Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
HABERLER>TÜRKİYE
26 Mart 2010 Cuma - 02:40

Yavaş'tan bir yıl değerlendirmesi

MHP’nin Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Mansur Yavaş, 29 Mart seçimlerinin ardından geçen bir yılı değerlendirdi. Yavaş, ““Maalesef kavgalardan çekişmelerden kurtulamadık. Melih Bey’in geçmiş yıllardaki yönetim anlayışına bakınca böyle olacağı belliydi. Ankara için kaybedilmiş bir yıl oldu” dedi.

Yavaş tan bir yıl değerlendirmesi

MHP Yerel Yönetimler Kentleşme ve Çevre Komisyonu Başkanı Mansur Yavaş, 29 Mart yerel seçimlerinin ardından geride kalan bir yılı Ankara Hürriyet’e değerlendirdi. Yavaş, “Maalesef kavgalardan çekişmelerden kurtulamadık. Melih Bey’in geçmiş yıllardaki yönetim anlayışına bakınca böyle olacağı belliydi. Ankara için kaybedilmiş bir yıl oldu” dedi.

29 Mart seçimlerinde MHP’nin Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı olan Yavaş, Başbakan Erdoğan’a, “Adana’da bir takım iddialar üzerine Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli gereğini yapmıştır. İddiaların ayyuka çıktığı Ankara’da da Sayın Başbakan’ın gereğini yapacağını düşünüyorum” çağrısında bulundu. Yavaş şunları söyledi:

Ankara’nın en büyük problemlerinden birisi su. Bugün yapışlar iyi diye Gerede Işıklı Projesi ağır aksak yürüyor. Belki de yakın zamanda çok kurak bir dönem getireceğiz. Sonradan ağlamanın bir anlamı yok. Bir an evvel hayata geçirilmesi gerekiyor. Seçilseydik şimdi ihalesini yapmış olacaktık.

EGO’nun zarar edeceğine inanmıyorum

Metroyu yap-işlet-devret modeliyle yapacaktık. Sayın Başbakan söz verdiği halde yapılmadı, bu yıl bütçeye de koyulmadı. İnada gerek yok, yap-işlet-devret modeliyle metro yapılsın, Ankara ulaşımı çok rahatlayacak.
Toplu taşımla ilgili tünel yollardan bahsediliyordu ama somut bir çalışma yok. Tünel yollar trafiği rahatlatacak gibi görünse de insanları araç kullanmaya teşvik edecek.

Ulaşım fiyatlarıyla ilgili bir süreç yaşadık. Ben EGO’nun zarar edeceğine inanmıyorum. Ulaşım dünyada halk lehine sübvanse ediliyor. EGO’nun 2008 ulaşım bütçesine bakın 176 milyon TL zarar var ama metrodan 56 milyon TL kar etmiş. 56 milyon TL kar eden ve bu kadar kısa mesafeler taşıyan metro hizmeti demek ki çok pahalıya yapılıyor.
Toplam zarar bütçede yazdığı gibi 120 milyon TL’yse bile bu Saray’daki spor tesislerine harcanan paranın çok altında.

Milletin tepesine çökemezsiniz

Ulaşım’la ilgili bir bilgi daha vereyim. Şoförler belediyenin BUGSAŞ şirketinden alınıyor. Bir şoförü 2 bin 700 TL’den alıyorlar. Açık ihale yapsalar bin 700’le rahatlıkla yapılabilir. 4 bin 500 işçi dendiğine göre ayda 4.5 milyon TL zarar ediyor. Yılda 60 milyon TL’ BUGSAŞ’a fazla para ödeniyor. Hatırlatmak isterim seçimden önce BUGSAŞ’taki işçileri topladılar, namus şeref sözü verdiler, hiçbir çalışma yok. Nereden baksanız Ankara’da ulaşım dökülüyor. Biz seçilmiş olsaydık en basitinden öğrencileri yarı fiyatına taşıyacaktık.

Siz en hayati konu olan ulaşım ve sudan milletin tepesine çökemezsiniz. Bunları ucuz yapmanız gerekiyor, dünyada olan budur.”

Başbakan’ın gereğini yapacağını düşünüyorum

“ANKARA’ya baktığınızda Adana’daki olaylarla kıyaslıyorum, Sayın Genel Başkanımız dedikodu yapılmasına rağmen hemen gereğini yaptı. Ankara’da da Sayın Başbakan’ın gereğini yapacağını düşünüyorum. İddialar ortada, dedikodular ayyuka çıkmış. Buna da meydan veren Gökçek’in kendisidir. Bir oğlu Ankaragücü’nün başında. Belediye yasası açıkça yasak dediği halde kendisi onursal başkan. Bir oğlu televizyonun başında.
Bunlar dedikoduya kendisi meydan veriyor. İmarla ilgili şikayet var, belediye meclis üyelerimiz her ay bana getiriyorlar. Bunlarla ilgili dava açacağız. Gökçek’e bir yıl opsiyon tanıdık.
Her yapılana karşı çıkmadık. Belki bu dönem şeffaf ve demokratik bir yönetim sergiler diye bekledik ama olmadı. Tanıdığımız bir yıllık opsiyon doldu.

Yenimahalle’ye Yenikart övgüsü

YENİMAHALLE Belediyesi’nin başlattığı “Yenikart” uygulamasını başarılı bulduğunu belirten ve MHP’li belediyelerin de benzerini uygulayacağını söyleyen Yavaş şunları söyledi:

“Yenimahalle Belediyesi bizim seçimlerde söylediğimiz hemşeri kartını Yenikart olarak uygulamaya başladı. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Uygulama nasıl olacak önümüzdeki günlerde göreceğiz. Bunu zaman içerisinde Gölbaşı ve Etimesgut’ta da uygulayacağız. Genel Merkezimiz uygun görürse bunu Türkiye genelinde de uygulayacağız. Ben aday olduğumda rakiplerimin iyi projelerini uygulayacağım diyordum. Önemli olan Ankaralının rahat etmesi. İnşallah Yenikart’ı geliştirip biz de uygulayacağız. Yenimahalle Belediyesi’nin bu davranışını örnek bir davranış olarak görüyorum.

 
ASKİ’nin su tarifesine tepki
 
Ankara ulaşım hakkı için meydana iniyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ASKİ’nin su tarifesine tepki
Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Şube Başkanı Hakan ...
Bilkent en iyilerde yüz akımız oldu
Bilkent Üniversitesi ABD’de “en iyi üniversiteler” sıralamasına girdi. ...
Skandala soruşturma
Polatlı’daki panoramik müzeyle ilgili Ankara Hürriyet’in haberlerini ihbar ...
 
BES’ten SGK protestosu
Büro Emekçileri Sendikasına (BES) üye memurlar, Sosyal Güvenlik Kurumu ...
Ankara'da iki sürpriz gözaltı
Necip Hablemitoğlu suikastıyla ilgili iki kişi gözaltına alındı.
Ankara, Auto Show’a hazırlanıyor
İkincisi düzenlenecek olan Ankara Auto Show 2010’da lüks otomobiller, ...
 
Ayakkabıcılar yeniden 'Uzun' dedi
Ankara Umum Ayakkabıcılar ve Çantacılar Esnaf Odası’nın 38. Olağan Genel ...
Fırın sayısı ekmek fiyatını etkiliyor
Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı, “Ülke ...
Ateş: Ankara’da 50 Aytaç Durak var
Ankara BELBETON AŞ yolsuzluğuyla çalkalanırken, CHP Ankara Milletvekili ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri