Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
20 Temmuz 2009 Pazartesi - 08:43

TERÖRİST AİLESİNE KAN PARASI KIYAĞI

Öcalan’ı muhatap alalım... Dağdan inene iş verelim.

TERÖRİST AİLESİNE KAN PARASI KIYAĞI

Bölücübaşını sollayacak!
MRALI’daki katilin avukatları aracılığıyla ‘yol haritası’ açıklayacağını hatırlatıp ‘onun elinden koz alma’ iddiasıyla sahneye çıkan AKP’li İhsan Arslan, birbirinden dehşet önerileriyle şehit ailelerinin yüreğindeki yangını bir daha körükledi.

Hakkında soruşturma var
“HAKKINDA terör örgütü propagandası yapmaktan” soruşturma açılan Arslan, “Kürtçe eğitim versek ne olur? Empati yapıyorum. Dağda ölenlerin de ailesi var. İyi niyet göstergesi olarak onlara para verelim” dedi.

 


“Ne mutlu Türküm” silinsin
SÖZDE sorunun çözümü sürecinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e övgüler yağdıran Arslan, “Ne mutlu Türküm diyene” yazısının dağlardan silinmesini istemişti. İhsan Arslan, ‘eyalet’ hayali kurduğunun da altını çiziyor.

 

 

 


DİYARBAKIR VEKİLİ İHSAN ARSLAN, AKP’NİN BARIŞ PLANINI ANLATTI

 

Ölen teröristin ailesine para yardımı yapılmalı!
HAKKINDA “terör örgütü propagandası yapmaktan” soruşturma açılan İhsan Arslan, sözde Kürt sorununun çözümü için Öcalan’ın muhatap alınmasını istedi. Arslan, dağdan inene iş, öldürülen teröristlerin ailesine para verilmesini istedi

 


Haber: Selda Öztürk KAY
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün “Kürt sorununda iyi şeyler olacak... Tarihi fırsatı kaçırmayalım” gibi söylemleri ile başlayan tartışmalar, 2 ay aranın ardından yeniden başladı. İmralı’da yatan bebek katili Öcalan’ın sözde Kürt sorununun çözümüne ilişkin yol haritası açıklayacağını duyurmasının ardından, AKP içinde de hareketlenme başladı. Daha önce hakkında “terör örgütü propagandası yapmaktan” soruşturma açılan AKP Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan, Akşam gazetesine şok açıklamalarda bulundu. Öcalan’ın 15 Ağustos’ta açıklaması beklenen “Kürt sorununda yol haritası” ndan önce partisinin mutlaka harekete geçmesi gerektiğini ifade eden Arslan, sözde sorunun çözümü için Öcalan’ın muhatap alınmasını gerektiğini öne sürdü.

 

’Öcalan’a mecburuz’
Öcalan’ın muhatap alınmasının bir zorunluluk olduğunu iddia eden Arslan “Siz ona bir güç vermiyorsunuz, onun elinde böyle bir durum var. Onda var olanı kabul ederseniz, sorunun çözümünde kullanabilirsiniz. Abdullah Öcalan PKK’yı yönetiyor, örgütü de onun siyasal uzantısını da yönetiyor. Taban üzerinde de mutlak bir etkisi var. Bunları yadsıyamayız. Hapiste olması bunları değiştirmez” dedi. Sözde sorunun çözümü için, devletin de PKK’nın da geri adım atması gerektiğini ileri süren Arslan “ne gibi adımların atılması tartışılıyor?” sorusuna ise şöyle karşılık verdi:

 

Kürt ifadesi kullanılmalı
“Çerçevemiz şu olsun: İçinde Türk kelimesi geçen her cümledeki Türk yerine Kürt dersek sorun çıkmıyorsa mesele çözülmüştür. Talep edene Kürtçe eğitim versek ne olur? Belki kimse talep etmeyecek ama konu başka, onurla ilgili. Vatandaş o hakka sahip olduğunu bilsin. Kürtçe öğrenmek isteyene seçmeli ders verilebilir. Şehitlere üzülüyoruz, onların ailesi var. Tamamen empati yapıyorum. Herkes anlamaya çalışsın. Dağda ölenlerin de ailesi var. Bu kavgayı büyükler çıkardı, iki taraftan ölenler değil. Militanın da annesi ağlıyor. İyi niyet göstergesi olarak ölenlerin ailesine maddi yardım yapılabilir. Bu semboliktir ama ciddi bir gelişmenin adımıdır.”

 

Gül zemin hazırladı
Başbakan Erdoğan’a da göndermelerde bulunan Arslan, “Samimi ve güçlü olmak, cesur davranmak gerek. Güçlü bir liderlik başarır. Tayyip Bey bunu uygulayabilecek tek adamdır. Hatta dağdan ineceklere iş bulmayı bile düşünmeliyiz. Büyük barış planı böyle olur” ifadelerini kullandı.
Arslan şöyle devam etti: Evet, Cumhurbaşkanı’nın katkısı önemlidir. Cumhurbaşkanı zemin hazırlama rolünü üstlendi. Yol haritasını çizmek ve uygulamak makamı Cumhurbaşkanı değildir. Onun adresi Başbakandır. İşin riski vardır, onu Başbakan üstlenir.

 


 
 “Ne Mutlu Türküm Diyene” dağlardan silinsin
AKP Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan, daha öncede skandal sözler sarfetmişti. Geçtiğimiz haziran ayında Atatürk’ün 10. Yıl Nutku’nda yer alan “Ne Mutlu Türküm Diyene” özdeyişinin dağlardan silinmesini isteyen Arslan ve arkadaşlarının 1992 yılında yayınlanan ’Kürd Soruşturması’adlı kitabında ise şu ifadeler yer alıyordu:

 


* Kemalist, laik ve demokratik ilkeler, TC Anayasası’nın ilk ve temel ilkeleri, Türkiye’de yaşayan herkese zorla dayatılmaktadır. Yani Türkiye’de varolan herkes, bu ilkelere iman etmek ve yaşamının her safhasında ona uygun amel etmek zorundadır.

 

Vatanı Kürdistanmış
* Türkiye coğrafyasının Misak-ı Milli ile çizilen sınırları hiçbir anlam ifade etmemektedir...
* Yapmaya çalıştığım izah çerçevesinde, doğduğum yer olması itibariyle Kürdistan vatanımdır.
* İster TC’nin zulmünden, devletin teröründen bahsedelim, ister PKK’nın Kurtuluş Mücadelesi’ne dönüşen eylemleri yahut sivillere yönelik katliamlardan bahsedelim, ister bu gelişmeler karşısında bölgede Müslümanlar’ın takınması gereken tavrın ne olması gerektiğinden, netice değişmiyor...

 

Teröristlere gerilla
* İğneyi kendinize, sonra çuvaldızı karşınızdakine batırın. Bu inkarcı ve kanlı politikalar karşısında siz olsaydınız ne yapardınız? Son İslam devletini, hilafet makamını ve onun müesseselerini hangi sebeple olursa olsun ortadan kaldıran ve yegane politikası İslam’a düşmanlık ve onu yok etme esası üzerine kurulan bir zihniyet ve otoriteye karşı girişilen tüm isyan ve baş kaldırıları alkışlamak gerekir.
* Mücadelenin ilk günlerinde bir köye gece gizli gidebilen gerilla timleri, artık gündüzleri gitme imkanı bulmuştur...
* Zulme karşı verdiği mücadele sonunda halkın mazlumiyeti yanında ve onun yegane koruyucu ve destekçisi konumuna giren gerilla hareketi, bu imajı ile bölge halkının gözünde muteber bir kişiliğe sahip olmuştur.

 

Eyalet hayal ediyor
* Devlet geçen 70 yıl boyunca Kürtler’e haksızlık yapıldığını açıkça itiraf ederek Kürtler’in sosyal ve siyasal yaşamda kendilerini ifade etmelerine imkan tanınmalıdır...
* Askeri önlemlerin çare olmayacağı düşüncesinden hareketle bölgedeki tüm ilave askeri birlikler geri çekilmeli, Özel tim ve koruculuk sistemi kaldırılmalıdır.
* Kısa vadede alınması gerekli yegane önlemin (aynı zamanda yegane çözümün) Türkiye’nin tamamına uygulanacak yeni bir ’Eyalet Sistemi’ olduğunu hatırlatmak isterim.

 

Başbakan da aynı fikirde!..
İhsan Arslan’ı son iki dönemdir Diyarbakır’dan TBMM’ye sokan Başbakan Erdoğan’ın da, partisinin milletvekiline benzer görüşleri var. Erdoğan 1991 yılında RP İstanbul İl Başkanı sıfatıyla hazırlatıp Necmettin Erbakan’a sunduğu raporda şu görüş ve  istekler yeralıyordu:

 

* Bugün “Doğu” veya “Güneydoğu Sorunu” olarak adlandırılan sorun, aslında bir “Kürt Sorunu” dur... Sorun gerçekte ulusal bir sorundur, yani bir Kürt sorunudur... Bugün Doğu ve Güneydoğu olarak adlandırılan bölgeler, tarihin en eski devirlerinde “Kürdistan” olarak adlandırılan coğrafyanın içinde yer alan bölgelerdir... Kürtler’in konuştuğu dil olan Kürtçe, Türkçe’yle ilgisi olmayan müstakil bir dildir...

 

‘Halka işkence edildi’
* 1985’ten itibaren başlayan PKK saldırıları dolayısıyla bölge bir yanda devlet terörü, öbür yanda da PKK terörü arasında sıkışıp kalmaktadır. Bölge halkı PKK’ya bir biçimde arka çıktığı gerekçesiyle sürekli baskı ve işkence altında tutulmaktadır. Özel Tim’in bölgedeki uygulamaları âdeta hesap dışıdır. Bölgede yaşayan insanların ne mal ve ne de can güvenlikleri söz konusudur. İnsanlara bölgede gerektiğinde “b.k” bile yedirilmektedir. Demokratikleşme ve insan hakları noktasında Güneydoğu son derece geridir. Yakın bir zamana kadar anlamsız ve çağdışı Kürtçe yasağı dolayısıyla bölge insanları hayli baskılarla yüz yüze gelmiştir.
* Devlet, kontrgerillasıyla, özel timiyle, harcadığı trilyonlarca lirasıyla, köy korucularıyla vs. bu sorunun üstesinden gelinemeyeceğini artık anlamış bulunmaktadır. Kemalist Devletin geleneksel zora ve silaha başvurma yöntemi artık iflas etmiştir.
* Yeni dönemde RP olarak gelişmelerin gerisinde kalmak istemiyorsak artık Kürt sözcüğünü rahatlıkla telaffuz edebilmeli, Türkiye’de Kürt halkının çektiği onca acıya ve sıkıntıya tercüman olabilmeliyiz.
* Türkiye’de 75 yıldan beridir resmi ideolojinin Kürt meselesinde inkârcı, asimilasyoncu, baskıcı davrandığını açık seçik söylemeli ve resmi ideolojiyi yüksek sesle sorgulayabilmeliyiz.
* Türkiye’de dileyen herkesin kendi anadilinde eğitim-öğretim yapabilmesini savunmak, kitle iletişim araçlarından yararlanmasını savunmak.
* PKK terörünü kınadığımız kadar devlet terörünü de kınamak. Devlet-PKK çatışmasında       devletçi bir safta gözükmemek, devletin eleştiri üslubunu benimsememek; “Bölücü”, “Terörist”, “Ayrılıkçı” vs...

 

Kürt politikası oluşturalım
* Artık RP’nin de bir Kürt politikası olmalıdır. Bu konuda düzenlenecek parti içi tartışmalarla, yazarlarımız ve araştırmacılarımızla yapacağımız müzakerelerle ve düzenleyeceğimiz ilmi sempozyumlarla RP’nin Kürt sorununa nasıl baktığı ve sorunun çözümü için neler önerdiği açıklıkla ortaya konulmalıdır. Bu çerçevede bir programa sahip olmalıyız diyorum.
* Güneydoğu’daki teşkilatlarımız düzenli örgütlere dönüştürülmeli. RP’nin yeni dönemde bölgede yeniden güç kazanması içini ittifak dolayısıyla ayrılan arkadaşlarımızın bölgede önemli görevlere getirilmesi gerekir. Bölgedeki görevlilerin bölge sorunlarını iyi bilmeleri, kültürlü insanlar olmaları ve teşkilatçılığı da modern biçimde götürebilecek evsafta olmaları gerekir.

 

 

 

 

 

 

 

Muhalefetten yaylım ateş!
ABDULLAH Gül’ün “İyi şeyler olacak” söylemi sonrası AKP’li Arslan’ın geldiği nokta muhalefeti çıldırttı. MHP’li Vural, “Sayın Başbakan ne kadar övünse az!” derken, CHP’li Mengü, “Bu ne cüret!” diyerek tepki gösterdi.

 


MEDYA ARACILIĞIYLA GÖRÜCÜYE ÇIKARILAN “PKK’YA AF SENARYOLARI” ÖFKE YARATTI

 

Terörle pazarlık olmaz
Bebek katili Öcalan’ın yol haritası hazırladığını açıklamasıyla sözde
Kürt sorununa ilişkin tartışmalar yeniden alevlendi. Terörle müzakere dönemine dönüldüğünü ifade eden siyasiler, gelişmelerden endişeli

 


Haber: Sümeyra YILMAZ
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün “İyi şeyler olacak, tarihi fırsatı kaçırmayalım” sözleriyle başlayıp tepkiler üzerine durulan sözde Kürt sorunu tartışması yeniden alevlendi. Bebek katili Öcalan’ın sözde Kürt sorununa ilişkin yol haritası açıklayacağını duyurmasının ardından, malum medya da harekete geçti. Kimi gazeteler, kendilerini ziyaret eden DTP’lilere çüzümün şifrelerini verdi, kimisi ise Öcalan’la görüşme niyetini açıklayıp, manşetlerden sözde Kürt sorununa ilişkin görüşlerini açıkladı. İşte bu sürece siyasilerden sert tepki geldi.

 

Şehitlere saygısızlık
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AKP iktidarı döneminde terörle mücadelenin, terörle müzakere haline getirildiğini söyleyerek, “2002 yılında sıfırlanmış bir terör örgütü bugün İmralı’dan terör örgütünü yönetiyor ve Türkiye’nin önüne yol haritası sunacak kadar kendisinde pazarlık etme cüretini bulabiliyor. Türkiye’nin geldiği bu noktaya üzülmek gerekiyor. Sayın Başbakan bu gelinen noktayla ne kadar övünse azdır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti terörle mücadeleden vazgeçmiş, Terörle müzakere dönemini başlatmıştır. Bir terör örgütünü yönetmesi ve Türkiye Cumhuriyeti devletine bir dayatma ile bir yol haritası sunması maalesef  Türkiye’de kabullenilir bir durum olmuştur. Çok yazık. Değerlerimiz ekseninde, şehitlerimize, gazilerimize saygısızlık, milletimizin mücadelesini dumura uğratan bir yaklaşım” diye konuştu.

 


“Terör başından medet umuluyor”
Bir takım medya’nın terörü medya pazarlama aracı olarak kullandığını vurgulayan Vural, “Bir terör örgütü başının ifadelerinden medet ummak bundan sonraki dönemde de terörü bir amaç olarak, araç olarak kullanmak isteyenleri cesaretlendirir. Bu durum terörle mücadelede ne kadar yanlış bir noktada olduğumuzu ortaya koyuyor. Medyanın adeta terör örgütü mensubunun, başının bir medya pazarlama alanı olarak kullanılması Türkiye’nin bu eksende faaliyet sürdürmesi son derece yanlıştır. Böylelikle Türkiye terörle mücadelede psikolojik savaşı, üstünlüğü dahi elinden kaçırmış görünmektedir. Bugün gelinen noktada Türkiye’nin terörle mücadelesi sorgulanmakta ama terör örgütü siyasi amaçlarını, taleplerini kabul etmek demokratik bir gereklilik olarak sunulmaktadır. Özellikle medyanın terör örgütü başının örgütü yönetmesi taleplerini bundan medet umulması milletimizin birlik bütünlük için verdiği mücadeleyi hançerlemektedir” dedi. CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü ise teröristbaşı Abdullah Öcalan’a önem atfetmenin terörle pazarlık etmek anlamına geleceğini belirterek “Yanaşma medya da buna alet oluyor. Bir terör örgütünün başıyla öyle veya böyle devlet bir anlamda pazarlık ediyor artık. Bunun başka izahı yok. Devlet teröristle pazarlık etmez. Teröristin çizeceği yol haritasını merakla beklemez. Ahmet Türk bir ara ’öncelikle İmralı muhataptır’demişti. Ne değişti İmralı’yı muhatap alıyorsunuz. Bir kısım yanaşma medya ve yanaşma medya mensupları da bu işe alet oluyorlar. Ne var bunda sanki Abdullah Öcalan çok önemli bir adam, o kadar insanın katili değilmiş gibi gösteriliyor. Devlet teröristle açıkça pazarlık ediyor hale gelir. Hiç kimse halkı ve kendini kandırmasın. ’Heyecanla bekleniyormuş’. O zaman açıkça çık halkın karşısına ’ben Abdullah Öcalan ile pazarlık edeceğim’de” dedi.

 
Yargıyı kilitleyen 10 kişilik liste
 
Mahkemeden Ankaralıyı sevindirecek haber
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yargıyı kilitleyen 10 kişilik liste
HSYK üyesi Ertosun’un hazırladığı kararname ile görev yerleri değiştirilmek ...
"Doymadınız yıllardır milletvekilliği yapmaktan"
Erdoğan, Baykal'a yüklendi: "55 yaşındayım, bırakacağımı söylüyorum. 70 ...
Bülent Arınç konuştu
"Mafyayı çökerttik, çeteleri bitirdik, Ergenekon'u tepeledik"
 
Camiler doldu taştı
Miraç Kandili dualarla kutlandı
Yangın kontrol altına alındı
Atatürk Orman Çiftliği içerisinde hububat ekili alanda çıkan yangın itfaiye ...
Atatürk Orman Çiftliği'nde yangın
Ankara'daki Atatürk Orman Çiftliği'nde yangın çıktı.
 
Sigara yasağı protesto edildi
Ankara'da bazı esnaflar, kapalı alanlarda sigara içilmesini yasaklayan ...
AKP Ankara İl Başkanı seçildi
AK Parti Ankara İl Başkanlığına Murat Alparslan seçildi.
196 Uygur Türk'ü kurşuna dizildi
Çin'de Türk katliamı sürüyor, dünya seyirci..
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri