Buruna genellikle dolgu maddesi enjekte edilerek yapılan bir işlem olan sıvı rinoplastinin burunda ameliyatsız düzeltme isteyen hastalar tarafından son dönemlerde sıklıkla talep edildiğini dile getiren Kulak Burun Boğaz (KBB) Uzmanı Op. Dr. Hünkar Batıkhan, "Kesi olmadan burnun şeklini değiştirmek için günümüzdeki en iyi yöntem olan sıvı rinoplasti ile burnunuzdaki tümsekler yumuşatılabilir ve burun ucuna hacim eklenebilir. Sıvı rinoplasti yöntemi ile burun şeklinde düzeltme yapılmasının yanı sıra burun ucu da kaldırılarak nefes girişinin sağlanması yoluyla nefes alma kalitesini yükseltmek de mümkündür" dedi.
“DOKTORUN DA OLURU ÖNEMLİ”
Sıvı rinoplasti için uzman doktor tarafından yapılacak muayene sonrasında hastanın burun yapısının bu işleme uygun olup olmadığına karar verilmesi gerektiğinin altını çizen Op. Dr. Batıkhan, "Bu işlem, ameliyat olmak istemeyen hafif ya da orta sorunlu vakalarda uygulanır ancak uzman doktorun onayı dahilinde olması çok önemlidir. Sıvı rinoplasti işlemi, sürekli bir sonuç vermez, 6-12 ay gibi bir süre için konfor sağlar. Hiç bir handikabı yoktur ve kişi hemen normal hayatına dönebilir. Denize, havuza girebilir, makyaj yapabilir, spora gidebilir" ifadelerine yer verdi.
"AMELİYATA ENGEL DEĞİL"
Op. Dr. Batıkhan, bu yöntemin sonrasında burun estetiği yapılmasında herhangi bir sakınca olmadığını da sözlerine ekleyerek, "Bu işlem genellikle burun estetiği işlemi öncesi kişinin nasıl bir sonuç alabileceğini canlı görmesi, deneyimlemesi açısından sıkça tercih ediliyor. Zaten genellikle dolgu yaptıran hastalarımız elde edilen olumlu sonucu görünce ameliyat olmak ve kalıcı bir konfor elde etmek istiyor. Bu işlemle hem o anda kozmetik anlamda hastayı rahatlatıyor hem de onu psikolojik olarak ameliyata hazırlamış oluyoruz. Dolgu işleminden 6-12 ay sonra burun estetiği yapılmasında herhangi bir engel yoktur" diye konuştu.
KİMLER TERCİH EDEBİLİR?
Burnunda estetik açıdan sorun yaşayanlar tarafından daha sık tercih edilen işlemle ilgili Op. Dr. Batıkhan, şu bilgileri verdi: "Genellikle burun sırtının hafif köprülü olduğu, burun ucunun şekillendirilmeye, yükseltilmeye ihtiyaç olduğu vakalarda tercih ediliyor. Ancak dolgu işleminin nefes alma kalitesine de faydası var. Bazı burunlarda, burun ucu düşük olduğu için hava girişi zorlaşıyor. Hava, girişlerde türbülansa uğruyor ve hasta tam nefes alamıyor. Bu işlemle burun tabanına dolgu yapınca burun ucu yükseliyor ve hava girişi rahatladığı için nefes kalitesi de artıyor."
Hibya Haber Ajansı