Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
4 Ağustos 2011 Perşembe - 10:04

Vali Yüksel iftarını huzurevinde açtı

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, protokol üyeleleri ile huzurevi sakinleriyle iftar yaptı.

Vali Yüksel iftarını huzurevinde açtı

Demetevler Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ndeki iftara; Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ve eşi Emine Yüksel'in yanı sıra Ankara Vali Yardımcısı Turan Atlamaz, Ankara Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, İl Jandarma Alay Komutanı Erhan Patır, Yenimahalle Kaymakamı Meftun Dallı, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Lale Öcal ile eşleri de hazır bulundu. 

Vali Yüksel ve beraberindekiler, iftar öncesi yaşlılarla sohbet ettikten sonra iftar saatini beklemek için yemek salonuna gitti. Huzurevi sakinlerinin de bulunduğu sofrada oruçlarını açan heyet, daha sonra Yenimahalle Müftüsü Eyyüp Demir'in duasına eşlik etti. 

İftar yemeğinin ardından merkezdeki lobide yaşlılarla bir araya gelen vali ve diğer protokol üyeleri, huzurevi sakinleriyle sohbet etti. Vali Yüksel, burada bir yaşlı ile tavla oynadı. Tavladaki hünerini gösteren Vali Yüksel, rakibini yense de sonucun berabere bittiğini söyledi. 

Vali Yüksel, mağfiret ve birlik ayı Ramazan'da yaşlıların unutulmaması gerektiğini hatırlatarak, "Onlara bizlere sofralarını açtığı için teşekkür ediyoruz. " dedi. 

Vali Yüksel, çağımızın en büyük sorunlarının başında yalnızlık olduğuna dikkat çekerek, yalnızlığın günümüzün en zalim kavramlarından biri olduğunu söyledi. 

Toplumun temel direği yaşlılarla bir araya gelmenin önemine işaret eden Vali Yüksel, "Büyüklerimizle görüştüğümüzde yaşlılık ve yalnızlığın örneklerini gösteriyorlar. Mesela bir teyzemizin çocuklarının tümü Ankara'da olmasına karşın hiçbiri uzun zamandır ziyaretine gelmemiş. " şeklinde konuştu. 

Vali Yüksel, Ankara'da 6 huzurevinin bulunduğunu ve buralarda 700'e yakın yaşlının kaldığını belirterek, 200 kişinin daha burada kalmak için sırada beklediğini söyledi. Yaşlıların her zaman ziyaret edilmesi ve onların unutulmaması gerektiğinin altını çizen Vali Yüksel, Ramazan ayı öncesinde yayınladığı genelgeye işaret ederek, "Bu mübarek ayda mümkün olduğunca yaşlı, hasta, fakir fukarayla buluşulması gerekir. Onları sofralarımızda ağırlamalıyız. Ben meslek hayatım boyunca buna dikkat ettim ve uyguluyorum. İftar çadırlarında da, sanayilerde sitelerdeki çalışanlarımızla da iftar açacağız. İhtiyaç sahibi olan ailelerin evlerini iftar saatinde kapılarını çalacağız. Manen yenilenecek bir Ramazan geçirmeliyiz. Bu mağfiret ayında, gönül pencerelerini sonuna kadar açık tutmalıyız. " şeklinde konuştu. 

"GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİNE NEDEN OLAN TÜRKÜ BARLARI YAKIN TAKİBE ALDIK" 

Daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplayan Vali Yüksel, Çankaya Belediyesi ile işportacılar arasında yaşanan gerginliği yakından takip ettiğini; gece vakitlerinde Ankara Emniyet Müdürü ile denetlemelere çıktığını hatırlattı. 

Hak ve hukukun arkasında olduğunu belirten Vali Yüksel, kaldırım işgallerine karşı yerel yönetimlerle işbirliği içinde olunacağını ve gerekli görüldüğünde emniyet güçlerinin destek vereceğini söyledi. 

Yaşanan olayların işporta meselesi olmadığına dikkat çeken Vali Yüksel, Kızılay'daki 'Türkü Bar' gibi işletmelerdeki gürültü kirliliğinden de rahatsız olduğunu dile getirdi. Söz konusu bölgelerde gürültü kirliliğinden dolayı yürümenin dahi zorlaştığını ifade eden Vali Yüksel, 100'ün üzerindeki işletmelerde denetim yapıldığını ve İl Çevre ve Orman Müdürü'ne bu konuda talimat verdiğini söyledi. 

Huzur ve sükuneti bozanlara geçit vermeyeceklerinin altını çizen Vali Yüksel, "Ankara'ya her ilden gelinebilir. Ancak herkes Ankaralı gibi davranacak. " dedi. 

Vali Yüksel, emniyet, jandarma, itfaiye, elektrik arıza, özürlü danışma ve tüketici hakları telefonlarının tek bir numarada toplanması için çalışmaların hızla sürdürüldüğünü belirterek, yakın zamanda vatandaşların her türlü telefondan sıra beklemeden tek numaradan yetkili makamlara ulaşacağını söyledi. 

"Ankara'YA 'SENSÖR'LÜ TRAFİK IŞIKLARI GELECEK" 

Vali Yüksel, ayrıca, Ankara'da trafiği aksatmamak için sensör sisteminin getirileceğini belirterek, "Bir aracın 60 saniye boyunca gereksiz yere beklemesinin önüne geçeceğiz. Trafik durumunu gözetleyen, araç akışını gören sensörler sayesinde gerektiğinde kırmızı gerektiğinde yeşil ışık yanacak. Bunun için Büyükşehir Belediyesi ile çalışmalarımız devam ediyor. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. " dedi. 

"GALERİLER HAKKINDA İŞLEM YAPMAYAN BELEDİYELER HAKKINDA İŞLEM BAŞLATACAĞIM" 

İkinci el oto galerileri hakkındaki bir soruyla ilgili olarak da Yüksel, ilginç bir ayrıntıya dikkat çekti. 

Büyükşehir ve ilçe belediyelerine kebap, lahmacun işletme ruhsatı adı altında galericilik yapan yüzlerce kaçak işyerinin bulunduğunu ve konuyla ilgilenilmesi talimatı verdiğini söyleyen Yüksel, "Makul süre bekleyeceğim. Eğer gerekli işlemler yapılmazsa belediyeler hakkında işlem yapacağım. Ağaçkakan gibi konuyu takip edeceğiz. Bizim taca atılan topla işimiz yok. Biz sonuca bakarız. " şeklinde konuştu. 

Vali Yüksel ve beraberindekiler, daha sonra huzurevi sakinleriyle hatıra fotoğrafı çektirerek, ayrıldı.

 
TÜMSİAD’dan Bakan Akdağ’a ziyaret
 
Papağan Başkent’e konacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TÜMSİAD’dan Bakan Akdağ’a ziyaret
TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan SERT ve Yönetim Kurulu üyeleri, Ankara ...
...Ve bombalar dışarı
OSTİM’de 20 kişinin öldüğü patlamaların ardından taşınacağı söyleyen yanıcı ...
Bir kilometreden hız ihlalini yakalıyor
Hız ihlali yapan araç, MOBESE sistemi tarafından 50 metre ile bir kilometre ...
 
Büro Memur-Sen'den örnek adım
Büro Memur-Sen Türkiye genelindeki tüm şubelerin planladığı iftar yemeklerini ...
Kaymakam çiftçiyi güldürdü
Çubuk ve Akyurt ilçelerinde meydana gelen sağanak ve dolu sonucu 750 hektar ...
Mısırdaki fiyat artışı beklentisi buğdaya yöneltti
Beypiliç A.Ş Genel Müdürü Sait Koca, mısır fiyatlarının bu yıl yüksek ...
 
Esenboğa'nın çatısı yağmura dayanmadı
Esenboğa Havalimanının çatısı bölgeye düşen yoğun yağışın ardından zarar gördü
Cemil Çiçek OSİAD'ın iftarına katıldı
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, OSTİM Sanayici ve İş Adamları Derneğinin (OSİAD) ...
Hububat alımı yüzde 95'e ulaştı
Kırıkkale TMO Şube Müdürlüğü, hububat alımında bu yıl yüzde 95 seviyesine ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri