Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
İçişleri Bakanlığı'ndan Yeni '112 Web İhbar Sistemi' Uygulaması
İçişleri Bakanlığı'ndan Yeni "112 Web İhbar Sistemi" Uygulaması
Ticaret Bakanlığı'ndan Cep Telefonu ve Taşıt Satışlarına Yeni Taksit Düzenlemesi
Ticaret Bakanlığı'ndan Cep Telefonu ve Taşıt Satışlarına Yeni Taksit Düzenlemesi
2025 Yılı Bütçesi TBMM'de Kabul Edildi
2025 Yılı Bütçesi TBMM'de Kabul Edildi
Aday Öğretmenlik ve Kariyer Basamakları İçin Yeni Düzenleme Yayımlandı
Aday Öğretmenlik ve Kariyer Basamakları İçin Yeni Düzenleme Yayımlandı
19 İlde Gürz-30 Operasyonu: 40 Gözaltı
19 İlde Gürz-30 Operasyonu: 40 Gözaltı
HABERLER>EKONOMİ
15 Nisan 2022 Cuma - 12:42

Asya borsalarında satış gözleniyor

BIST100'ün güne yatay bir görüntüyle başlamasını bekliyoruz.

Asya borsalarında satış gözleniyor

Asya'dan Batı'ya kadar önemli birçok piyasanın kapalı olduğu günde Çin Merkez Bankası'nın beklentilerin aksine faiz indirimine gitmemesi sonrasında açık olan Asya borsalarında satış gözleniyor. Bu arada, ABD on yıllık tahvil faizi tekrar yakın zirvesine olan %2,83 bölgesine çıkarken, Brent petrol %2'nin üzerinde primli ve 111 USD civarında seyrediyor. Yurtdışı piyasalardaki görüntüye karşın BIST100'ün güne yatay bir görüntüyle başlamasını bekliyoruz. Dün işlem hacminde gözlenen düşüş ve yurtdışının tatil modunda olduğu dikkate alındığında endeks gün içerisinde 2.450 - 2.500 arasında dalgalanabilir. Yurtiçi yerleşiklerin borsaya olan talebi dışında yabancıların da Borsa İstanbul'da alıma geçtiğini gözlemledik. Dünkü haftalık menkul kıymet istatistiklerine göre (4 - 8 nisan haftası) yurtdışı yerleşikler hisse senetlerinde 245mn dolarlık alış gerçekleştirdi. Öncesinde, yılbaşına göre yaklaşık 1,3 milyar USD'lik çıkış yaşanmıştı. Kurun da sakin seyretmesiyle borsaya genel olarak ilginin sürmesini bekliyoruz. İlk çeyrek finansallarına yönelik beklentilerin şekilleneceği önümüzdeki hafta endeks 2.500 seviyesini kırarak yeni bir yükseliş dalgasına girebilir. Şirket hedef fiyatlarına yönelik analist tahminlerinde de agresif yukarı yönlü revizyonlar gelmeye devam ediyor.

*Yeşil ok olumluyu kırmızı ok olumsuzu göstermektedir.
 


 

 

 

     

MAKROEKONOMİ

   

Yurt içindeTCMB'nin PPK toplantısı takip edildi. TCMB, politika faizini beklentiler doğrultusunda %14 seviyesinde sabit bıraktı. Karar metninde mart ayına göre en önemli değişikliklerden biri Kurul'un, uzun vadeli Türk lirası yatırım kredileri de dâhil olmak üzere kredilerin büyüme hızı ve erişilen finansman kaynaklarının amacına uygun şekilde iktisadi faaliyet ile buluşmasının finansal istikrar açısından önemli olduğunu değerlendirerek ''makroihtiyati politika setinin güçlendirilmesine karar verildiğine'' dair ifadenin eklenmesi diyebiliriz. Makroihtiyati politika setinin güçlendirilmesi ifadesi de TCMB'nin yatırım kredilerini destekleyici zorunlu karşılık gibi adımlar atabileceğine dair sinyal veriyor.

  • Kurul, ''sürdürülebilir fiyat istikrarı ve finansal istikrarın tesisi için atılan ve kararlılıkla sürdürülmekte olan adımlar ile birlikte, enflasyonda baz etkilerinin de ortadan kalkmasıyla dezenflasyonist sürecin başlayacağını öngörmekte'' olduğuna ilişkin cümleyi de korudu.
  • Küresel enflasyondaki yükselişe dair gerekçelerin genel olarak tekrarlandığı, ancak martta nedenlerden biri olarak sayılan ''küresel talepteki toparlanma'' ifadesinin muhtemelen büyümedeki aşağı yönlü risklerle çıkarıldığı görülmekte. Küresel enflasyonun artmasına neden olarak küresel gıda güvenliğindeki belirsizliklerin eklendiği görülmekte, emtia fiyatlarındaki yüksek seyir, enerji başta olmak üzere bazı sektörlerdeki arz kısıtlarının daha da belirgin hale gelmesi ve taşımacılık maliyetlerindeki yüksek seviye diğer gerekçeleri.
  • Etkisi sürmekte olan jeopolitik risklerle birlikte küresel büyüme görünümüne dair temkinli ifadelerin sürdürüldüğü görülmekte. Bununla birlikte önceki metinde büyümede aşağı yönlü risk olarak belirttiği ''salgında varyantlara'' yönelik ifadenin ise güncel metinde yer almadığı görülmekte. Küresel merkez bankalarının para politikası duruşlarına ilişkin de önceki metindeki ifadeler korunmuş.
  • Dış talebe yönelik olumlu beklenti güçlendirilmiş. Kapasite kullanım seviyeleri ve diğer öncü göstergelerin yurt içinde iktisadi faaliyetin, bölgesel farklılıklar ortaya çıksa bile dış talebin giderek artan olumlu etkisiyle güçlü seyrettiğine işaret ettiği vurgulanmış. Cari işlemler dengesinde enerji fiyatlarından kaynaklanan risklerin devam ettiği belirtilmiş.
  • Yurt içi enflasyonda yakın dönemdeki yükselişte etkili olan faktörler ise; jeopolitik gelişmelerin yol açtığı enerji maliyeti artışları, ekonomik temellerden uzak fiyatlama oluşumlarının geçici etkileri, küresel enerji, gıda ve tarımsal emtia fiyatlarındaki artışların oluşturduğu güçlü negatif arz şokları olarak sıralanmış. TCMB'nin önceki karar metninde enflasyondaki yükselişteki gerekçelerden birini talep gelişmeleri olarak ifade ettiğini görmüştük. Güncel metinde ise talep gelişmelerine yer vermeyerek iç talepte olası bir yavaşlamaya işaret etmiş olabilir.
  • Bir sonraki PPK toplantısı 26 Mayıs'ta, 28 Nisan'da da soru-cevap kısımları bulunması açısından önemli olan yılın ikinci Enflasyon Raporu'nu takip edeceğiz.

Ayrıca TCMB tarafından şubat ayına ilişkin özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcu istatistikleri yayınlandı.

  • Buna göre, özel sektörün yurt dışından sağladığı uzun vadeli kredi borcu şubat ayında aylık 1,16 milyar USD azalışla (finansal sektörde 1,19 milyar USD azalış ve finans dışı sektörde 0,03 milyar USD artış) 160,1 milyar USD seviyesine geriledi, yıllık ise 3,78 milyar USD azalış (finansal sektörde 8,17 milyar USD azalış ve finans dışı sektörde 4,39 milyar USD artış) sergiledi.
  • Kısa vadeli kredi borcu ise şubat ayında aylık 0,25 milyar USD artışla (finansal sektörde 0,17 milyar USD artış ve finans dışı sektörde 0,08 milyar USD artış) 7,6 milyar USD seviyesine yükselirken, yıllık ise 2,04 milyar USD geriledi (finansal sektörde 1,92 milyar USD azalış ve finans dışı sektörde 0,12 milyar USD azalış).
  • Sektör dağılımına göre bakıldığında, şubat sonu itibarıyla, 160,1 milyar USD tutarındaki uzun vadeli toplam kredi borcunun %39,4'ünü finansal kuruluşların, %60,6'sını ise finans dışı kuruluşların borcu oluşturdu. Bunun yanında, 7,6 milyar USD tutarındaki kısa vadeli toplam kredi borcunun %82,8'ini finansal kuruluşların, %17,2'sini ise finans dışı kuruluşların borcu oluşturdu.



Öte yandan, dün ECB toplantısı takip edildi. ECB, faiz oranlarını değiştirmezken, net varlık alımlarının 3. çeyrekte biteceğine yönelik sinyal verdi. Faiz artışı içinse net varlık alımının sona ermesinden bir süre sonra gerçekleşeceği ve faiz artışının da kademeli olacağı vurgulandı. Gerekirse APP varlık alım takviminin revize olabileceği vurgulandı. Ayrıca Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın ekonomideki olumsuz etkilerine dikkat çekilirken, enflasyonun belirgin şekilde artan enerji fiyatları sonucunda önümüzdeki dönemde yüksek seyrine devam edeceği vurgulandı.

  • ECB Başkanı Lagarde ise, toplantının ardından yaptığı konuşmada, Euro Bölgesi'nde ilk çeyrekte büyümenin salgın önlemlerinin etkisiyle zayıf kaldığını, savaşın yeni kırılganlıklar oluşturduğunu, hanehalklarının daha yüksek maliyetlerle karşı karşıya kaldığını, enerji maliyetlerinin kısa vadede yüksek kalacağını ve yüksek enflasyonun temel nedeninin halen enerji fiyatları olduğunu belirtti. Bu kapsamda, enflasyon görünümüne yönelik yukarı yönlü risklerin arttığını ve büyüme görünümüne ilişkin ise aşağı yönlü risklerin çoğaldığını vurguladı. Lagarde, ECB'nin öncelikle varlık alım programını tamamlayacağını, belli bir süre sonra da faiz artışına gideceğini ancak bu sürenin, bir hafta veya birkaç ay da olabileceğini belirtti.

ABD tarafındamart ayına ilişkin perakende satışlar aylık %0,5 arttı. Alt kalemlere bakıldığında ise en belirgin artış artan enerji fiyatları ile benzin harcamalarında olurken, online satışlar ve otomobil ve parçaları harcamaları ise geriledi.

Ayrıca ABD'de nisan ayına ilişkin Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi öncü verisi, 59,4'ten 65,7'ye yükseldi. Alt endekslere bakıldığında, cari koşullar endeksi 67,2'den 68,1'e hafif yükselirken, beklentiler endeksi ise 54,3'ten 64,1'e belirgin şekilde yükseldi. Öte yandan, tüketicilerin enflasyon beklentileri yatay seyretti. Bununla birlikte, devam eden Rusya ve Ukrayna savaşının olumsuz etkileri, artan enflasyonist baskılarla tüketicilerin alım gücünde yaşanabilecek olası düşüşler ve Fed'in hızlı parasal sıkılaşmaya geçişiyle finansal koşullarda görülebilecek olası sıkılaşma tüketici güvenini önümüzdeki dönemde baskı altında bırakabilecek unsurlar olarak öne çıkmakta.

Bunun yanında, ABD'de 9 Nisan haftasına ilişkin yeni işsizlik maaşı başvuruları 185 bin kişi arttı. Veri, beklentilerin üstünde gelmesine rağmen istihdam piyasasındaki olumlu görünümün sürdüğüne işaret etti.

Yurt dışında bugün veri takvimine bakıldığında,

ABD tarafında, TSİ 15.30'da mart ayına ilişkin sanayi üretimi ve kapasite kullanım oranı verileri açıklanacak. Şubat ayında sanayi üretimi %0,5 artmış, kapasite kullanım oranı ise %76,3'ten %77,6'ya gelerek yükselişini sürdürmüştü. Artan jeopolitik risklerin üretime olan yansımalarını mart ayına ilişkin sanayi üretimi verisinde göreceğiz. Daha öncesinde yayınlanan mart ayına ilişkin S&P Global imalat PMI ve ISM imalat PMI yüksek seviyelerini koruyarak ABD sanayi üretiminin kısa vadede jeopolitik risklerden fazla etkilenmediğini göstermişti. Bu kapsamda, ABD'de mart ayında sanayi üretiminin aylık %0,4 artışla yükselişini sürdürmesi ve kapasite kullanım oranın da %77,8'e ulaşması bekleniyor.

Ayrıca ABD'de TSİ 15.30'da nisan ayına ilişkin New York Fed Empire State imalat sanayi endeksi takip edilecek. ABD'de mart ayına ilişkin New York Fed Empire State imalat sanayi endeksi, Rusya ve Ukrayna kaynaklı risklerin artmasının ardından 3,1'den -11,8 seviyesine gerileyerek Mayıs 2020'den bu yana en düşük seviyede gerçekleşmiş ve imalat sektörü faaliyetlerinde daralmaya işaret etmişti. Endeksin nisan ayında ise 1 seviyesine yükselerek yeniden büyüme bölgesine geçmesi bekleniyor.

Yurt içinde ise, TSİ 11'de Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından mart ayına ilişkin Merkezi Yönetim bütçe istatistikleri yayınlanacak. Şubat ayında Merkezi Yönetim bütçesi, vergi gelirlerinde ve TCMB'nin kar transferi ile diğer gelirlerdeki sert artışla 69,7 milyar TL fazla verirken, 12 aylık kümülatif bütçe açığı 138 milyar TL'den 91,5 milyar TL'ye gerilemiş ve bütçe açığı/GSYH oranı da %1,9'dan %1,3'e gerilemişti. Faiz dışı denge şubatta 113,4 milyar TL fazla vermişti, 12 aylık faiz dışı fazla ise ocak ayındaki 35,1 milyar TL'den şubat ayında 112,6 milyar TL'ye yükselmişti. Öncesinde izlenen nakit dengesinin 41 milyar TL açık vermesiyle mart ayında bütçe dengesinde açık görmeyi ve kümülatif bazda da bütçe açığı/GSYH oranının artmasını beklemekteyiz.

Ayrıca TSİ 10'da TCMB tarafından şubat ayına ilişkin kısa vadeli dış borç istatistikleri yayınlanacak. Kısa vadeli dış borç stoku, ocak ayında aylık 5,2 milyar USD artarken, yıllık ise 8,4 milyar USD artışla 125,5 milyar USD seviyesinde gerçekleşmişti. Orijinal vadesine bakılmaksızın vadesine 1 yıl veya daha az kalmış dış borç verileri kullanılarak hesaplanan kalan vadeye göre kısa vadeli dış borç stoku ise, ocak ayında aylık 2,1 milyar USD artarken, yıllık ise 16,5 milyar USD azalarak 173,7 milyar USD seviyesinde gerçekleşmişti.

Bunun yanında, TSİ 10'da mart ayına ilişkin konut satış verileri takip edilecek. Şubat ayında konut satışları aylık %10,5, yıllık ise %20,1 oranında artmıştı. İpotekli satışlar şubatta aylık %9,4, diğer satışlar ise aylık %10,8 artmıştı.

Öte yandan, TSİ 10'da mart ayına ilişkin tarım ürünleri üretici fiyat endeksi açıklanacak. Tarım ÜFE şubat ayında aylık %13,74 artarken, yıllık bazda ise %68,49'a yükselmişti.
 

ŞİRKET HABERLERİ 


Kardemir Karabük Demir Çelik (KRDMA, KRDMB, KRDMD, Nötr): Kardemir, üretim kapasitesini artırmak için 2021 sonlarında modernizasyon çalışmalarına başladığı 1 numaralı yüksek fırını tamamlayarak devreye aldı. Kaynak: Dünya

Qua Granite (QUAGR, Sınırlı Pozitif): Şirket, dört yeni üretim hattı ve inşaatı için planlanan yatırımları kapsamında, ikinci fırınını ateşlediğini ve önümüzdeki haftalarda tam faaliyetine başlayacağını açıklamıştır. Yeni açılan ikinci fırın ile birlikte Şirket, mevcut yıllık kapasitesinin 26mn m²'ye yükselmesini planlamaktadır.

SEKTÖR HABERLERİ 

 

Bankacılık: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esnaf ve Sanatkarlar ile İftar Programı'nda yaptığı açıklamada, "Turizm sektöründe döviz kazandırıcı hizmet veren firmalara yüzde 9'a kadar inen faiz oranlarıyla uzun vadeli Türk lirası finansmanı sağlıyoruz. İhracata dönük yatırımlara ilave yıllık yüzde 9'a varan faizle, TL cinsinden uzun vadeli finansman imkanı getiriyoruz." dedi. Katılımcılarla ihracata dönük yatırımlar ve Döviz kazandırıcı turizm faaliyetleriyle ilgili bir müjdeyi paylaşmak istediğini bildiren Erdoğan, şunları kaydetti:

"İhracata dönük yatırımlara yerli makine kullanımı, kısmi yurt dışı finansmanı ve bölgesel teşviklere ilave olarak yıllık yüzde 9'a varan faiz oranıyla Türk lirası cinsinden uzun vadeli finansman imkanı getiriyoruz. Benzer bir uygulamayı turizm sektöründe de hayata geçirerek, döviz kazandırıcı hizmet veren firmalara yüzde 9'a kadar inen faiz oranlarıyla uzun vadeli Türk lirası finansmanı sağlıyoruz. Proje finansmanı prensipleriyle harcama mukabili ve belge karşılığı kullandırılacak bu krediler için 100 milyar lirası ihracat, 50 milyar lirası turizm için olmak üzere toplamda 150 milyar liralık bir kaynak ayırdık. KOBİ'ler için 250 milyon lira, KOBİ dışı firmalar için 1,5 milyar lira limiti olan yüzde 9'a varan yıllık faiz oranı ve 2 yılı ödemesiz 3 ila 10 yıl arası vade ile kullandırılacak bu kredi paketinin sektörlerimize hayırlı olmasını diliyorum." Kaynak: Bloomberght

Enerji: Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile görüştü. Nebati, toplantıda özellikle gıda arz güvenliğinin önemli bir unsuru olan tarımsal sulamaya yönelik politika önerileri üzerinde görüştüklerini ve bu kapsamda, damla sulama ile Güneş Enerjisi Santrallerinin yaygınlaştırılmasına yönelik destek sağlanması üzerinde fikir birliğine vardıklarını açıkladı. Kaynak: (Dünya)

Gıda: Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre kesilen tavuk sayısı %15,3, tavuk eti üretimi %13,4, hindi eti üretimi %5,2 ve tavuk yumurtası üretimi %0,2 arttı. Ocak-Şubat döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre kesilen tavuk sayısı %15,5, hindi eti üretimi %15,2, tavuk eti üretimi %14,3 artarken; tavuk yumurtası üretimi %0,7 azaldı.

Halka Arz: Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Kimteks Poliüretan Sanayi ve Ticaret AŞ, BMS Birleşik Metal Sanayi ve Ticaret AŞ ile İmaş Makine Sanayi AŞ'nin halka arzını onayladı.

DİĞER ŞİRKET HABERLERİ

 

Biotrend (BIOEN): Şirketin bağlı ortaklığı Doğu Star Elektrik Üretim A.Ş'nin işletmecisi olduğu İnegöl Biyogaz Elektrik Üretim Tesisinin 2,800 MWe olan kurulu gücünün 4,242 MWe ye çıkarılması için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından 14.04.2022 tarihinde kısmi kabul İşlemi gerçekleştirilmiştir. Halihazırda 2,8 MWe kurulu güç kapasitesinde olan tesis, yapılan kabul işlemi neticesinde 4,242 MWe kurulu güç kapasitesine ulaşmıştır. Bu kapasite artışı ile birlikte, Şirketin toplam kurulu gücü 90.7MWe'ye ulaşmıştır.

Girişim Elektrik (GESAN): Şirket %70 bağlı ortaklığı Europower Enerji ve Otomasyon Tek. San. Tic. A.Ş., Toroslar Edaş tarafından 14/04/2022 tarihinde gerçekleştirilen ''Hücre & Trafo Merkezi - MMMH - Havalo Alımı İşi'' için ihaleye girilmiş ve en avantajlı fiyat verilerek ihalede 1. olunmuştur. İhale bedeli 7mn USD'dir. (Güncel baz USD/TL kuru ile ihale bedeli 102,4nm TL'dir.)

Manas Enerji Üretimi (MANAS): Şirket, ITRON (ABD) Firmasından G4 Doğalgaz Sayacı Üretim Hattının, teknoloji transferi ile Manas tesislerine taşınması için sözleşme imzaladığını açıklamıştır.

Mega Polietilen Köpük Sanayi (MEGAP): Şirket, yatırım hedefleri doğrultusunda üretmekte olduğu örme kumaşın nihai tüketiciye ulaşımı sürecinde kumaşın boya ve çeşitli işlemlere tabi tutulabilmesi için boya ve apreleme tesisinin kurulum işlemlerini tamamladığını ve faaliyete alındığını açıklamıştır.

Naturel Gaz (NTGAZ): Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nün 17 adet fabrika için açmış olduğu Doğalgaz (LNG veya CNG) İhalesi için 14 Nisan 2022 tarihinde teklif verilmiş olup, toplam 5 firmanın katıldığı ihalede 17 adet fabrika için en iyi teklifin şirket tarafından verildiği ihale komisyonunca açıklanmıştır. İhale Sözleşmesi'nin imzalanması için, ihale mevzuatına göre, yasal itiraz süresinin geçmesini takiben Sözleşmeye Davet yazısının gelmesi beklenecektir. İhaleye konu 355.700.000 kWh enerji, 33.430.451,13 Sm3 olup, söz konusu miktar Şirketin 2021 yılı toplam satış hacminin %16,5'ine tekabül etmektedir. İhale konusu doğal gazın, geçmiş yıllarda olduğu gibi Mayıs 2022 tarihinden itibaren 2022 yılı sonuna kadar tüketilmesi beklenmektedir.
 
FAİZ PİYASALARI

 

Perşembe günü ağırlıklı ortalama fonlama maliyeti %14 seviyesinde gerçekleşti. TCMB dün 45 milyar TL'lik (%14'ten, 7 gün vadeli) haftalık repo ihalesi açtı. Toplam fonlama tutarı ise haftalık repo ihaleleri kaynaklı 269 milyar TL oldu.

 

ABD 10 yıllık hazine tahvillerinin faizi dün güne %2,70 seviyelerinden başlarken, gün içerisinde %2,64-%2,83 bandında hareketin ardından %2,83 seviyesinden günü kapattı. 

Yurt içi tahvil piyasasında, dün verim eğrisinde kısa vadeli tarafta yatay seyir gözlenirken, orta ve uzun vadeli tarafta yükselişler görüldü. Bu kapsamda, günlük bazda kısa vadeli tarafta yatay hareket gözlenirken, orta ve uzun vadeli tarafta 20 baz puana yaklaşan yükselişler görüldü. 
 

GÜNLÜK ÖZET PİYASA VERİLERİ


Kaynak:Ziraat Yatırım
Hibya Haber Ajansı

 
Koronavirüs salgınında vaka sayısı düne göre azaldı
 
Piyasa gelişmeleri
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Asya piyasalarında güçlü yükseliş
Politika faizinde 2021 yılının son dört toplantısında toplam 500bp indirime ...
Piyasaların yönü
Geçen hafta endeks yukarı yönlü yükselişini sürdürdü ve bu hafta karışık seyretmektedir.
Yurt içinde TCMB toplantısı
Fed’in agresif bir sıkılaşmaya gideceğine dair beklentiler gündemdeki ...
 
Piyasalarda bugün
Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.
Küresel piyasalarda fiyatlamalar
ABD enflasyonunda yeni zirve görülürken majör hisse senedi piyasaları geriledi.
Enflasyon etkileri ve faiz hareketleri
ABD Hazine tahvilleri, Mart ayı için az önce açıklanan %8,5 yıllık enflasyonun ...
 
Piyasalarda bugün
Borsa İstanbul’un bu sabah satıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.
Küresel piyasalarda fiyatlamalar
Dün küresel piyasalarda negatif ağırlıklı bir seyir görüldü.
Rekor kapanış geldi
Borsa İstanbul yıl başından itibaren getiri sıralamasında dünya borsaları ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri