Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
10 Eylül 2009 Perşembe - 09:32

Yük taşınan araçta boğuldular

Yedi kadın işçiyi ölüme tabut gibi panelvan taşıdı. Kadın işçiler kapıyı açamadı....

Yük taşınan araçta boğuldular

Tekstil firmasında çalışan yedi kadın, servis bindikleri aracının sel sularına kapılması sonucu yaşamlarını yitirdi. Panelvanın servis aracı olarak kullanımının yasak olduğu, kadınların kapıyı açamadıkları için boğuldukları ortaya çıktı.

Nebahat Salkım, Nuriye Can, Bircan Karataş, Özlem Ünal, Fikriye Özentürk, Altun Yüksek, Nevide Kırcı... Halkalı Pameks Tekstil Fabrikası’nda çalışan bu yedi kadının içinde olduğu araç sabah saatlerinde fabrikanın bahçesine geldi.

Vatan Gazetesi'nden Bülent Ergün'ün haberine göre; bahçedeki birikmiş yağmur sularını gören Mehmet isimli şoför, önce girip girmemekte tereddüt etti. Ama daha sonra araçla birlikte bahçede ilerledi. Bu sırada arabanın tekerlekleri yarısına kadar suya gömüldü. Aracı park eden şoför tam arka tarafta oturan kadınların kapısını açmak için araçtan dışarı çıkarken bir anda sel suları bahçe duvarını yıkarak fabrika bahçesini doldurdu. Şoför ve arabanın ön tarafından oturan iki kadın can havliyle kendilerini dışarı atmayı başarırken, diğer kadınlar aracın içinde boğularak yaşamlarını yitirdiler. Arkadaşlarını gözleri önünde kaybeden fabrika işcileri ise şoka girdi. Çalışanlardan Halil İlhan gördüklerini şöyle anlattı; “Şoför önce girmek istemedi çok kuvvetli yağış vardı. Fabrika bahçesine girdi ve bir anda sel suları gelince araba suların içinde kayboldu. Manzara karşısında şok geçirdik. Yapabileceğimiz hiçbirşey yoktu. Sadece izledik. Elimizden birşey gelmedi. Can havliyle kendini dışarı atan kadını kurtarmak için yukarıdan ip attılar kadın ona tutunmayı başarınca onu yukarı çektiler. Hatta çekerken kadını düşürüyorlardı.”

Aynı mahalle ortak kader

Ailesi perişan oldu


Korkunç olayda can veren Nebahat Salkım işe yeni başlamıştı, ailesine destek olmak için özellikle çocuklarının okul masraflarını karşılamak için çalışıyordu.

35 yaşındaki kadının eşi yaşananlara isyan ederken “Sabah işe gitmek için erken çıktı. Fabrikanın önünde sel suları gelince şoför kapıyı falan açmadan kaçmış gitmiş. 18 ve 16 yaşındaki iki çocuğumla yapayalnız kaldım” diye konuştu.

Eşi Nuriye Can’ı kaybeden İbrahim Can ise oğlu Zafer’i teselli etmeye çalışıyor. 35 yaşındaki eşinin sabah işe giderken kendisini aradığını söyleyen Can, “Yolları kastederek, buralar çok kötü ama biz yine de işe gidiyoruz dedi. Bu son konuşmamız oldu. Sonra olayı duyunca hemen geldik ama” diye konuştu.

2 çocuk annesi Naciye Karadeniz, çocuklarını okutabilmek için 3 yıldır çaycı çalışıyordu. 19 yaşındaki Özlem Ünal ise 2 yıldır modelistlik stajı yapıyordu ve annesi Nezihe Ünal ile aynı işyerinde çalıyordu. Sabah annesi dişçiye gideceği için Özlem’e yağmur nedeniyle işe gitmemesini söylemiş. Ancak Özlem Ünal kendisi gitmek isteyince annesi “Tamam o zaman şemsiyeni unutma” şeklinde uyarıda bulunmuş. 21 yaşındaki Bircan Karataş ise ailesiyle 5 yıl önce Ardahan’dan İstanbul’a gelmişti. Sağlık Lisesi’ni kazanan Bircan, ekonomik durumu nedeniyle açık lisede okumaya karar verdi. 4 yıldır modelist olarak çalışan Bircan ’ın en büyük hayali görme özürlü olan babası ve 4 kardeşine ev almaktı. İşçi servis aracının kapalı tip, yük taşımaya yarayan kapalı kasa minibüs olduğu ortaya çıktı. Şirketin önünde cesetler çıkarıldıktan sonra, sular içinde görüntülenen aracın, servis taşımasında kullanılmasının kesinlikle yasak olduğu belirtildi. Aracın servis aracı olması durumunda kadınların kurtulacağını ifade edildi.

İstanbul Valisi Muammer Güler ve iki komutan daha sonra olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Güler de kullanılan aracın servis standartlarına uymayan bir nakliye aracı olduğunu belirterek, durumun çok vahim sonuçlar doğurduğunu söyledi: “İstanbul’da ortalama metrekareye 181 kg yağış düştü. Bu rakam normalde bir aylık yağış miktarıdır. Yağışlar bugün ve yarın devam edecek. Cuma gününden sonra çok kuvvetli yeni bir hava dalgası gelecek.”

Önde oturdu KURTULDU

Aynı araçta ön tarafta oturduğu için kurtulan Sakine Yıldız ise olayın şokunu uzun süre atamadı. Sel suları gelince bir anda neye uğradıklarını anlatamadıkları söyleyen Yıldız, “Camı kırmayı başardım kendimi zorla dışarı attım, sel suları beni de alacaktı. O sırada bana bir halat uzattılar ona tutundum beni kurtardılar. Diğer arkadaşları görmedim” dedi.

 
AKP Hürriyet'e liste göndermiş
 
Hırsızlık zanlıları suçüstü yakalandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AKP Hürriyet'e liste göndermiş
Hürriyet Gazetesi'yle yollarını ayıran Bekir Coşkun, çarpıcı açıklamalar yaptı.
Dalan kaçıyor polis kovalıyor
ABD'den gizlice Belarus'a giden Dalan'a tanınmış bir politikacının yardım ettiği öne sürüldü.
Sel tüm Marmara’yı vurdu
Şiddetli yağışın yol açtığı sel Trakya’da iki günde toplam 7 can kaybına neden oldu.
 
Deniz Feneri yine işbaşında
Deniz Feneri Derneği, Almanya’da bağış toplayabilmek için özel olarak bir dergi bastırdı.
Selin acı bilançosu: 31 ölü
Tekirdağ’da 7, İstanbul’da 24 olmak üzere toplam 29 vatandaş hayatını kaybetti.
İkitelli'de sel felaketi: 1 ölü
Yolu sel bastı, sürücüler araçlarının üzerine çıkıp hayatta kalmaya çalışıyor.
 
Ankara'da içki referandumu!
Bahçelievler 7. Cadde’nin içkili bölge olup olmamasıyla ilgili referandum yapılacak.
Kabus 3 gün daha sürecek
Hayatı felç eden ve 8 kişinin ölümüne neden olan yağmur 3 gün daha etkili olacak.
3 şehidin kimliği belirlendi
Hakkari ve Siirt Eruh'ta şehit olan 7 askerden 3'ünün kimliği belirlendi.
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri