Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>SİYASET
1 Aralık 2011 Perşembe - 09:39

Uzlaşı dönemi

Büyükşehir Belediyesi’nin ve Çankaya Belediyesi’nin bütçesinin görüşüldüğü Belediye Meclisi’nde önceki gün bir çok ilk yaşandı. CHP’li meclis üyeleri ilk kez Gökçek yönetimindeki belediye bütçesine evet oyu verdi.

Uzlaşı dönemi

BÜYÜKŞEHİR Belediye Meclisi’nde önceki gün tarihi bir oturum yaşandı. Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesinin görüşüldüğü oturumda CHP uzun yılların ardından ilk kez bir üye dışında bütçeye “evet” oyu verdi.

Büyükşehir Belediye bütçesinin yanı sıra Çankaya Belediyesi’nin bütçesinin de görüşüldüğü Meclis’te ise CHP’lilerin Büyükşehir’in bütçesini kabul etmesinin yanı sıra pek çok ilk yaşandı.

Çankaya öne alındı

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, gündemde ön sırada olan Çankaya Belediyesi bütçesinin, Büyükşehir, ASKİ ve EGO’dan sonra görüşülmesini istedi. Sıralama değişikliği, “AK Parti grubunun, CHP grubunun, Büyükşehir, ASKİ ve EGO bütçeleri için kullanacakları oyun rengini gördükten sonra Çankaya Belediyesi’nin bütçesini oylamak istedikleri” şeklinde açıklandı.

CHP Grup Başkanvekili Fazıl Güleken, Gökçek’e itiraz etti. Çankaya Belediyesi’nin bütçesinin arkaya atılmasını Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanvekili Ali İhsan Ölmez’in teklif ettiği anlaşıldı.

Söz alan Ölmez, şunları söyledi:

Tutumunuzu göreceğiz

“Çankaya Belediyesi’nin Büyükşehir’e açtığı dava sayısı 147. Beni bağışlayın, ama şeytan taşlamaktan namaz kılamadık. Böyle şey olur mu? Akay Kavşağı yıkılsın, Kuğulu iptal edilsin diye hiç yargıya gidilir mi? Dava açılmamış olsaydı Dikmen Vadisi 5. Etap, namerdim 5 yılda 5 kez biterdi. Maksat hukuk aramak değil, iş engellemek. Bu kentin enerjisini engelliyorsunuz. CHP’liler, Büyükşehir’in bütçesine bugüne kadar bir kez bile ‘evet’ demedi.”
Gökçek de, “Bütçeler karşılıklı anlayış içinde 
Ankara’ya hizmet için yapılır. Yoksa ister istemez karşılıklı tepkiye dönüşür. Arkadaşlarımız Büyükşehir bütçesine karşı tutumunuzu görmek istiyorlar. Ona göre sizin bütçenizi değerlendirecekler” dedi.

Tanık’tan “olumlu oy sinyali”

Çankaya Belediye Başkanı Tanık ise “Çankaya’nın bütçesi ile ilgili şart konulmasına üzüldüm. Bunu çalışma barışına hizmet edecek bir adım olarak görmüyorum. Açılan 147 davadan mutlu değilim. Bu kadar çok dava açmak zorunda kalmak beni üzüyor. Büyükşehir Belediyesi bütçesinin kabulü yönünde bir inisiyatifin gelişmesi konusunda belediye başkanı olarak yatıştırıcı kimliğim gereği CHP grubunu serbest bırakarak uyumlu davranacağımı söyleyebilirim. Ama bunu benim bütçemi geçirin diye yapmadığımı ifade ediyorum” dedi.

Oturuma ara verildi

Tanık’ın Büyükşehir’in bütçesi kabul oyu vereceği şeklinde yorumlanan konuşması sürerken, CHP’li meclis üyesi Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Balaban’la, CHP Grup Başkan Vekili Fazıl Güleken ve bazı üyeleri arasında hararetli bir konuşma geçtiği gözlendi. Tanık’ın konuşması ve Balaban’ın çıkışı üzerine, Güleken Büyükşehir Belediyesi’ne geçilmeden önce Başkan Gökçek’ten 15 dakikalık ara talebinde bulundu. Meclis’te ilk kez yaşanan “bütçe öncesi görüşme” talebi yarım saatin üzerinde sürdü. CHP’lilerin Meclis’e geri dönmelerinin ardından yeniden Büyükşehir Belediyesi, ASKİ ve EGO’nun 4 milyar 874 milyon 890 bin 300 TL olan bütçesiCHP’li bir meclis üyesinin muhalefetine karşılık, AK PArtili, CHP’li ve MHP’li meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi.  Red oyunu CHP’li üyeler Yaşar Çatak, Ali Ergin ve Cemil Gürsoy dönüşümlü olarak kullandı.

CHP’de üç ret oyu çıktı

MECLİS oturumuna ara verilmesinin ardından CHP’li meclis üyeleri grup toplantısına geçtiler. Grup toplantısında ise Ali Ergin,  Yaşar Çatak ve Cemil Gürsoy ret yönünde oy kullanılması gerektiği yönünde görüş bildirdi. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ise,AKP’li meclis üyelerinin CHP’li ve MHP’li belediyelerin bütçelerine evet oyu verdiğini belirterek uzlaşı olması gerektiği yönünde bir konuşma yaptı. Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Balaban ve Yenimahalle’den Meclis’e gelen Başar Bal, Niyazi Oğultürk, Adnan Ercan, Durmuş Akkaya da olumlu oy kullanacaklarını söyleyince, grup Başkan Vekili Güleken, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık’a dönerek, “Sayın Başkan’ın bütçesi var. Bu konuda onun kararı da önemli” dedi. Tanık da bütçesinin herhangi bir şartla kabulü için taviz vermeyeceğini, Büyükşehir’e onay yönünde bir kararı olacağını ama diğer üyelerin istedikleri yönde karar verebileceklerini ifade etti. 
Görüşmenin ardından yapılan oylamada da Çatak, Ergin ve Gürsoy dışındaki üyeler olumlu oy kullandı.

 
Polatlı’da hızlı tren sevinci
 
Beğendiğiniz ilanı internetten oylayın
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dersimli Kılıçdaroğlu Dersimlileri şok etti
Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin TBMM'deki grup toplantısında Dersim ...
Başbakan Erdoğan'ın sağlığıyla ilgili açıklama
Cemil Çiçek, ameliyat olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sağlık durumunda ...
Gökçek'ten farka dikkat çekti
Gökçek, “Sayın Bülent Tanık müsaade ederse Kuğulu alt geçitlerini kumla ...
 
Şahin konuştu, BDP'liler çıldırdı
İdris Naim Şahin hakkındaki gensoru önergesi reddedildi. Şahin'in konuşması ...
Meclis’e “hızlı” ziyaret
Ankara’dan Eskişehir ve Konya’ya başlatılan hızlı tren seferleri, her ...
CHP'li Tekin KCK'yı böyle savundu
CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin: (İstanbul'daki KCK operasyonu) Hukuksuzluğun ...
 
Ankara’ya Mozaik Müzesi
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, “Ankara’ya Gaziantep Mozaik Müzesi’ne ...
Depremde dünyaya millet nedir öğrettik
Başbakan Tayyip Erdoğan, Ulusa Sesleniş konuşmasında terör ve son depremle ilgili mesajlar verdi.
Gölbaşı’nda memura bayram ikramiyesi
Türk Yerel Hizmet Sendikası Genel Başkaın İlhan Koyuncu ile Gölbaşı Belediyesi ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri