Mevcut Rektör Prof. Dr. Süleyman Büyükberber’in yeniden aday olmadığı seçimlerde, adayların yarısına yakınının Büyükberber’in atadığı ya da görev verdiği isimlerden oluşması dikkat çekiyor. Rektörlüğe aday olabilmek için istifa eden eski rektör yardımcıları Mahmut Özbay, İbrahim Uslan, Mehmet Türker ile eski başhekim Kadriye Altok ve eski dekan Hikmet Kavruk, Rektör Büyükberber tarafından atanmıştı. Öte yandan daha önceki dekanlardan Sacit Turanlı, Derviş Yılmaz ve Mithat Üner de tekrar aday oldu.
GÜL’ÜN SEÇMEDİĞİ YILMAZ YENİDEN ADAY
2012’deki rektörlük seçiminde YÖK tarafından birinci sırada rektör adayı sunulan ancak dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün tercih hakkını kullanmadığı Prof.Dr . Derviş Yılmaz ve ilk 6’ya girdiği halde YÖK aşamasını geçememiş Sacit Turanlı da adaylar arasında. 12 gün sonra gerçekleşecek seçimlerde ayrıca üniversitede bir ilk de yaşanacak. Mevcut Rektör Büyükberber tarafından atanan Gazi Üniversitesi’nin ilk kadın başhekimi Kadriye Altok, ilk kadın rektör adayı olarak seçime girecek. İHA
İŞTE GAZİ’NİN REKTÖR ADAYLARI
Gazi Üniversitesi’nde rektör adayı olan öğretim üyelerinin isimleri ise şöyle: “Prof. Dr. A. Duran Türkoğlu, Prof. Dr. Adnan Abacı, Prof. Dr. Bülent Aytaç, Prof. Dr. Derviş Yılmaz,Prof. Dr. Dursun Taşçı, Prof. Dr. Emin Ersoy, Prof. Dr. Güçlü Yavuzcan, Prof. Dr. Hikmet Kavruk, Prof. Dr. İbrahim Uslan, Prof. Dr. Kadriye Altok, Prof. Dr. Kemal Görmez, Prof. Dr. M. Necat Coşkun, Prof. Dr. Mahmut Özbay, Prof. Dr. Mehmet Türker, Prof. Dr. Mehmet Zeki Taner, Prof.Dr. Mithat Üner, Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu, Prof. Dr. Musa Bali,Prof.Dr. Mustafa Safran, Prof. Dr. Sacit Turanlı”.
'GAZİ ŞEHİR' VAADİ
Gazi Üniversitesi rektör adaylarından Prof. Dr. Derviş Yılmaz, seçildiği takdirde 80 bin öğrencinin eğitim, öğretim, barınma, kaynaklara ve teknolojiye ulaşma ve yeterlilik problemlerini hızla çözeceğini vaat etti. Yılmaz, “Akademik-idari kadro ayrımı yapmadan ‘Gazi Şehir’ projesi yoluyla konut imkanına kavuşturacağız” diyerek şöyle konuştu:
“Üniversite yönetimi tek başına bir rektörün değil bütün bileşenlerin ortak paydasıyla yürütülecek bir görevdir. Demokrasinin gereği de budur. Bu kapsamda bütün fakültelerde yeralan bütün akademik kadrolarımızla istişare çalışmalarımız hızla devam ediyor. Akademik kadrolarımızın önünü açıp dünyanın en kaliteli üniversiteleri sıralamasında tercih edilir hale getireceğiz. Rektörlük olarak idari konularda da yılların ihmalini giderme çalışmalarımız olacak. Yenilikçi yönetim anlayışımızla problem olarak görülen ve önü tıkanmış ne kadar konu varsa istişare ile çözme yolunda irade göstereceğiz.”