Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
29 Kasım 2011 Salı - 09:50

Tarihi otellere siteler imzası

Türkiye’nin önemli turizm bölgelerinden Kapadokya’da tarihi otellerin mobilyaları, Siteler esnafının el işlemeciliği ile taçlanacak.

Tarihi otellere siteler imzası

ANKARA Kalkınma Ajansı, küçük ve orta ölçekli Siteler esnafını desteklemek amacıyla “ahşap ustaları” ve “mobilyacıları”, Türkiye’nin “peri bacaları” ile ünlü önemli turizm merkezi Kapadokya’ya götürdü.
Proje kapsamında önceki gün, 35 kişiden oluşan Siteler mobilya ve ahşap sektörü esnafı, Kapadokya Bölgesi’ndeki iş potansiyellerini yerinde inceleme fırsatı buldu. Nevşehir’in Ürgüp, Uçhisar ve Mustafa Paşa bölgelerinde yer alan butik oteller ile farklı kurumlardaki yenileme ve ahşap işçiliğini inceleyen mobilya ustaları, işletmelerin beklentilerine dair fikir sahibi oldu.
Yapabileceklerini anlattılar
 Yılda 3 milyona yakın turistin ziyaret ettiği Kapadokya’da gezi ve incelemelerini yapan ahşap ustaları, daha sonra turizm işletmecileriyle eşleştirme toplantısında bir araya geldi. Eşleştirme toplantısında döşeme, ahşap süsleme, oyma, eskitme, boyama ve antika eşyaların bakım onarımı gibi farklı konularda ustalar yanlarında getirdikleri örnekler ve kataloglarla Kapadokya turizmine yapabilecekleri yenilikleri anlattı.
Nevşehir’de potansiyel var 
Siteler esnafını Nevşehir’de karşılayan ve projeyi 
Ankara Kalkınma Ajansı ile ortak yürüten Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Selim Biçen, Nevşehir’in Siteler esnafından beklentileriyle ilgili, “Amacımız otellerin kalitesini ve turistin kalış süresini artırmak. Kaliteyi artırmak için de ‘kaliteli işçilik’ gerekiyor. Siteler esnafında mükemmel bir işçilik, Nevşehir’de de bu sektör açısından mükemmel bir potansiyel var. Ancak bölgemizin en büyük sıkıntısı bunu yapabilecek yeterli kalitede ustanın bulunmaması. Bizim amacımız Siteler’den bunu sağlayabilmek” dedi.
 Son birkaç yılda butik otellere ilginin arttığını kaydeden Biçen, Ürgüp’te 2 bine yakın işletmeden 100’ünün mağara oteller olarak adlandırılan “butik oteller”den oluştuğunu söyledi. Biçen, “Biz, Siteler esnafından, el işçiliğindeki maharetlerini burada da uygulamalarını istiyoruz. İşletmeler doğrudan ustayla muhatap olmak istiyor, aracı istemiyor. Kente gelen turistlerin 1.8 gün olan ortalama kalış süresini daha da artırmanın gayreti içindeyiz. Bunun için de doğalla özdeşleşmiş mobilya ve ürün tasarımlarına ihtiyaç var” diye konuştu.

Siteler Nevşehir’e kanat takacak

NEVŞEHİR projesinin kendileri için çok önemli bir adım olduğunu ifade eden Ankara Mobilyacılar ve Lakeciler Odası Başkanı Hüseyin Taklacı, projenin Siteler esnafına hayat vereceğini söyledi. Turistik otellerde daha önce yapılan işçilik örneklerini inceleyen Taklacı, bölgedeki tarihi otellerin mobilyalarının ve yan ürünlerinin doğal ortama uymadığını dile getirdi. Taklacı şöyle devam etti:
“El işçiliği konusunda yılların deneyimine sahip esnafımız, buradaki kapıların boyalarından, tavanların döşemelerine, mobilyaların tarihi otellere uygunluğuna kadar çalışmalar yapacak. Siteler esnafı, her geçen yıl turist sayısı artan Nevşehir’in turizm potansiyeli ve kalitesine önemli artı koyacak. Dünyünın bir numaralı ahşap işçiliği örneklerini sergileyen esnafımızın katkısıyla Siteler, Nevşehir’e kanat takacak turizm uçacak.”

İhtiyaç ve birikim örtüşecek

ANKARA Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Asım Balcı ise, Siteler’in deneyim ve birikimini yeni pazarlarda değerlendirmek için bu buluşmayı gerçekleştirdiklerini belirterek, “Nevşehir’in ihtiyaçlarını Siteler’in birikimiyle örtüşmek ve eşleştirme çalışmasıyla bir açılım kazandırmak istiyoruz. Siteler’e ayrı bir önem veriyoruz. Ankara Valisi Alaaddin Yüksel’in Siteler Eylem Planı çerçevesinde bölgede önemli işler yapıldı. Siteler’in iş kapasitesinin artırılması için Ankara Kalkınma Ajansı olarak bir takım adımlar atmaya başladık. Bu da o adımlardan bir   tanesi” dedi.

 
Doğumların yüzde 10’u prematüre
 
Trafik canavarına 1 can daha
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Emlak vergisi için yarın son gün
Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi’nin 2. taksit ödemelerinde çarşamba günü son gün.
Makineler yola çıktı
Türkiye Belediyeler Birliği (TBB), Van ve Erciş’te yaşanan depremin yaralarını ...
Öğrencilere dershane ve kitap desteği
Kırıkkale Valiliği Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı, Milli Eğitim ...
 
Kadına şiddete karşı gelinlikle protesto
Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) üyeleri, kadına şiddeti kanlı gelinliklerle ...
6 ay evden uzaklaştırma cezası
Ankara'da eşi Yeter E.'ye şiddet uygulayan Harun E. ile kötü söz sarf ...
Ankara'da reklam yerleri kiraya verilecek
Ankara Büyükşehir Belediyesi sınırlarında olan 128 üst geçit ve 58 köprü-alt ...
 
Ankara'dan tüm yurda güneş gibi yayıldı
TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, yüksek hızlı trenin Ankara’dan güneş ...
İstismarcı tanıdık oluyor
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Sosyal Pediatri Bilim Dalı Öğretim Üyesi ...
Gelincikler kadınlara haklarını anlattı
Yenimahalle Belediyesi ve Ankara Barosu, kadına yönelik şiddete son vermek ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri