Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
24 Haziran 2009 Çarşamba - 01:09

'MAYIN'A KARŞI TEK YÜREK

Son kararı Yüce Divan verecek

 MAYIN A KARŞI TEK YÜREK

TÜRKİYE-SURİYE sınırındaki mayınlı arazileri temizleme karşılığı yarım asır süreyle yabancılara bırakan kanuna Köşk’ten onay çıkması, tüm muhalefeti birleştirdi. CHP’nin yasanın iptali için Anayasa Mahkemesi’ne göndereceği dilekçeye başta MHP olmak üzere muhalefet de imza desteği verdi. İşlemlerin bitmesinin ardından CHP, Anayasa Mahkemesi’ne başvuracak. Yasayla ilgili son kararı, yapacağı inceleme sonrasında  Anayasa Mahkemesi verecek.  


Halkın yüzde 62’si karşı
Halkın yüzde 62’sini temsil eden siyasi partilerin karşı çıkmasına rağmen yasanın Köşk’ten onay almasını böyle duyurmuştuk.

 


Gül tarihi uyarılar yapmıştı
Mayınlı bölgedeki topraklarla ilgili Yahudi emellerini anlatan Cumhurbaşkanı Gül’ün sözleri dünkü manşetimizde yer almıştı.

 

GÜL’ÜN, CUMHURA RAĞMEN ONAYLADIĞI YASA MAHKEMEYE GİDİYOR

 

Muhalefet mayına karşı tek yürek
Mayınlı arazileri temizleme karşılığı yabancılara bırakan kanun, muhalefeti birleştirdi. CHP’nin iptal için Anayasa Mahkemesi’ne göndereceği dilekçeye MHP tam destek verdi

 


Haber: Selda Öztürk KAY
Suriye sınırındaki arazileri mayın temizleme karşılığı yarım asırlığına yabancıya bırakan yasa karşısında muhalefet yekvücut oldu. Çoğunluğun itirazına rağmen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yasayı jet hızıyla onaylamasının ardından Anayasa Mahkemesi’ne itirazda bulunmak için harekete geçen CHP’ye MHP’den destek geldi. CHP’nin, yasanın iptali için Anayasa Mahkemesi’ne göndereceği başvuru dilekçesine, MHP’li milletvekillerinin tamamı imza attı. İmza işlemlerinin tamamlanmasının ardından CHP, Anayasa Mahkemesi’ne başvuracak.

 

AKP’li vekillere çağrı
MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, konuyla ilgili yaptığı değerlerdirmede, partisinin 69 milletvekilinin tamamının imzalarıyla dilekçenin arkasında olacaklarını söyledi. MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı da “Umarım iktidar milletvekillerinden bazıları da dilekçemize destek verir” dedi. AKP Grubu’ndan çok sayıda milletvekilinin, mayınlı arazilerin temizlenmesine ilişkin yasa tasarısına gizli bir muhalefet sergilemesi üzerine iktidar, karar yeter sayısı bulmakta zorlanmıştı. AKP Grubu, tasarının ilk 4 maddesini ancak 190-200 milletvekiliyle geçirebilmiş, 100’den fazla fire verilmişti.
 
Yasada neler var?
Yasaya göre, mayın temizleme işini, öncelikli olarak Milli Savunma Bakanlığı yaptıracak; bu usulle gerçekleşmezse, Maliye Bakanlığı devreye girecek. Mayından temizlenen alanlardaki Hazine taşınmazlarının tasarrufu, Maliye Bakanlığına geçecek. Maliye Bakanlığı, ihale komisyonlarının oluşum ve çalışmasına ilişkin usulleri, esasları belirleyecek ve hizmet satın alarak yaptıracak. Bakanlık, ihale komisyonlarının oluşum ve çalışmasına ilişkin usulleri, esasları da belirleyecek. Genelkurmay Başkanlığı, Milli Savunma, Maliye, Tarım ve Köyişleri bakanlıkları temsilcilerinden oluşacak ortak komisyon, yapılacak işin muayene ve kabulünün yanı sıra ihale şartnamesini de hazırlayacak. Komisyonların görevleri ve çalışmasına ilişkin usulleri bu komisyonca belirlenecek. Kamuoyu ve muhalefet, bu kanunda yer alan yap-işlet-devret modeliyle ihaleye büyük tepki göstermişti.

 


Foto muhabiri yeleği giydi
Türkiye Foto Muhabirleri Derneği’nin Ankara’da düzenlenen ödül törenine katılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, foto muhabiri yeleği giyerek objektifin arkasına geçti. Basının demokrasinin en önemli kurumlarından birisi olduğunu ifade eden Gül, “Türkiye’de basın özgürlüğü en ileri şekilde gerçekleşmektedir. Foto muhabirleri habere anlamını veren, haberi objektif hale getiren muhabirlerdir” dedi.

 


TAM MUTABAKAT

 

Hukuk haklı bulacak
CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü, Mayın Yasası’nın iptali için açılan dilekçeye MHP’nin 69 milletvekiliyle tam destek vermesini “Gayet doğru bir hareket” olarak nitelendirdi. Mengü, “Kararaname ile yapılabilecek bir konu, Meclis’teki sayısal çoğunluğa güvenilerek kanunla çözüme ulaştırılmak isteniyor. Hükümetin bu girişimi Anayasa’nın ilgili maddelerine aykırı. Dolayısıyla hukukun bizi haklı bulacağını elbette düşünüyorum” diye konuştu.

 


Sözünün arkasında durmalı
Ankara dışında olduğu için Meclis’te imzaya açılan başvuru dilekçesine imza atamayan DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız, CHP’nin girişimine destek verdiğini söyledi. Abdullah Gül’ün 1991-1992 yıllarındaki görüşlerini yansıtan söylemlerini hatırlatan Yağız, “Cumhurbaşkanının o günkü sözlerinin arkasında durmasını beklerim” dedi. Bu konuda sağlanan mutabakatın önemli olduğunu ifade eden DSP’li Yağız, şunları kaydetti: “Mayınlı arazilerin temizliğini öngören yasa bu haliyle çıkmamalıydı. Dolayısıyla tüm partilerin aynı şekilde hareket etmelerini son derece olumlu buluyorum.”

 


Yanlıştan dönülmesi gerekiyor
MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, yasanın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın faşizan baskısıyla Meclis’ten geçtiğini savundu. Günal, “Başbakan, yap-işlet-devret seçeneğinin yasada kalması konusunda baskı yaptı. 44 yıllığına toprakların başka bir yabancı ülkeye verilmesi çok sakıncalı. Bizim muhalefetimizin başından beri gerekçesi buydu. AKP grubunun büyük çoğunluğu da bu görüşteydi. Ancak Başbakan’ın faşizan baskısıyla bu sonuç ortaya çıktı. Buradaki ısrarı da bir yerlere söz verdiğinin delili olarak kabul ediyoruz. Bu yanlıştan dönülmesi gerekiyor. Yasanın izahı mümkün değil. Mantıklı bir açıklaması yok” dedi.

 
Emniyet'teki belge de fotokopi çıktı
 
Ermenistan'da Kürt aileyi katlettiler
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Emniyet'teki belge de fotokopi çıktı
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, İrticayla Mücadele Planı ile ilgili Emniyet'teki ...
Küçük baba 22. katta can aldı
Daha önce de adı suç olaylarına karışan Dündar Kılıç’ın torunu Onur Özbizerdik, bu kez can aldı.
ABD’nin izlenebilir silahları PKK’da
ABD’nin kaçak yollardan Irak’a ve Afganistan’a izleme çipli silah gönderdiği ortaya çıktı.
 
Biz müslümanlığı AKP'den öğrenmedik
Saylan'ın imamı CHP rozetini taktı, AKP'ye çaktı.
Asker köstebeği böyle yakaladı!
Şubat ayında bazı istihbarat bilgilerini medyaya sızdırdığı iddia edilen ...
'TÜRKİYE ZAN ALTINDA BIRAKILDI'
ABD, Afganistan operasyonlarında kullandığı Kırgızistan Manas üssünde kalmaya devam edecek.
 
Subay operasyonunun perde arkası
ERZİNCAN'da, Genelkurmay Başkanlığı'nın PKK ile ilgili istihbarat raporunu ...
Erdoğan Yaşar Nuri'yi mahkum ettirdi
Bir televizyon kanalında Başbakan Erdoğan aleyhine sözler söyleyen Yaşan ...
O TOPRAKLAR YAHUDiYE VERiLECEK
İşte Cumhurbaşkanı’nın hem hükümeti hem de Türk milletini uyarmayı amaçlayan açıklamaları
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri