Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
28 Nisan 2009 Salı - 17:23

Erdoğan'a 'ikinci peygamber' benzetmesi

MHP'li Vural, AKP'li bir il başkanının Erdoğan için "İkinci Peygamber gibidir" dediğini söyledi

Erdoğan a  ikinci peygamber  benzetmesi

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, seçim mitinglerinde "Son Osmanlı Padişahı" ve "2'nci Atatürk" pankartları açılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için AKP Aydın İl Başkanı İsmail Hakkı Eser'in 14 Kasım 2008'de yaptığı bir konuşmada "İkinci Peygamber gibidir" dediğini öne sürdü. Aydın il başkanı Eser'in, 29 Mart seçimlerinde "taltif" edildiğini ve Aydın İl Genel Meclisi birinci sıradan aday gösterildiğini söyleyen Vural Erdoğan'a "Sen kimsin ki peygamberimize, dil uzatacak, onun adını alacak, mukayese ettirecek kadar bu milli manevi değerlerimizin içini hortumluyorsun?" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, son günlerde Başbakan Erdoğan'ın kendisine bir takım sıfatların yakıştırılmasından ayrı bir haz duyduğunu savundu. Daha önce Erdoğan'a eski ABD Başkanı Bush'un "BOP eşbaşkanı" görevini verdiğini hatırlatan Vural "Daha sonra Davos çıktı, Fatih oldu. Sonra da Padişah oldu, Atatürk'le ilgili pankart açıldı. Doğrusu sen Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı mısın, AKP Genel Başkanı mısın, nesin sen diye sorma ihtiyacı duyuyoruz" dedi.

-"AYDIN İL BAŞKANI 2'NCİ PEYGAMBER DİYOR"-

Basın toplantısında AKP Aydın İl Başkanı İsmail Hakkı Eser'in 14 Kasım 2008'de yaptığı bir konuşmanın kaydını dinleten Vural, İl Başkanı'nın Erdoğan için "Biz Başbakanımızın aşağıyız. Başbakanımız bizim için adeta ikinci peygamber gibidir" dediğini kaydetti. İl Başkanı'nın konuşmasının CD'lerini de basın mensuplarına dağıtan Vural, Eser'in 29 Mart seçimlerinde taltif edilerek İl Genel Meclisi birinci sıradan aday gösterildiğini kaydetti.

-"SEN KİMSİN SAYIN BAŞBAKAN"-

Başbakan Erdoğan'a "Sen kimsin Sayın Başbakan" diye seslenen Vural, şöyle konuştu:

"Sen kimsin ki peygamberimize, el uzatacak kadar onun adını alacak, mukayese ettirecek kadar bu milli manevi değerlerimizin içini hortumluyorsun. Yeri geldiği zaman iktidarı için partisi için 'Papaz elbisesi bile giyerim' diyen bir kimsesin. Bugün geldiğimiz bu noktada milli manevi şahsiyet abidelerimizle mukayese edecek kadar gözlerini hırs bürümüş. Bunlardan dolayı büyük üzüntü duyuyoruz. Ve böyle kimseleri yaptırıp konuşturup taltif ettiren bir siyasal zihniyetle karşı karşıyayız. Böyle bir kişinin milli ve manevi değer şahsiyetlerimizle mukayese edilmesini de Türk milletine hakaret kabul ediyorum."

-"BURASI TAYYİBAN CUMHURİYETİ DEĞİL"-

Türkiye'de yıpratılmadık milli ve manevi şahsiyet kalmadığını kaydeden Vural Peygamber'e kimsenin dil uzatmaya hakkı olmadığını söyledi. Aydın İl Başkanının sözleriyle ilgili Cumhuriyet Savcılarını göreve davet eden Vural "Türkiye demokratik bir ülke midir, değil midir? Ne sultanısın sen. İşsiz kalan yoksul bıraktığın gönüllerin mi, yoksa böyle inanç değerlerimizin içini boşaltanların gönüllerinin sultanı mısın? Yoksa Bush'un BOP'unun gönlünün sultanı mısın? Yoksa Davos'un sultanı mısın? Burası Tayyiban cumhuriyeti değil. Uyarıyorum bir daha milli ve manevi şahsiyetlere, peygamberimize dil uzatanlar hadlerini bilsinler" diye konuştu.

-SU SAYAÇLARI İLE İLGİLİ İDDİALAR-

Vural, basın toplantısında, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'le ilgili de yeni iddialarda bulundu. Su sayaçlarıyla ilgili Sanayi Bakanlığı Ölçüler ve Standartlar Genel Müdürlüğü'nün 2007 yılında İçişleri Bakanlığı'na yazı gönderdiğini ve su sayaçlarıyla ilgili 670 TL civarındaki rakamın tüketicilere külfet getirdiğini ve abonelerin mağdur edildiğini bildirdiğini söyleyen Vural, "Sanayi bakanlığı 'büyük külfet' diyor ancak soygun devam ediyor. İçişleri Bakanlığı bu konuda ne yaptı, Ankara Valiliği ne yaptı? Ankara'da niye zorunlu olarak ön ödemeli su sayacı takılıyor?" diye konuştu. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 26-28 Ocak 2009'da, Elektromed şirketinden, yüzde 20 iş artırımı ile 60 bin su sayacı alımı daha yaptığını kaydeden Vural, "Ankaralı kazıklanmaya devam ediyor, sayaç mı kalmadı depolarda? 42 bin sayaç var, sayacınız mı bitti de 60 bin sayaç daha alıyorsunuz? Günde 200 sayaç takılıyor bu 60 aylık sayaç alındığını ortaya koyuyor. Bu da Gökçek'in Ankaralı'ya su üzerinden kazığı" diye konuştu.

-"İHTAREN SÖYLÜYORUM İŞTEN EL ÇEKTİRİLEBİLECEĞİN GÜNLER YAKIN"-

Gökçek'e "ihtaren söylüyorum işten el çektirilebileceğin günler yakın" diye seslenen Vural, Gökçek'in kendisiyle ilgili araştırma yaptırdığı iddiaları konusunda ise "Yüreğin yetiyorsa çık televizyondan söyle. Mesaj gönderme. Ne istiyorsan sor. Evime gelip çay içebilir, gel sana acı kahve içireyim" diye konuştu. Vural Gölbaşında malvarlığı olup olmadığı yönündeki bir soruya ise "Var benim değil eşimin, imarsız yerde" karşılığını verdi.

 
ASKİ’ye mahkemeden ’fahiş fiyat’ freni
 
Erdoğan'ı protesto eden ÖDP'lilere gözaltı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ASKİ’ye mahkemeden ’fahiş fiyat’ freni
EVİNE su bağlatmak için müracaat eden Avukat Evrim Dost, Ankara Su ve ...
İDAŞ personelini ücretsiz izne çıkarıyor
İDAŞ İstanbul Döşeme Sanayii A.Ş.'nin, personelini bugünden itibaren en ...
Ekmek ve sütten bile kıstık
Türkiye’de ekonomiye güvenin azalmasıyla eğlence, sinema, teknoloji ve ...
 
Yeni paketin büyüklüğü 5,5 milyar lira
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, önümüzdeki günlerde ...
Yangının ardından şehitlik ortaya çıktı
Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı Gelibolu Yarımadası Tarihi ...
Akbil tarih oluyor
İstanbul toplu taşımacılığına yeni boyut getirecek temassız akıllı kart ...
 
Başbakan'dan hızlı trende hızlı açıklamalar
Ankara ile Eskişehir arasında hizmet verecek yüksek hızlı tren, seferlerine ...
Arınç'tan TSK'ya cevap
Genelkurmay İletişim daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, bu sabah ''İyi ...
Ekonomide yeni paket
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, merakla beklenen yeni paketin ayrıntılarını açıkladı
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri