Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
21 Mayıs 2012 Pazartesi - 10:26

Yazlık bakım tüketimi yüzde 10 oranında azaltıyor

Ankara Oto Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Mustafa Arslanoğlu, araç bakımının yakıt tüketimini yüzde 10 oranında azalttığını söyledi.

Yazlık bakım tüketimi yüzde 10 oranında azaltıyor

ANKARA Oto Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Mustafa Arslanoğlu, “Araçlarınızın bakım yapın, yüzde 10 daha az tüketin. Hem kendi tasarrufunuzu yapın, hem de ülke ekonomisindeki tasarrufa katkı sağlayın” dedi. Arslanoğlu, havaların ısınmasıyla birlikte yoğun kış şartlarına maruz kalan araçların yazlık bakımlarının yaptırılması gerektiğini, bakım yapılan araçların yapılmayanlara göre yaklaşık yüzde 10 daha az yakıt tükettiğini ifade etti. Araç kullanıcılarının hem daha az yakıt tüketmeleri hem de can ve mal güvenliğini de sağlayabilmeleri için kış aylarının ardından detaylı bir bakım yapmaları gerektiğini ifade eden Arslanoğlu, belli kilometrelerde yapılan periyodik bakımların yanında mevsimsel geçiş dönemlerinde de araçların kontrol ettirilmesinin daha faydalı olacağını belirtti. Kış aylarında hava şartlarından dolayı oluşan çukur ve benzeri deformelerle yolların bozulduğunu söyleyen Arslanoğlu, araçların süspansiyon, ön ve arka takımları gibi mekanik parçaların kontrol ettirilmesini, aksi takdirde bu parçalarda seyahat esnasında oluşacak hasarlarla aracın kullanılamaz hale gelebileceğini ifade etti.

 Bakım yapın yolda kalmayın

 Arslanoğlu, yaz mevsimlerinde tatil için yapılan seyahatlerin genellikle uzun menzilli olduğunu, vatandaşların bu yolculuklarda herhangi bir sorundan dolayı yolda kalmamaları için araçlarının detaylı bir bakıma girmesi gerektiğini söyledi. Havaların ısınmasıyla uzun süreli kullanımlarda aracın motorlarının daha çabuk ısınacağının dile getiren Arslanoğlu, bu ısınmanın gereken seviyelerde tutulup motor aksamına zarar vermemesi için radyatör ve radyatör suyu kontrolünün yapılması gerektiğine dikkati çekti.

 Kış lastiğini yazın kullanmayın

 Araçların filtre aksamlarını insanların nefes borusuna benzeten Arslanoğlu, hava filtresi, yağ filtresi, polen filtresi gibi parçaların kontrol ettirilip, gerekirse değiştirilerek aracın yakıt tüketimi ve performansı üzerinde gözle görülür bir iyileşme yaşanacağını belirtti. Arslanoğlu, kış aylarında kullanılan vakumlu lastiklerin yaz döneminde kullanılmaması ve mevsimine göre lastik tercih edilmesi gerektiğini söyleyerek, bu lastiklerin değiştirilmesinin aracın hareket kabiliyeti ve yakıt tüketimi konusunda sürücüye fayda getireceğini ifade etti.

Araç değil sürücü çok yakar

 ARAÇLARIN lastiklerinin ve jantlarının fabrika verilerinden daha büyük ebatlarda kullanılması gibi modifikasyonlar yapıldığına değinen Arslanoğlu, cimri olarak bilenen çoğu aracın bile bilinçsiz sürücüler nedeniyle daha çok yakıt tükettiğini söyledi. Arslanoğlu, günümüzde havaların fazla sıcak olmadığına dikkati çekerek, aracın kliması yerine camların yakıt tüketimini arttırmayacak seviyede açılarak tasarruf yapılabileceğini ifade etti. Trafik lambalarındaki kırmızı ışığın görülmesiyle aracın hızının kesilmesi gerektiğini anlatan Arslanoğlu, yakıt tüketimini düşürmek için yeşil ışığın yanmasıyla aracın ani hızlanması yerine yavaş yavaş hızlanılması gerektiğini de dile getirdi.

 
Sünnette enfeksiyon riski uyarısı
 
Gönüllerince eğlendiler
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sünnette enfeksiyon riski uyarısı
ANKARA Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anadibilim Dalı Çocuk Ürolojisi ...
Şehidimizin baba evine ateş düştü
Hakkari Şemdinli'de PKK'lı teröristlerin hain saldırısı sonucu şehit düşen ...
Arabulucu kent konseyi
BÜYÜKŞEHİR Belediyesi ile Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) arasında ...
 
Demetevler’de kentsel dönüşüm şart
Afet riski altındaki alanların dönüştürülmesiyle ilgili kanun TBMM’de ...
Düzenli prim ödül getirdi
Ankara’da düzenli ve en yüksek sigorta primini ödeyen ilk 10 işveren, ...
Çukurambar’da park savaşı
Çukurambar 1439. Sokak’ın karşısındaki boş alan, Çankaya ve Büyükşehir ...
 
Sempozyuma süt molası
Bilim adamları, zehirlenme haberleriyle tartışmalara neden olan “Okul ...
30 yolcu son anda kurtuldu
ANKARA’dan İstanbul’a giden yolcu otobüsü, Bolu’da yanmaya başladı. Sürücü ...
Festivalin hedefi bir milyon turist
Başkent’in ticari boyutun yanı sıra “turizm” konusunda da büyük umut bağladığı ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri