Bakanlığın açıklamasındaki veriler ayrıca, 77 milyon yetişkinin tek başına yaşadığını gösterdi. “Bekarlar topluluğunun” giderek büyümesi ve Covid-19 pandemisinden dolayı birçok restoranın sadece eve servis yapması, “tek kişilik yemek” ekonomisindeki büyümeyi de hızlandırdı.
Çin’de “tek kişilik yemek” olarak isimlendirilen paket yemekler, normalde restoranlarda kalabalık grupla yenebilecek yemeklerin, minik porsiyonlarla ve pakete ilave edilen araçlarla evlerde de tüketilmesine imkan tanıyan yeni bir trend. Geç saatlere kadar çalışıp, mesaiden sonra arkadaşlarıyla buluşmaya vakit bulamayan ve kalabalık grupla yenen hotpot gibi yemekleri yiyemeyen gençlerin son yıllarda bu yöndeki talepleri “tek kişilik yemek” ekonomisinin büyümesine neden oldu.
Söz konusu yemekler arasında en çok sevilenler ise “kendi kendine ısınan yemekler”. “Kendi kendine ısınan yemekler”, büyük gruplarla yenen yemeklerin, evde sadece bir veya iki kişi için hızlıca hazırlanmasını mümkün kılan ve gerçekten de kendi kendine ısınan hazır yemek paketlerine verilen genel isim.
Çin’in en büyük e-ticaret platformu tarafından açıklanan verilere göre, “tek kişilik yemek” ekonomisinin potansiyelinde geçen yıldan bu yana çarpıcı bir büyüme yaşanıyor. “Tek kişilik yemeklerin” bu platformdaki tüketiminin, geçen yıl önceki yıla göre yüzde 30 arttığı ve salgın gibi nedenlerden dolayı bu yıl da artmaya devam ettiği ifade ediliyor.
Bekarlar topluluğunun büyük tüketim potansiyeli, “tek kişilik yemekler” dışında, bekarlara uygun daireler, küçük ev aletleri ve tek kişilik seyahat hizmetleri gibi ekonomilerin de gelişimini hızlandırıyor. Çin’in en büyük e-ticaret devi tarafından açıklanan verilere göre, her yıl kasım ayında gerçekleştirilen alışveriş festivalinde, bu yıl küçük ev aletlerinin satışı geçen yıla göre 10 kat arttı.
Kaynak:Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı