İş insanı T.K., telefon dolandırıcıların isteğini yerine getirerek 150 bin lirayı bir poşete koydu ve evden ayrıldı. T.K., daha sonra para dolu poşeti dolandırıcıların istediği yere bıraktı.
ŞİKÂYETÇİ OLDU
Eve dönünce akrabalarının uyarısı üzerine dolandırıldığını anlayan T.K., 10 Nisan PolisMerkezi’ne giderek şikâyetçi oldu. Polis, dolandırıcıları yakalamak için çalışma başlattı. Paranın bırakıldığı bölgedeki tüm güvenlik kamera görüntüleri alınarak incelemeye alındı.
FETÖ İLE KORKUTUYORLAR
Kendilerini polis, asker, savcı veya hakim gibi tanıtıp vatandaşı telefonla arayarak dolandıran telefon dolandırıcılar, daha önce PKK ve DEAŞ terör örgütü ismini kullanıyorlardı. Dolandırıcıların darbe girişiminin ardından ise terör örgütü FETÖ’yu kullandıkları, aradıkları vatandaşları FETÖ ile bağlantılı oldukları iddiasıyla korkutarak paralarını aldıkları öğrenildi.
100 MİLYON LİRALIK VURGUN
Aralarında profesör, asker, polis ve diplomatların da bulunduğu binlerce kişi telefon dolandırıcıların kurbanı oluyor. Telefon dolandırıcıları, geçen yıl ve bu yılın ilk dört ayında ülke genelinde 100 milyon liranın üzerinde vurgun yaptı. 2017’de yapılan operasyonlarda 542, 2018’in ilk dört ayında ise 163 telefon dolandırıcısı yakalandı.
81 İLDE 60 MİLYON BİLGİLENDİRME
Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Asayiş Daire Başkanlığı, vatandaşları terör örgütleriyle korkutarak dolandıranlara karşı ülke çapında mücadele sürdürüyor. Daire Başkanlığı’nın koordinesinde vatandaşların bilgilendirilmesi ve toplumsal farkındalığın artırılması için 2017 yılı ile 2018’nin ilk dört ayında 81 ilde 60 milyon kişiye bilgilendirme yaptı. Asayiş Dairesi Başkanlığınca hazırlanan uyarıcı metinler SMS olarak ülke genelinde 70 milyon cep telefonu abonesine gönderildi.