Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>TÜRKİYE
5 Ağustos 2009 Çarşamba - 10:19

Daire başkanından ’Gençlik’ masalları

Büyükşehir Belediyesi’nin 6 Mayıs 2005’de ’tadilat’ gerekçesiyle kapattığı, defalarca açılış tarihi verilen ancak bir türlü açılamayan Gençlik Parkı’yla ilgili bu kez de Çevre Koruma Daire Başkanı Hatice Akgül konuştu. Akgül de Gökçek gibi açılışla ilgili tarih veremezken, bol bol tarihi bilgi vermeyi tercih etti.

Daire başkanından ’Gençlik’ masalları

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi’nin 6 Mayıs 2005 "tadilat" gerekçesiyle kapattığı Gençlik Parkı’yla ilgili açıklamalarda bulunan Çevre Koruma Daire Başkanı Hatice Akgül parkın ne zaman açılacağını açıklamazken bol bol parkla ilgili tarihi bilgi verdi. Parkın açılışa hazır hale geldiğini iddia eden Akgül, açılış tarihiyle ilgili bilgi vermekten kaçındı.

Tarihi misyonu olan ve Büyük Önder Atatürk’ün emriyle kurulan Gençlik Parkı’nın ilk proje çalışmalarının Atatürk’ün yaşadığı dönemlerde başlatıldığını bildiren Akgül, parkın "ilk kent park" özelliği de taşıdığını belirtti.

Açılışı Atatürk’ün ölümünden sonra yapılmakla birlikte, parkın proje başlangıcının o dönemde gerçekleştirildiğini ifade eden Akgül, şunları kaydetti:

"Atamız şu an Gençlik Parkı’nın olduğu ve o dönemde bataklık-sazlık olan bölüme bakarak, ’şurada şöyle bir yeşil alan olsa, park yapılsa, ortasında da bir havuz ve su olsa’ diye hayal etmiş ve sözler projenin başlangıcını oluşturmuş. Bu söyleminden sonra planlamalar yapılmış ve 1943’te bir 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda açılış gerçekleşmiş. Adı da bu nedenle Gençlik Parkı olmuş. Parkın 60-70 senelik misyonu var."

Eski kimliğine kavuşacak iddiası

Gençlik Parkı’nın çok daha modern ve kullanışlı yeni görüntüsüyle yeniden canlanacağına öne süren eden Akgül, parka ayrıca bir Cumhuriyet Anıtı dikmeyi planladıklarını belirtti.

Ulus, Metro, Gençlik Merkezi, 19 Mayıs Stadyumu karşısı, Gar ve Nikah Salonu Kapısı olmak üzere 6 giriş kapısı olan parkta, eski bando binası ve Ulus girişindeki karakol binasının da restore edildiğini anlatan Akgül, vatandaşların akşam iş dönüşü parkta aileleriyle buluşarak rahatça zaman geçirebileceğini söyledi. Akgül, parkın, yeni modern görünümüyle gece gündüz açık kalarak eski kimliğine kavuşacağını iddia etti

Gençlik Parkı’nda 1 yıldır sürdürülen yenileme çalışmalarının sonuçlandığını, çay bahçeleri, pastane ve 41 büfenin ihalesinin yapıldığını belirten Akgül, hizmete hazır hale gelmesiyle, çok yakın bir zamanda parkı açacaklarını bildirdi. .

Yeşil dokunun korunduğunu ve ek yeşillendirme çalışması yapıldığını belirten Akgül, parkla özdeşleşen havuzun ıslahının da gerçekleştirildiğini söyledi. Havuzun çevre düzenleme çalışmasının yapıldığını ve bu kapsamda etrafının boydan boya çalı türü bitkilerle ve çiçeklerle süsleneceğini anlatan Akgül, planda yer alan 5 bin 500 yeni ağacın bir bölümünün dikildiğini kaydetti.

Parkta sandal sefasına son

Gar binası karşısındaki meydanın altına 113 araç kapasiteli kapalı otopark da yapıldığını ifade eden Akgül, Lunapark’ın da ufak tefek değişikliklerle daha modern hale getirildiğini bildirdi.

Bugünün teknolojisiyle düzenlenen Gençlik Parkı’nda, güneşten korunma amacıyla son derece modern ve estetik görünümlü membran çardak kullandıklarını belirten Akgül, projede kayıkla gezintinin yer almadığını için, geçmişteki uygulamanın sürdürülmeyeceğini kaydetti.

Gençlik Parkı’ndaki Lunapark’ın parkla özdeşleşmiş olması nedeniyle muhafaza edileceğini anlatan Akgül, bu alanın ufak tefek değişikliklerle daha modern hale getirilerek aynen korunduğunu söyledi. Akgül, günümüz teknolojisi kullanılarak, çocuk ve büyüklerin hoşça zaman geçireceği modern bir eğlence alanı oluşturmak üzere Lunapark’ta yeni oyuncaklara da yer verildiğini kaydetti.

 
Zabıtayı halk da zaplıyor
 
Erol Manisalı'ya özel bölüm
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Zabıtayı halk da zaplıyor
Haberler Anında Cebinizde Hürriyet Mobil Haberler Anında Bilgisayarınızda ...
Avrupalı Türkiye’ye bizde evet diyoruz
İtalya’nın Ankara Büyükelçisi Carlo Marsili, İtalya-Türkiye Dostluk Grubu’nun ...
’Hidroket 2’ İzmir yolunda
İzmir’de bugün başlayacak olan ’TÜBİTAK Hidromobil 09’ yarışına iddialı ...
 
Tatile gitmek bizim için hayal
Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD) ile Pi Grup’un ortaklaşa gerçekleştirdiği ...
Toprak dökümü yargıya taşındı
İstanbul’da toprak döküm ihalelerinde yolsuzluk yapıldığı iddiaları yargıya ...
Kentli duyarlılığı ’lise’den mezun
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’nun talimatıyla adını yeniden kazanan ...
 
Kan bağışında artış var
Türk Kızılayı’na yapılan kan bağışları, 2009’un ilk yarısında geçen yılın ...
Tasarruf için LPG taktı
Ankara'da motosiklet döşemesi işiyle uğraşan bir kişi, yakıttan tasarruf ...
Alternatif tatil İç Anadolu’da
Yaz tatilinde uzak yerlere gitme imkanı olmayan Ankaralıların imdadına ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri