Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
3 Ocak 2012 Salı - 09:43

DT’den 33 değişik oyunla 194 temsil

Ankara Devlet Tiyatrosu, Ocak ayında 33 değişik oyun ve 194 temsille izleyici karşısına çıkıyor. Dokuz farklı sahnede, gerçekleşecek oyunlar için de çocuklar içinde tiyatrolar bulunuyor.

DT’den 33 değişik oyunla 194 temsil

Program kapsamında Büyük Tiyatro’da 3, 6, 8, 24 ve 29 Ocak tarihlerinde “Kerbela” seyirciyle buluşacak. Kerbela, İslamiyetin kuruluşunda var olan demokratik öğelerin yok edilmesine, Hilafetin saltanatlaşıp Doğu’nun klasik devlet yapılanmasına (nemrutlaşmasına) ve şeriatın bu saltanat-devlet anlayışının resmi doktrini haline gelmesine, din kisvesi arkasında, inançların yerini çıkarların almasına duyulan tepkinin ve direnişin öyküsünü anlatıyor. “Genç Osman” 10 ve 15 Ocak tarihlerinde Büyük Tiyatro’da temsil edilecek. Oyun, Genç ve deneyimsiz hükümdar olan Genç Osman’ın, toplum yaşamında ve devlet işlerinin yürümesinde devrim yapmak istemesini konu ediyor. Türk Hava Kuvvetlerinin Kuruluşunun100. Yıldönümü kapsamında sahnelenen “Bir Tayyare Serüveni”, 17, 20 ve 22 Ocak tarihlerinde Büyük Tiyatro’da izlenebilecek. Oyunda, Türk insanının havacılık konusunda yapılan icat ve atılımlarda ne kadar öngörülü ve cesur olduğu anlatılıyor” 

Küçük Tiyatro’da Angelo Savalli’nin yazıp yönettiği, Durdu Kundakçı’nın dilimize çevirdiği “Figaro” 3-7 Ocak tarihleri arasında ve 31 Ocak tarihinde temsil edilecek. 
Oyun, Napolyon ordularının işgaline uğrayan Napoli’de halk, askerler ve soylular arasındaki yaşanan sınıfsal çatışmalara farklı bir pencereden bakıyor. “Keloğlan-Keleşoğlan” adlı çocuk oyunu 4, 8, 15, 22 ve 29 Ocak tarihlerinde aynı sahnede küçük izleyicilerle buluşacak. Moliere’in yazdığı, Sema Kuray ‘ın dilimize çevirdiği, Philip Boulay’ın yönetmenliğini yaptığı “George Dandin”’ adlı oyunun dekor ve giysi tasarımı Jean-Guy Lecat’a, ışık tasarımı Ahmet Karademir’e ait. Oyun
, 10-21 Ocak tarihleri arasında da izlenebilecek. Haldun Taner’in yazdığı, Semih Sergen’in yönettiği “Sersem Kocanın Kurmaz Karısı” 24-28 Ocak tarihleri arasında izlenebilecek. Oyunda, Ünlü Fransız yazar Moliere’in bir oyununu çalışan, ama bir türlü ortak bir fikirde buluşamayıp, tartışan Tomas Fasülyeciyan tiyatro kumpanyasının maceralarını anlatıyor.

Periler, kuşlar, cinler

Akün Sahnesi’nde Nihat Asyalı’nın yazdığı, M.Bozkurt Kuruç’un yönettiği “Rab Şeytana Dedi ki” 10-15 Ocak tarihleri arasında izlenebilecek. Mitolojide ve kutsal kitaplarda yer alan Sysphos ve sabreden Eyüp öykülerinden oluşan müzikli, danslı ve şarkılı bir 
oyun
. Özlem Saraç’ın yazdığı, Asuman Bora’nın yönettiği çocuk oyunu“Camdan Kalp” 15 ve 22 Ocak tarihlerinde izlenecek. Periler, kuşlar, cinler, cadılar? Soluksuz izlenebilecek eğlenceli bir serüven.

Dormen’in “Kantocu”su

Çayyolu Cüneyt Gökçer sahnesinde ise Haldun Dormen’in yazıp yönettiği “Kantocu” adlı müzikal; 3-7 Ocak tarihleri arasında seyirciyle buluşacak. Oyunda Cumhuriyet’in ilanından hemen önceki dönemde Ermeni bir kantocu olan Verjin’in aslında Müslüman olmasının ortaya çıkışı, aşk ve sahne hayatı konu ediliyor.
Metin Arslan’ın yazıp yönettiği “Benim Tatlı Meleğim” adlı çocuk oyunu 6, 8, 13 ve 15 Ocak tarihlerinde sahnelenecek. 10-14 ve 31 Ocak tarihlerinde temsil edilecek “Barış” adlı 
oyun Aristophanes’in. Wajdı Mouawad’ın yazdığı, Cem Emüler’in Türkçe’ye çevirdiği ve yönettiği İstanbul Devlet Tiyatrosu yapımı “Yanık” 17-22 Ocak tarihleri arasında izlenebilecek. Brita Kutchmy’nin yazdığı Çağman Pala’nın dilimize çevirdiği, Işıl Kasapoğlu’nun yönetmenliğini yaptığı her yaşta çocuğa yönelik “Narnia Günlükleri” ise 24-29 Ocak tarihleri arasında aynı sahnede izlenebilecek. 

 
“Akil adamlar” kalkınma için bir araya geliyor
 
% 90 düşme kalkar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güldeste VIII sanatseverlerle buluşacak
Güldeste VIII sanatseverlerle buluşacak
Gazalcı’nın yeni kitabı raflarda
CHP eski Denizli Milletvekili ve öğretmen Mustafa Gazalcı’nın Öğretmenin ...
Dali’nin Zodyak serisi büyüleyecek
20’nci yüzyılın en önemli sanatçılarından Salvador Dali’nin eserleri Başkentlilerle ...
 
Bilkent Sanat’ta müzayede
Antika ve Sanat Eserleri Müzayedesi, Bilkent Center Sanat Sokağı’nda gerçekleşti. ...
Ödüle doymuyorlar
Katıldığı uluslararası yarışmalarda çok sayıda ödül kazanan Kültür ve ...
Keçenin modern yüzü
Geleneksel keçe çalışmaları ile keçe sanatına yeni bir boyut kazandıran ...
 
Hep aynı iklimde geçmişe uyanmak
Prof. Fevzi Karakoç’un “Penceremden” adlı sergisi 10 Aralık’ta Arete Sanat ...
MDT’nin yeni eseri izleyici ile buluşuyor
Ankara Devlet Opera ve Balesi Modern Dans Topluluğu tarafından sahneye ...
Katar Milli Günü kutlandı
Katar Milli Günü, Ankara’da düzenlenen resepsiyonla kutlandı. Resepsiyona ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri