriğinde yapılan değişiklik sektör temsilcilerini ...
Eş zamanlı kitap operasyonu
Ankara polisi, 10 ilde eş zamanlı korsan kitap operasyonu düzenledi. Değeri ...
Ankara'da kömür denetimi
Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, hava kirliliğine neden ...
 
Kış ortasında havuz keyfi
Etimesgut Belediyesi’nin Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu, kış aylarında da büyük ilgi görüyor.
Bozuk aile büyük tehdit
CİSED Başkanı Cem Keçe, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in ...
Hem Azerbaycan hem Türkiye için çalışıyoruz
Yaklaşık bir buçuk yıldır Ankara’da görev yapan Azerbaycan Büyükelçisi ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri