Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
15 Ağustos 2009 Cumartesi - 10:57

Vakit'ten yine provokasyon

Cem Mansur’un Ayla Erduran’la birlikte vereceği konser öncesi Vakit yine hedef gösterdi.

Vakit ten yine provokasyon

İlk kriz İdil Biret konserinde çıktı ve Alperen Ocakları’na mensup bir grup Topkapı Sarayı’nda verilen konseri protesto etti. Cem Mansur’un solist Ayla Erduran’la birlikte 18 Ağustos’ta vereceği konser öncesi de benzer bir durum yaşanıyor. Vakit Gazetesi’nin kışkırtıcı yayınlarına ilişkin olarak görüşlerine başvurduğumuz Cem Mansur, “Camia olarak Vakit Gazetesi’ni takip ediyoruz” dedi.

GEÇTİĞİMİZ cumartesi günü Vakit gazetesinde Cem Mansur yönetimindeki Ulusal Gençlik Orkestrası’nın solist Ayla Erduran’la birlikte 18 Ağustos günü Topkapı Sarayı’nın avlusunda vereceği konser için “Topkapı Sarayı’nda konser... İnadına ve özellikle!” başlıklı bir yazı yayımlandı. Mansur’un konserinde içki ikram edilmiyor, dolayısıyla İdil Biret konseri için öne sürdükleri Kutsal Emanetler’in yakınında alkol alınmaz argümanı bu kez işe yaramıyor. Bunun yerine, ‘Klasik müzik kilise müziğidir, Çaykovski dini içerikli müzik yapar’ gibi iddialar atılıyor ortaya.

Tam bir bilgisizlik

Hürriyet Gazetesi'nden Ezgi BAŞARAN'ın haberine göre; Türkiye’nin bütün konservatuarlarından seçilmiş gençlerle oluşturduğu ve küçük bir Türkiye modeli dediği Ulusal Gençlik Orkestrası’yla prova yaparken böyle bir yazıyla karşılaşan Cem Mansur ise ne dese bilemiyor: “Böyle bir bilgisizlikle baş etme yöntemi ne olmalı? Konserle ilgili yazılan hangi hakarete cevap vereyim?” İşte Cem Mansur’dan satırbaşları:

İdil Biret konserinden beri takip ediyoruz Vakit gazetesini camia olarak! Konserlerin organizatörü olan Hakan Erdoğan mecburen bakıyor hergün gerçekten. Zaten o aradı, kocaman haber olmuşuz yine Vakit’e, müjde! dedi. Yazının tehdit içeren tonu çok korkunç. Bu konseri İdil Biret konserinden üç-dört gün önce planlamıştık. Yani söylendiği gibi özellikle yapılan, tahrik ve tahkir amaçlı bir eylem değil. Topkapı Sarayı yazın İstanbul’da konser vermek için olağanüstü bir mekan. Dünyanın bütün saraylarının önlerinde, avlularında, teraslarında nasıl konser düzenleniyorsa Topkapı’da da düzenlenir. Kültür Bakanlığı bize Topkapı’da bu ikinci konseri yapmak için izin vermeyebilirdi. Böyle gerginlikler yaşanıyor, siz burada yapmayın konseri diyebilirdi, ama demedi. Bu bakımdan da çok takdir ettim.

Klasik müzik eşittir kilise müziği, onu yapanlar da eşittir vatan haini diyorlar. Böyle bir bilgisizlik ve zihniyetle nasıl baş edilir bilemiyorum. Çaykovski’nin eserlerinin içinde dini içerikli müziğin yeri yüzde yarım bile değildir.

Eğer insanlar kapıda sopalı adamlar bizi taciz eder düşüncesiyle korkup konsere gelmekten vazgeçerse çok tehlikeli bir süreç başlamış demektir. İşte o zaman hayatımıza akıl ve uygarlık değil, ilkellik yön vermeye başlar. Kararları bu ilkel zihniyet almaya devam eder. Beni asıl endişelendiren bu.

Asıl vatanseverlik bu

Alperenler gelmese başkası gelir. Memlekette Vakit gazetesinin gösterdiği hedefi vazife bilecek bir sürü insan var. Eğer başka bir terslik olursa geçen sefer yaptığımız gibi Kültür Bakanlığı’nı arayıp polis gücü talep ederiz artık. Tabii kapıya gelecek polisin benim kafama mı, beni protesto eden adamın kafasına mı yakın olacağı da ayrıca bir soru işareti bende.

Biz her şeye rağmen, Türkiye’nin bütün konservatuarlarından seçilmiş pırıl pırıl 93 gençten oluşan Ulusal Gençlik Senfoni Orkestrası ve Cumhuriyet döneminin en önemli sanatçılarından Ayla Erduran’la birlikte sihirli bir konser vaat ediyoruz. Benim bildiğim vatansever böyle bir konserin düzenleniyor olmasından sevinç duyar.

İdil Biret özrü niye kabul etti

İdil Biret’ten niye özür dilendiğini ve Biret’in niye bu özrü kabul ettiğini de anlamış değilim. Ona bir saldırı yapılmadı ki, organizasyona ve milyonlarca kişinin yaşam tarzı seçimlerine yapıldı. Bütün bu insanlardan, bu riskler altına giren organizatörden kim özür diliyor? Sonra da her şey tatlıya bağlanmış gibi bir görüntü ortaya çıktı. E bağlanmamış demek ki, şimdi hedefte başka bir klasik müzik konseri var.

 
Yedinci cadde ve Tunalı’yı trafiğe kapatmak istiyoruz
 
İsrail istedi Türkiye kovuyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TOKİ’den satılık tarihi eser!
Koruma Kurulu, TOKİ’nin satacağı Ataköy'deki arazinin tapusuna şerh koydu.
Başsavcı Engin'in acı isyanı!
Oğlunu yitiren Aykut Cengiz Engin'in 7 kişiye açtığı dava zamanaşımına uğradı.
Erdoğan babasını dinlemiş
Futbolcu olmak istediğini söyleyen Erdoğan "Babamı dinledim başbakan oldum" dedi.
 
Bir zararı daha ortaya çıktı
Ekran önünde fazla zaman geçirmek çocukların tansiyonunu yükseltiyor.
Rektörün 5 makam odası var
Kılıçkaplan iki fakültede dekanlık, 1 meslek yüksekokulunda da müdürlük yapıyor.
Silivri'de gece baskını paniği
Jandarma timleri 28 Temmuz gecesi neden havaya ateş açtı? Sıcak gecede neler oldu?
 
Deniz Feneri koltukları bunlar
5-15 yıl ağır hapis istemiyle yargılanan Deniz Feneri'nin noteri tam gün mesaide..
Jackson'ın ölümü bile yetti
Dünyaca ünlü pop yıldızı Michael Jackson ölümünden sonra ne kadar kazandırdı?
Özkök hakkında suç duyurusu
Eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök hakkında suç duyurusunda bulunuldu.
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri