Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
2035'te Geri Dönüşüm Oranı %60 Olacak
2035'te Geri Dönüşüm Oranı %60 Olacak
2024 Yılının Kelimesi: Kalabalık Yalnızlık
2024 Yılının Kelimesi: Kalabalık Yalnızlık
İŞKUR ve SYDV İşbirliğiyle 19 Bin Kişi İşe Yerleştirildi
İŞKUR ve SYDV İşbirliğiyle 19 Bin Kişi İşe Yerleştirildi
2025’te Tapu İşlemleri İçin Eski Kimlikler Kullanılamayacak
2025’te Tapu İşlemleri İçin Eski Kimlikler Kullanılamayacak
Sahte Alkol Operasyonunda 10 Bin 600 Litre Ele Geçirildi
Sahte Alkol Operasyonunda 10 Bin 600 Litre Ele Geçirildi
HABERLER>GÜNDEM
7 Aralık 2009 Pazartesi - 10:45

Çiller'e 28 Şubat soruldu

Çiller: Sırlar benimle mezara gidecek

Çiller e 28 Şubat soruldu

Eski Başbakan Tansu Çilller Vatan Gazetesi'nden Aydın Ayaydın'a konuştu. Çiller, 3 saatlik sohbette Ayaydın'a ilginç açıklamalar yaptı. Çiller'in '28 Şubat'la ilgili bir soruya verdiği yanıt ise hayli çarpıcıydı. İşte Ayaydın'ın yazısı:

Ritz Carlton Oteli’nin “dünyanın en iyi oteli” ödülünü alması nedeniyle hafta sonunda Mustafa Süzer’in verdiği resepsiyonun konukları arasında eski Başbakan Tansu Çiller ve eşi Özer Çiller’de vardı. Uzun süreden beri karşılaşmadığım Tansu Çiller’i görünce gazetecilik dürtüsü ile ülke gündeminde bulunan siyaset, ekonomi ve uluslararası ilişkiler konusunda görüşlerini alırım diye sohbete başlayınca gazeteci arkadaşım Jale Özgentürk ve Meliha Okur da bir ara yanımıza geldi. Gazetecilerin gündeme ilişkin sorulara Çiller çok fazla girmek istemedi. Bürokraside birlikte çalıştığım eski Başbakan Tansu Çiller’in bana arkadaşlarımdan biraz daha fazla tolerans gösterdiğini belirtmek isterim. Çiller bana, ‘Aydın bürokrasi ve siyasetteki başarını biliyordum da gazetecilikte de böyle başarılı olabileceğini hiç düşünmemiştim. Yaz boyunca işadamları ile yaptığın Bodrum Sohbetlerini büyük bir zevkle takip ettim. İnsancıl bir yaklaşımla yaptığın röportajlar harikaydı’ diye biraz da bana takıldı.

DP ÇATISINA NASIL BAKIYOR
Tansu Çiller ile yemekte de aynı masayı paylaşınca 3-4 saat baş başa sohbet etme imkanı buldum. Tansu Hanım’a, ‘Sayın Başbakanım uzun süredir köşenize çekilmiş hiç konuşmuyorsunuz. Oysa hem içerde hem dışarıda siyasette, ekonomide, uluslararası ilişkilerde kıyamet kopuyor. Bu konuda sizin de söyleceğiniz çok şey olması gerekir’ deyince de Tansu Çiller, ‘Siyaset defterini kapadım, siyaset ile ilgili yorum yapmak istemiyorum’ dedi. Bunun üzerine ‘Bir ara birbirine düşman olan ve sizin de Genel Başkanlığı’nı yaptığınız DYP ile Anavatan Partisi, DP çatısı altında biraraya geldi. Ne dersiniz tutar mı veya merkez sağdaki boşluğu doldurur mu?’ deyince de ‘Siyaset defterini kapadım’ diyerek siyaset gündemine ilişkin sorularımı birazcık da imalı bir şekilde geçiştirdi. Ancak merkez sağda bir boşluğun hâlâ doldurulamadığını da söyledi. Ben de bunun üzerine ‘Tansu Hanım bazı çevreler sizin yeniden siyasete dönmenizi bekliyor. Hatta bu konuda arada bir haberler de çıkıyor. Size bu konuda hiç talep gelmiyor mu?’ deyince de ‘Gelmez olur mu? Ülkenin her tarafından her kesimden sağ olsun benzer talepler geliyor. Ancak ben siyaset defterini kapattım’ dedi. ‘Peki bu defter ihtiyaç duyulursa bir daha açılmaz mı?’ diye sorunca da, içinden bir ah çekerek ‘Siyaset defterini kapadım’ demekle yetindi. Ben ısrarla DP, Süleyman Demirel, Hüsamettin Cindoruk ve Mesut Yılmaz ile ilgili sorular yönelttimse de, Tansu Çiller bu konulara girmemeye kararlıydı ve ‘Bahsettiğin parti ve kişiler birlikte aynı çatı altında siyaset yaptığım kişilerdir. Onlarla ilgili değerlendirme ve yorum yapmak yanlış olur’ dedi. Her şeye rağmen merkez sağdaki boşluğun doldurulması gerektiğinin altını çizdi.

EKONOMİYİ YAKINDAN TAKİP EDİYOR
Tansu Hanım da bana dünya ve ülke ekonomisi ile ilgili epeyce sorular sorup değerlendirmemi aldı. Ben de Tansu Hanım’a ‘Siz ülke ekonomisini nasıl buluyorsunuz?’ dediğimde de ‘Çiftçinin durumu çok kötü. Tarım sektöründe kötüye gidiş var. Oysa Türkiye bir tarım ülkesi. Tarım sektörüne daha köklü tedbirler almak gerekir. Çiftçinin maliyetlerini düşürücü tedbirler ve finansman sağlamak gerekir’ dedi. Tansu Hanım değerlendirmelerini dinleyince de her ne kadar ‘Siyaseti bıraktım’ dese de ülke ekonomisini çok yakından takip ettiğini, makro ekonomik göstergeleri izlediğini, borçlanma, büyüme, yatırım ve istihdam ile ilgili düşüncelerini aktardı. Tansu Hanım, işsizliğin geldiği durumun endişe verici olduğunu ve işsizler ordusunun gün geçtikçe artmasından büyük üzüntü duyduğunu söyledi.

RÖPORTAJ VERMEK İSTEMİYOR
Tansu Çiller’e ‘Sayın Başbakanım, yaptığım röportajları çok beğendiğinizi söylediniz. Peki böyle kapsamlı bir röportajı sizinle yapmamızı istemez misiniz?’ dediğimde gülerek ‘Ben kesinlikle hiçbir gazeteye konuşmak istemiyorum’ dedi ve ekledi: Sen benim eski arkadaşımsın elbette bana gelebilirsin. Ülke gündemine ilişkin konularla ilgili sohbet ederiz. Ancak bu sadece bir dost sohbeti olur. Yazılmamak kaydıyla...

28 ŞUBAT'TA ZARAR GÖRDÜ MÜ?
Tansu Çiller’e, ‘Efendim sizin tanık olduğunuz çok önemli olaylar var. Mesela 28 Şubat’ın en önemli tanığısınız. Hatta mağduru olduğunuz yazıldı, çizildi. Bu konuların da gün ışığına çıkmasını istemez misiniz?’ deyince de, ‘Aydın kardeşim devlet adamlığı büyük özveri ister. Devlet adamları, görev yaptığı dönemlere ilişkin haksızlıklara da uğramış olsalar, zarar da görmüş olsalar ülke menfaati susmayı gerektiriyor ise bunu da yapmalı. Devlet sırları devlet adamları ile mezara gitmeli. Ben ülkemi ve milletimi seviyorum. Ülkemin yararı için gerekiyor ise, benim fedekarlık yapmamdan daha doğru ne olabilir’ dedi.

Tansu Hanım’la 3 saate yakın sohbetimiz de elbette başka şeylerde konuştuk. Ancak onlar yazılmamak kaydıyla olduğu için onları okurlarıma aktarmam yanlış olur. Ancak Tansu Hanım’ı ziyarete gideceğim, günün birinde kendisi ikna edersem ülke gündemine ilişkin geniş kapsamlı bir röporatj yapmaya gayret ederim.

 
Obama'dan Ermenilere mektup
 
Sıcaklık 4 derece düşecek!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Obama'dan Ermenilere mektup
ABD Başkanı, 1915'te yaşananların samimi şekilde kabul edilmesi gerektiğini söyledi.
Camileri inşa ederken kadın düşünülmemiş
Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, kadınların mümkün olduğunca iyi ...
‘İnsansız araç’a yüklendi dünyada ilk 10’a girdi
Aselsan, Uluslararası İnsansız Araçlar Yarışması MAGIC-2010’da ilk 10 ...
 
Komutanlar kaçmaz
Savcıların, emekli kuvvet komutanlarını “kaçma şüpheleri bulunmayışı” ...
Otomobilde bu fırsatı kaçırmayın!
Binek ve ticari araç modellerini kapsayan kampanyalarda 15 bin TL’ye varan ...
Hollanda'dan İsviçre'ye minare tepkisi
Hollanda’da Türkler’den İsviçre referandumuna anlamlı mesaj. İki yeni ...
 
İş dünyasından katsayı tepkisi
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye’de mesleki eğitimin ikinci ...
'Erdoğan'ın otokratik dürtüleri var'
Economist'e göre Türk-Amerikan ilişkilerinde asıl test İran olacak
Başsavcı için 26 yıl istendi
Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner hakkında görevi kötüye kullanmak, ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri