Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
6 Ocak 2012 Cuma - 09:45

Hem Azerbaycan hem Türkiye için çalışıyoruz

Yaklaşık bir buçuk yıldır Ankara’da görev yapan Azerbaycan Büyükelçisi Faig Bagırov, devlet büyüklerinin söylediği gibi Azerbaycan ve Türkiye’nin bir millet ve iki devlet olduğunu, bunu Türkiye’nin her bir köşesinde hissedebildiğini belirtti. Sovyet döneminde Türk müziğine hasret kaldıklarını aktaran Bagırov, o dönemde zor şartlarda Türkçe kaset ve plaklara ulaşabildiklerini anlattı.

Hem Azerbaycan hem Türkiye için çalışıyoruz

1996-2000 yılları arasında Türkiye’de görev yapan Faig Bagırov, 10 yıl aranın ardından 2010 yılında ülkesinin büyükelçisi olarak Ankara’ya tekrar geldi. Burada görev yapmanın büyük sorumluluğu olduğunu ifade eden Büyükelçi Sağırov, “İki ülke birbirine çok yakın ve kardeş. Biz hem Azerbaycan, hem de Türkiye için çalışıyoruz” dedi. 
Özümüzü buluyoruz
“1996-200 yılları arasında yine Türkiye’de görev yaptım. 10 yıl aranın ardından tekrar Türkiye’ye geldim. 15 aydır Türkiye’deyim, Daha önce Azerbaycan’ın Mısır’daki büyükelçisi olarak görev yaptım. Haydar Aliyev’in söylediği gibi Azerbaycan ve Türkiye “Bir millet iki devlet”. Türkiye’yi gezdiğinizde bunu daha iyi anlıyorsunuz. Bize büyük bir sorumluluk düşüyor. Biz hem Azerbaycan, hem Türkiye için çalışıyoruz. İki ülke birbirine çok yakın ülke. Bu ülkelerin amaçlarına uygun olarak biz de görevlerimizi yapıyoruz. Biz burada özümüzü buluyoruz, kendi evimizde hissediyoruz. Bu hissi her yerde alıyorsunuz. 
Stratejik müttefik
Şimdiye kadar bütün alanlarda çalışmalar yaptık. Azerbaycan’la Türkiye arasındaki ilişkilerin daha da ileriye götürülmesi konusunda adımlar attık. Siyasi ve ekonomik alanlarda çalışmalarımız oldu. Bu yıl Azerbaycan’ın bağımsızlığının 20. Yıl dönümü. Bu kapsamda konser programları, sergiler, konferanslar gibi etkinlikler düzenliyoruz. Türkiye Azerbaycan’ın bağımsızlığını tanıyan ilk ülke. Tüm faaliyetlerimiz Azerbaycan ve Türkiye arasındaki ilişkilerin strateji seviyesine yükselmesine neden oldu. Azerbaycan ve Türkiye, stratejik müttefik ve partner iki ülke.
 
Bu göreve kendimizi feda ettik
Diplomasi işinde rahatsız olmak diye bir şey yok. Biz bu faaliyete kendimizi feda ettik. Ülkenin durumu kötü olabilir, biz bu gelişmeleri takip etmek zorundayız. Türkiye’de meydana gelen bazı olaylar Türk halkını üzdüğü gibi bizi de üzüyor. 
Gölbaşı’na zaman ayırmaya çalışıyoruz
İş dışında zaman kalmıyor. Çünkü, Türkiye büyük bir ülke ve gündemi çok yoğun. 
Ankara’da çok sayıda temsilcilikler mevcut. Hem Türkiye, hemde diğer ülkelerle olan ilişkiler bize boş vakit bırakmıyor. Vakit buldukça şehir dışına çıkmayı tercih ediyoruz. Genelliklerİstanbul, İzmir, Antalya gibi şehirlere gidiyoruz. İzmir, Bakü ile kardeş şehir. Çok benzerlikler var. İzmir bize Bakü’yü hatırlatır.Ankara
’nın muhtelif yerlerini ziyaret ediyoruz. Gölbaşı’na zaman ayırmaya çalışıyoruz. 
Çok sayıda etkinlik
Biz bu yıl çok sayıda etkinlikler düzenledik. Siyasi, ekonomik ve kültürel etkinlikler yaptık. Azerbaycanlı gruplar, Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde gösteriler yaptılar. Türkiye’de çok sayıda sanatçı yaşıyor. Bu sanatçılar arasında ressamlar da var. Bu ressamlar, Türkiye’de bazı üniversitelerde güzel sanatlar fakülteleri kurulmasında ve yürütülmesinde çalışmalarda bulundular, katkı sağladılar. Mayıs ayında onların eserlerinin yer aldığı büyük bir sergi yaptık. Çok sayıda ziyaretçi sergiyi gezdi. Türksoy’la birlikte bazı çalışmalar yaptık. Onların faaliyetleriyle yakından ilgileniyoruz. Besteci Polat Bülbüloğlu’nun Aşk ve Ölüm isimli balesi sahnelendi. Azeri bestekarların eserlerinin seslendirildiği bir konser düzenledik. Medeniyetle birlikte bizim ilişkilerimiz de gelişiyor. İş adamlarımız Türkiye’de yatırımlar yapıyor. 
Ajda sevindirdi
Biz Türk müziğini çok severiz. Sovyetler birliği zamanında Türk müziğine hasret kalmıştık. O zaman kaset ve plaklar vardı. Onları bulmak çok zordu. Ama biz bulup dinlemeye çalışırdık. Şuan istediğimiz sanatçıyı dinleyebilmek bizim için büyük bir zevk. Türk müziğinin ne derece zengin olduğunu biliyoruz. Geçen Mayıs ayında düzenlediğimiz resepsiyonda Ajda Pekkan bizim resepsiyonumuza katıldı. Bu bizim için büyük bir sevinç oldu.”

 
Ankara'da facianın eşiğinden...
 
Bozuk aile büyük tehdit
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ankara'da facianın eşiğinden...
Kaza yapan araçtan fırlayan LPG tankı patlamadı
Balıkçıya ceza yağdı
Gölbaşı Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri, ilçede çığırtanlık yaparak ...
Başkent’te her park tiyatro
Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Oyunculuk Ana ...
 
Yenimahalle’de ısıtan budama
Yenimahalle Belediyesi, budamadan elde ettiği ağaçları dar gelirli vatandaşlara ...
Baro Köşk’e çıktı
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu ve beraberindeki ...
25 araç birbirine girdi
Konya-Ankara karayolunda sis nedeniyle aralarında askeri ve işçi servisininde ...
 
Medya okuryazarlığı zorunlu ders olsun
İletişim Fakültesi mezun ve öğrencileri, okullarda seçmeli olarak verilen ...
Ziyaretçilere kalori bilgisi
Sağlık Bakanlığı’nda ziyaretçilere ikram edilen yiyecek ve içeceklerin ...
Akdağ: Ankara suyu “uygun”
CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ın soru önergesini yanıtlayan Sağlık ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri